Sajoer verhuisd naar de Botersloot

Sapbar Sajoer heeft een nieuwe locatie aan de Botersloot. Een verse start met een uitgebreidere menukaart en de vertrouwde sappen uit de slowjuicer.

14 Dec 2015 Maxime Paulis

blogger Maxime is een 18-jarige studente journalistiek uit Tilburg. Als stagiaire bij De Buik gaat ze de komende drie maanden Rotterdam op culinair gebied ontdekken.

Sajoer verhuisd naar de Botersloot

De eerste echte sapbar van Rotterdam heeft een nieuwe locatie. Na de Coolsingel, de Markthal en de Karel Doormaanstraat is Sajoer vanaf 4 december gevestigd aan de Botersloot. Met onder andere heerlijke sapjes, vitamineshots en lekkernijen van SUE, willen Gaby Kuhuparuw en Harm Marsman de Rotterdammer gezond en fit krijgen.

 Sajour sapbargoed

Bij binnenkomst word ik meteen vrolijk begroet door de eigenaresse. Het is een klein, intiem zaakje en dat is volgens Gaby de kracht van Sajoer. Mijn aandacht wordt vrijwel direct getrokken door de koeling waar allerlei glazen flessen staan met daarin kleurrijke sapjes. Wat zit er in? Waar is het goed voor? De keuze is reuze: sap tegen de griep, een kater of voor een beter concentratievermogen…  De groentes en fruit die worden verwerkt in de drankjes komen van lokale telers, bijvoorbeeld van de stadsboerderij.

Gaby heeft altijd interesse gehad in gezond eten en sap, dus kocht ze een slowjuicer. Als je zo’n slowjuicer gebruikt, komen er meer vitaminen vrij dan als je je groenten en fruit in de blender gooit. ‘Samen met een voedselconsulent hebben we gekeken welke groenten en fruit elkaar stimuleren. Zo hebben we de sapjes goed samen kunnen stellen,’ vertelt ze.

Sap shop quinoagoed

In het nieuwe pand wordt er ook langzaamaan een nieuwe uitgebreidere menukaart geïntroduceerd, met bijvoorbeeld soep. De versnaperingen van SUE, met bananenbrood, cheesecake en salted caramel chocolate bar blijven gewoon te koop bij de sapbar. ‘Wij zijn in dezelfde periode als SUE gestart met onze bar. Zodra wij weg zijn uit KLUP gaat zij daar alleen verder. We zitten nog tot eind december aan de Karel Doormanstraat en daarna verhuizen we definitief naar de Botersloot.’

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Wereldse wintervieringen in de Markthal

In de Markthal proef je het wintergevoel van over de hele wereld. Of je nu feest viert met samosa’s en falafel of dumplings en noedels.

Weg van eenheidsworst: bemin het onbekende

Ian van Eck praat ons op de Buik bij over wijnen. Deze keer gaat het over vergeten druivenrassen die volgens hem de komende tijd het verschil maken.

Volgend jaar opent do. by Little V op de beroemde hoek van het Weena

In het voormalige Engels op de hoek van het Groot Handelsgebouw opent Tan Do 'do. by Little V', een Frans-Vietnamees restaurant dat de hele dag geopend is.