De Buik is jarig, en wie jarig is trakteert: diner voor twee bij Ayla

De Buik bestaat vijf jaar en daarvoor willen we graag iedereen bedanken met onze grootste weggeefactie ooit.

27 Nov 2018 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

  • 27 Nov 2018

De Buik is jarig, en wie jarig is trakteert: diner voor twee bij Ayla

Nog voordat de Markthal aan het straatbeeld werd toegevoegd, de Pannekoekstraat het MAHO-kwartier werd, de Kop van Zuid uit alleen maar horeca en hoge gebouwen bestond, Francois Geurds een sterrenstraat maakte van de Hofbogen, er veganistische opties in het gros van de restaurants waren, de kip-, burger-, ramen- en gintrend plaatsvonden en voordat je drie maanden van tevoren bij Yama moest reserveren, werd de Buik opgericht. We wisten toen namelijk al dat het horeca-aanbod almaar groter en diverser wordt in Rotterdam. Vandaag de dag vinden die ontwikkelingen nog altijd plaats en hebben we wat te vieren: we mogen onze eerste vijf kaarsjes uitblazen. En…wie jarig is, die trakteert. 


Op 26 november 2013 gingen wij voor het eerst live. In de afgelopen vijf jaar tijd hebben we nooit bang hoeven zijn dat we geen content zouden hebben. Onze redactie heeft in samenwerking met 143 bloggers, die in de loop der jaren hun naam aan de Buik hebben verbonden, ervoor gezorgd dat er meer dan 2.550 verhalen online zijn verschenen. Hiervoor zijn er 261 nieuwsbrieven uitgebracht welke naar 2.419.044 mensen zijn verstuurd. Bovendien hebben we maar liefst 15.703.432 bekeken pagina’s weten te bereiken op onze website én zijn wij afgelopen maandag uitgeroepen tot Beste Website van het Jaar 2018 en daar willen we jullie graag voor bedanken met onze grootste weggeefactie ooit. En uiteraard ook voor de 75.000 Facebook likes, meer dan 25.000 Instagram volgers en meer dan 5.000 Twitter followers. 

Dineren in Mediterraanse sferen 


Het tweede wat wij weggeven - na een tafel bij Aloha - is het uitgebreide holidaydiner voor twee personen bij Ayla op een willekeurige avond - met uitzondering van Oud & Nieuw - tussen 12 december en 7 januari inclusief een glas champagne bij het aperitief. Ayla zit pas twee jaar gevestigd in Rotterdam, maar is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Bovendien past de keuken perfect bij de locatie aan het Kruisplein: een mix van culturen. Je kunt er terecht voor een uitgebreid diner, snelle hap, of alleen voor de bijzondere drankkaart. De gerechten hebben een knipoog naar de Middellandse Zee. Bij het holiday diner komen in meerdere rondes de lekkerste gerechten voorbij. Denk hierbij aan gerechten uiteenlopend van smoked avocado tot La Tur lollipop, van oesters tot roast beef en van black venus risotto met octopus tot Ayla's holiday dessert. 

Jij maakt nu kans op deze avond dineren bij Ayla met een tafelgenoot door onderaan dit artikel in het formulier te vertellen wat jouw leukste ontdekking is dankzij de Buik. Meedoen kan tot 11 december 00:00. 


Uiteraard gaan we komende jaren verder met waar wij goed in zijn en blijven wij alles in kaart brengen wat de bloeiende foodcultuur in Rotterdam te bieden heeft. Met echte verhalen, interviews en achtergronden over (nieuwe) restaurants, lunchcafés, eethuisjes, bars en clubs. Over gespecialiseerde winkels, bijzondere producten en leveranciers. En de talrijke festivals, workshops, marketen en andere initiatieven die Rotterdam culinair op de kaart zetten.  

Blijf ons de komende dagen extra goed in de gaten houden, want de hele week lang geven wij diners voor twee weg in mooie restaurants in de stad. 



Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.