Danny Gonzalez, gastheer van het jaar 2012 en de man die het Wereldmuseum richting een Michelinster loodste, opent binnenkort zijn eigen tent. Onder hotel CitizenM in de Oude Haven is Fitzgerald volop in aanbouw. Met zo'n 400m2 én enorme binnentuin belooft het een meer dan indrukwekkende plek te worden.
'Uiteraard hebben we ideeën over wat we hier willen, maar het is het samenspel met de gast dat uiteindelijk Fitzgerald tot Fitzgerald gaat maken. Dat werkte zo in het Wereldmuseum, dat zal hier niet anders zijn.' Zegt Danny Gonzalez, gastheer van het jaar 2012 en de man die restaurant het Wereldmuseum richting een Michelinster loodste. Begin maart opent hij zijn eigen tent, Fitzgerald, onder hotel CitizenM in de Oude Haven. Er wordt nu volop verbouwd.
'Het wordt een restaurant met verschillende zones. Het eetgedeelte is subtiel opgedeeld waardoor de grote ruimte intimiteit heeft voor de gast.' Met grote gebaren loodst Danny me door het nog deels casco gebouw van zo’n 400 m2. 'Hier kom je binnen, dan komen daar meteen cocktailstoeltjes. Hier de bar waaraan ook achttien mensen kunnen zitten. En dan hier en daar het restaurantgedeelte en rechts een plek voor private dining.'
O ja, er is een enorme binnentuin - met dat terras komt het wel goed - én er komen negentien klimaatkasten met ruimte voor ruim 1000 flessen. 'Tja, wijn is toch mijn vak, die wijnkaart laat mijn voorliefde voor onderscheidende wijnen zien.' Waarbij het volgens Danny draait om de juiste prijs voor de juiste wijn voor de juiste gast op de het juiste moment.
Elk bord moet even goed zijn
In feite moet Fitzgerald dé plek worden waar je naar binnenloopt voor alles tussen een goed glas wijn en multigangen culinaire hoogstandjes. 'Ik kijk natuurlijk heel erg vanuit gastheerschap. Je moet hier kunnen zitten met alleen een drankje en wat fingerfood, maar als mensen aan de bar à la carte willen eten, dan kan dat zeker. Trouwens, als ze gezellig aan een tafeltje alleen een hoofdgerecht willen, moet dat ook kunnen.'
Die gerechten zijn overigens in prima handen; Remco Kuijpers, tot voor kort souschef bij het Wereldmuseum gaat de keuken bestieren. “De kaart wordt compact en gaat elk maand wisselen. Kijken wat werkt, wat aanslaat. En we zullen in het begin voorzichtig starten om te zien hoeveel gasten we op hoog niveau kunnen bedienen. Elk bord moet even goed zijn, dat telt meer dan extra tafels.'
Hoewel Fitzgerald volgens Danny zeker een zaak in het hogere segment moet worden, is de ambitie om vooral een van de leukste zaken van de stad te worden. 'Dat is het belangrijkste.' Goede wijnen, een chef die weet wat hij doet én een prachtig plekje, dit voorjaar belooft mooi te worden in Rotterdam. Wordt ongetwijfeld vervolgd op De Buik.