Bij Antichic doen ze niet aan klagen maar aan dragen

Bij Antichic proberen ze overal positief naar te kijken, dus ook naar de horecasluiting. Ze zeggen er niet voor niks: "Je moet niet klagen maar dragen!"

26 Feb 2021 Floortje Dekker

blogger Floortje is student aan het Grafisch Lyceum Rotterdam waar zij de opleiding redactie medewerker volgt. Naast haar studie doet ze aan kickboksen. Haar lievelingsgerecht? Eigenlijk alles waar pesto in zit.

Bij Antichic doen ze niet aan klagen maar aan dragen

Bij restaurant Antichic proberen ze om alles, dus ook de horecasluiting, op een positieve manier te bekijken. Van de nieuwsbrieven schrijven tot het restaurant ombouwen naar afhaalpunt: “Je moet niet klagen maar dragen!”

​Takeaway van Antichic


Vanaf de eerste dag van de horecasluiting zijn ze bij Antichic direct begonnen met afhaal en gingen ze bij mensen thuis koken. “Je moet gewoon in één keer een heel nieuw concept voor je zaak bedenken: we zijn een kleine zaak en hebben een hele persoonlijke benadering, en dat moet je allemaal zien te stoppen in een takeaway gerecht”, legt mede-eigenaresse Ank van Beek uit.

Bij Antichic willen ze zich graag onderscheiden van alle andere takeaway. “Bijvoorbeeld tijdens Valentijnsdag kon je overal uitgebreide diners afhalen, dus kozen wij ervoor om allerlei hapjes te verzorgen waar je heel de dag door van kan smullen”, vertelt Ank. Ze hebben voor de takeaway gerechten een apart concept opgezet: Thuis Uit Eten, waarbij je thuis nog de laatste hand aan de gerechten legt. Ze serveren veel gerechtjes om te delen, zoals de peking-pannenkoekjes. “Je moet creatief blijven en er hoort een glimlach bij”, vertelt Ank positief. “Als wij mensen in deze tijd kunnen opvrolijken door hen lekker te laten eten van Thuis Uit Eten, is dat een groter compliment dan wat dan ook.”

​Gewoon hele goede wijn


Waar Antichic ook bekend om staat, zijn de heerlijke wijnen die ze normaal gesproken schenken bij de gerechtjes. Deze mooie wijnen zijn gelukkig ook bij de afhaal te bestellen. Zo is er een hele bijzondere, nieuwe wijn: “We hebben een wijn van Neleman, uit Valencia. Hij maakt veganistische wijnen en laten we eerlijk zijn, die zijn niet altijd even lekker. Maar deze wijnen zijn zo mooi”, vertelt Ank enthousiast. “De wijn past zo leuk bij ons, want hij heeft ook geen chique naam, maar heet gewoon ‘Just Fucking Good Wine’.” Hoe toepasselijk voor Antichic: soms is een wijn ook just fucking good. “Het maakt ook niet meer uit van welke druif de wijn komt: als hij lekker is, is hij gewoon lekker.” Deze wijn is onder andere verkrijgbaar bij de takeaway van Antichic.

​Nieuwsbrief met een Rotterdamse insteek


Ank blijft, samen met haar man en mede-eigenaar Ron van Beek, genoeg dingen vinden om druk bezig te blijven. Zo focust Ank zich sinds de horecasluiting veel op de nieuwsbrief. “Het kost best veel tijd, maar ik zorg ervoor dat de nieuwsbrief er welke week uitgaat. Af en toe staan er misschien wat spelfoutjes in, maar goed, we zijn Rotterdammers", lacht Ank. In de nieuwsbrief worden niet alleen de takeaway gerechten van die week besproken, maar ook het weer of bijvoorbeeld de rellen van een paar weken terug. “Je moet de mensen een beetje betrokken bij je zaak houden.”

“We willen met meer bezig zijn dan alleen overleven, daar is het leven toch veel te kort voor”, zegt Ank, die met veel meer bezig is dan alleen geld verdienen. Wanneer bijvoorbeeld de bestelde takeaway gerechtjes worden opgehaald, houdt ze maar wat graag even een praatje met haar gasten. “Je moet er ook een beetje lol in zien te houden, niemand weet hoelang het nog gaat duren dus je moet het zelf een beetje leuk maken.”

​Blik op de onzekere toekomst


Ondanks dat de toekomst erg onzeker is voor de horeca in het algemeen, heeft Antichic wel al voorzichtige toekomstplannen. Voorheen draaide het bij het restaurant vaak om wijnspijs combinaties, maar wanneer ze weer mogen openen willen ze de insteek veranderen: “We willen dan meer de focus leggen op de wijnen en daar een aantal kleinere gerechtjes bij serveren. Het leukst zou natuurlijk zijn om dat in grote groepen te doen, een soort gezamenlijke proeverij.” Er is bij Antichic in elk geval geen gebrek aan dingen om naar uit te kijken, wij kunnen niet wachten tot we weer mogen!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Tweede vestiging Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk aan den IJssel

Restaurant Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk: Italiaans shared dining, private dining-zaal en evenementen zoals Festa Della Nonna.

Bar Benthuis in Noord weer open na verbouwing

Na de verplichte funderingswerkzaamheden mocht Bar Benthuis begin september de deuren weer openen. Oud en vertrouwd, maar dan net iets beter.

Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.