BACKYARD: groene oase in het hart van de stad

BACKYARD is de nieuwe groene oase in het centrum van de stad, waar je kunt genieten van de grotendeels veganistische kaart.

23 Apr 2018 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

Restaurant toevoegen aan favorieten

BACKYARD

Korte Hoogstraat 14, Rotterdam Maaltijd: LunchDinerOntbijt Stadsdeel: Centrum Keuken: MexicaansInternationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 23 Apr 2018

BACKYARD: groene oase in het hart van de stad

Het centrum is weer een zaak rijker: BACKYARD opent begin mei de deuren. Bij de zaak kun je terecht voor onder andere koffie, cocktails, lunch of diner met een groot aanbod aan veganistische gerechten. De eigenaren willen met BACKYARD laten zien dat veganistisch eten toegankelijk, veelzijdig en rijk van smaak kan zijn.


Dat plantaardig eten allang niet meer het geitenwollensokkenimago heeft, bewijst wel het groeiende aantal zaken wat zich op vegan richt. Mensen worden steeds bewuster en hierdoor begint plantaardig eten populairder te worden. De eigenaren van The Tea Lab, Yunlai Ye en Wiwi Cao, geloven ook in deze bewustwording. Binnenkort openen zij BACKYARD, waar tachtig procent van de gerechten op de kaart veganistisch is. Hiermee willen zij mensen kennis laten maken met hoe veelzijdig, rijk, smaakvol en toegankelijk veganistisch eten kan zijn.

BACKYARD


Voor ontbijt tot diner, koffie tot cocktails en flexwerken tot loungen kun je vanaf begin mei terecht op de Korte Hoogstraat 14 bij BACKYARD. De naam komt niet uit de lucht vallen. Volgens Yunlai en Wiwi is het genieten in je eigen achtertuin en kun je jezelf hier de hele dag vermaken. Dit moet volgens hen bij BACKYARD ook de hele dag kunnen. Of je nou met vrienden wil afspreken, wil flexwerken of ‘gewoon’ een koffietje wil drinken. De zaak beschikt over een terras en in de moderne, urban huiskamersetting is er alles aan gedaan om een groene oase te creëren. De grote tafels zoals je van The Tea Lab gewend bent zijn ook bij BACKYARD te vinden en er is een zeven meter lange bank waarop je plaats kunt nemen. Maar ze gaan hier nog een stap verder: zithoekjes vol met planten, een schommel in de zaak, verschillende stoelen waarin je onderuit kunt zakken en een lichtjeshemel. Ook zijn er een speciale creatieve ruimte een meeting room, die je af kunt huren.

Signature dish


De gerechten worden omschreven als ‘down to earth’: vers, plantaardig en zonder onnodige toevoegingen. Alhoewel het vegan imago steeds minder stoffig wordt, zijn er nog genoeg mensen die denken dat veganistisch eten saai is. Hier ga je wel anders over denken na het zien van de signature dish van BACKYARD: een sharing platter vol met tortilla-chips, kruidige curry's, tomaten-komkommer salsa’s, guacemole en bonen uit de Mexicaanse keuken.

Bij BACKYARD willen ze op zijn Rotterdams niet moeilijk doen. De twintig procent van de kaart die niet veganistisch is bestaat uit dierlijke producten die als toevoeging aan je gerechten verkrijgbaar zijn. Hierdoor kun je wel gewoon kiezen voor een stukje bacon op je vegan burger of een eitje bij je ontbijt.

BACKYARD BLEND

Op de drankkaart zullen lokale biertjes en cocktails te vinden zijn. Uiteraard kun je ook gewoon een koffie bestellen. Deze koffie is een speciale BACKYARD blend in samenwerking met Giraffe Coffee.

BACKYARD zal haar deuren dagelijks openen van 09.00 tot 21.00 en in de weekenden zelfs tot 23.00
Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.

De beste kapsalon van Rotterdam volgens de lezers van de Buik

Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.