Het centrum is weer een zaak rijker: BACKYARD opent begin mei de deuren. Bij de zaak kun je terecht voor onder andere koffie, cocktails, lunch of diner met een groot aanbod aan veganistische gerechten. De eigenaren willen met BACKYARD laten zien dat veganistisch eten toegankelijk, veelzijdig en rijk van smaak kan zijn.

Dat plantaardig eten allang niet meer het geitenwollensokkenimago heeft, bewijst wel het groeiende aantal zaken wat zich op vegan richt. Mensen worden steeds bewuster en hierdoor begint plantaardig eten populairder te worden. De eigenaren van The Tea Lab, Yunlai Ye en Wiwi Cao, geloven ook in deze bewustwording. Binnenkort openen zij BACKYARD, waar tachtig procent van de gerechten op de kaart veganistisch is. Hiermee willen zij mensen kennis laten maken met hoe veelzijdig, rijk, smaakvol en toegankelijk veganistisch eten kan zijn.
BACKYARD
Voor ontbijt tot diner, koffie tot cocktails en flexwerken tot loungen kun je vanaf begin mei terecht op de Korte Hoogstraat 14 bij BACKYARD. De naam komt niet uit de lucht vallen. Volgens Yunlai en Wiwi is het genieten in je eigen achtertuin en kun je jezelf hier de hele dag vermaken. Dit moet volgens hen bij BACKYARD ook de hele dag kunnen. Of je nou met vrienden wil afspreken, wil flexwerken of ‘gewoon’ een koffietje wil drinken. De zaak beschikt over een terras en in de moderne, urban huiskamersetting is er alles aan gedaan om een groene oase te creëren. De grote tafels zoals je van The Tea Lab gewend bent zijn ook bij BACKYARD te vinden en er is een zeven meter lange bank waarop je plaats kunt nemen. Maar ze gaan hier nog een stap verder: zithoekjes vol met planten, een schommel in de zaak, verschillende stoelen waarin je onderuit kunt zakken en een lichtjeshemel. Ook zijn er een speciale creatieve ruimte een meeting room, die je af kunt huren.
Signature dish
De gerechten worden omschreven als ‘down to earth’: vers, plantaardig en zonder onnodige toevoegingen. Alhoewel het vegan imago steeds minder stoffig wordt, zijn er nog genoeg mensen die denken dat veganistisch eten saai is. Hier ga je wel anders over denken na het zien van de signature dish van BACKYARD: een sharing platter vol met tortilla-chips, kruidige curry's, tomaten-komkommer salsa’s, guacemole en bonen uit de Mexicaanse keuken.
Bij BACKYARD willen ze op zijn Rotterdams niet moeilijk doen. De twintig procent van de kaart die niet veganistisch is bestaat uit dierlijke producten die als toevoeging aan je gerechten verkrijgbaar zijn. Hierdoor kun je wel gewoon kiezen voor een stukje bacon op je vegan burger of een eitje bij je ontbijt.
BACKYARD BLEND
Op de drankkaart zullen lokale biertjes en cocktails te vinden zijn. Uiteraard kun je ook gewoon een koffie bestellen. Deze koffie is een speciale BACKYARD blend in samenwerking met Giraffe Coffee.
BACKYARD zal haar deuren dagelijks openen van 09.00 tot 21.00 en in de weekenden zelfs tot 23.00