Brasserie Tines is open!

Brasserie Tines opent haar deuren in Rotterdam Noord. Wij spraken weer even met Martine Slothouwer en Jan-Peter Peeters om te kijken hoe de plannen zijn uitgepakt.

10 Mei 2017 Christiaan Bergers

blogger Christiaan studeert hotel management voor een jaartje in Barcelona waar gelukkig meer dan genoeg te eten en te drinken is.

Brasserie Tines is open!

Twee maanden geleden hoorden we over de komst van Brasserie Tines naar de Bergselaan. Nadat de zaak van de oude sigarenboer flink verbouwd is heeft brasserie afgelopen maand haar deuren geopend. We namen een kijkje op de opening.

Wat


Martine Slothouwer, de eigenaresse, wilde iets eigentijds neerzetten en dit is haar goed gelukt. De Brasserie heeft een hele warme en gezellig uitstraling gekregen. Het een mooie tegenhanger voor alle rauwe, industriële interieurs in de stad. Bij binnenkomst loop je gelijk tegen de prachtige bar aan. Hiervoor is er geen hout of staal gebruikt, maar graniet. Achter de bar hangt een grote spiegel met daarachter een muur met weer een granietachtige kleur. Als je voorbij de bar loopt kom je de zaal in die gezellig ingericht is met houten tafeltjes. Tof behang, vazen en planten maken het af. 

Wat eten we?


De kaart ziet er ook veelbelovend uit. Overdag kun je aanschuiven voor belegde broodjes met brood van Menno. Zo staat er een broodje warme beenham op de kaart, een broodje met sweet/spicy chicken en nog een broodje met makreelsalade. Voor het diner heeft de brasserie verschillende vlees- en visgerechten. Al het vlees komt van Slagerij Tol uit Hillegersberg. Van de hamburger op de kaart tot een steak tartare en de steak van de dag. De visliefhebber kan de vis van de dag eten of kiezen voor wilde gamba’s, vers geleverd door Schmidt. Natuurlijk is er ook aan de vegetariër gedacht. Hiervoor heeft Brasserie Tines een Indiase groentencurry op de kaart staan. Om het af te maken wordt elke maaltijd voorzien van een salade en friet van de Frietboutique.

Wat drinken we erbij? Allerlei lekkers van de ondernemers uit de buurt. Zo worden er bieren van Brouwerij Noordt geschonken, koffie van Man met Bril en de wijnen worden geleverd door Chateautjes vanaf de Zwart Janstraat. 

Wie


Martine Slothouwer en Jan-Peter Peeters hebben samen de Brasserie opgezet. De naam van de Brasserie komt van Martine zelf. Zij werd door haar vriendinnen wel eens Tines genoemd en toen dacht ze: waarom ook niet? Samen hebben ze een goed team om zich heen verzameld om alles goed te laten verlopen.

Waar


De hoek van de Bergselaan en de Savorin Lohmanlaan heeft een complete nieuwe look gekregen. Voorheen zat er een sigarenboer in het pand van Brasserie Tines. Hier is geen spoor mee van te bekennen. Nu zie je een mooie voorgevel met een gezellig terras. Het is een stukje Rotterdam-Noord waar nog niet veel gebeurde en Brasserie Tines brengt daar verandering in met een eigentijdse brasserie met een frisse, maar gezellige uitstraling. 

Wanneer


De brasserie is al een paar weken open. Tijdens de opening op donderdag 13 april stond niet alleen binnen de hele zaak vol, maar ook het terras was compleet gevuld. De rest van het weekend is het er ook niet rustiger op geworden, dus begonnen Martine en Jan-Peter aan een drukke start. “De laatste dingentjes moeten nog wel afgemaakt worden en iedereen moet nog een beetje aan elkaar wennen,” vertelt Martine. “Maar we krijgen al veel positieve reacties van mensen die blij zijn dat er eindelijk eens wat leuks in de buurt zit.”


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Shake it like you mean it: 8 cocktailbars om deze zomer te bezoeken

Rotterdam barst van de plekken waar mixologie tot kunst is verheven. Samen met Sligro selecteerden we 8 cocktailbars waar je deze zomer niet omheen kunt.

De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.