Bar Pulpo: van een stand in de Foodhallen naar een ruime zaak aan de Westzeedijk

Bar Pulpo is van de Foodhallen naar de Westzeedijk verhuisd. Naast sea food, kan je er nu ook vis eten.

25 Mrt 2021 Sophie Blokland

blogger Sophie is student journalistiek aan de Fontys in Tilburg. Ze is dol op eten; zelf gekookt, maar klaagt ook zeker niet wanneer iemand haar wat lekkers voorschotelt. Haar verslaving? Chocola.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Bar Pulpo

Scheepstimmermanslaan 15A, Rotterdam Maaltijd: DinerLunchBorrelen Stadsdeel: Centrum Keuken: InternationaalPortugees Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Bar Pulpo: van een stand in de Foodhallen naar een ruime zaak aan de Westzeedijk

Bar Pulpo kende je misschien al van de Foodhallen. Het was een klein standje waar je aan de bar wijn en oesters naar binnen kon slurpen. Maar de eigenaren, Jelmer en Pegah, zijn ondertussen de Foodhallen ontgroeid en hebben een nieuwe Bar Pulpo geopend in de Scheepstimmermanslaan.

Camping life bij de Foodhallen


Jelmer en Pegah werkten eerst allebei bij Las Palmas, het voormalige restaurant van Herman den Blijker. Switchen naar de Foodhallen, was dus even wennen. “Het was net camping life”, vertelt Pegah lachend. “Je bent in een restaurant gewend aan alle gemakken. Je hebt overal de ruimte en alles is op orde. Vooral in de keuken heb je alles voor handen. Bij de Foodhallen hadden we een super klein standje, dus moesten we super strak plannen. En met zijn tweeën kon het heel erg druk zijn.” Een week na de sluiting van Las Palmas zaten de twee al aan tafel met de Foodhallen. Ze kregen vrijwel meteen akkoord en zijn toen begonnen met Bar Pulpo. 

Bar Pulpo was altijd al voor een grotere locatie bestemd. “We hadden vanaf het begin al wel de droom om naar iets groters te verhuizen. Maar als starter is het best wel een risico om meteen met een restaurant te beginnen. De Foodhallen was daarom een goede eerste stap. We hebben kunnen testen wat in de smaak viel en wat werkte. De reacties op onze sea food waren positiever dan we hadden verwacht. Het liep zo goed, dat we de stap naar een eigen zaak konden maken.”

Zeevruchten, vis en stiekem wat vlees


Desmonds Gerritse 

In de Foodhallen verkochten ze enkel zeevruchten, pijlinktvis en octopus. Maar voor de vernieuwde Bar Pulpo gaan ze de menukaart uitbreiden. Er wordt vis aan het menu toegevoegd, zoals zeebaars en tarbot, maar ook bijgerechten zoals miso aubergine of tomatensalade met feta. “We zijn verhuisd, omdat we het totaalpakket willen aanbieden”, vertelt Jelmer. “We willen drank verkopen, een grotere kaart met vis en bijgerechten zoals groenten en friet. Alles wat wij lekker vinden en ons blij maakt, komt op het menu. En daarbij wilden we meer ruimte natuurlijk.” Waar in de Foodhallen maar een paar plekken waren aan de bar, is er in de nieuwe zaak meer dan genoeg ruimte om te zitten.

Bij de nieuwe Bar Pulpo, kan je zelf samenstellen wat erop je bord ligt. “Wij hebben een kaart met vis of schaal- en schelpdieren en dat is dan ook echt wat je krijgt”, vertelt Pegah. “Bestel je zeebaars in zoutkorst, dan krijg je alleen dat. Je kan als je wil het zelf aankleden met onze bijgerechten en zo een hele maal samenstellen.” Ook is het restaurant laagdrempelig en wil het voor iedereen wat op het menu hebben. “Je kan hier binnenkomen voor een glas water en een soepje”, vertelt Jelmer. “Maar je kan ook helemaal losgaan.” En voor de mensen die niet van zeevruchten en vis houden, hebben ze ook een geheim vleeskaartje.

De opening

Wie graag de zeevruchten en verse vis van Bar Pulpo wil proberen, moet nog even geduld hebben. Ze willen het liefst de officiële opening houden wanneer de horeca weer open mag. Alleen als dat nog heel lang duurt, overwegen Jelmer en Pegah een soort mini Foodhallen standje voor hun deur te openen. Daar kan je dan hun gerechten afhalen. Maar maak je geen zorgen, zodra het weer mag, is Bar Pulpo de eerste die zijn deuren wagenwijd opengooit.  


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.

Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.