De Gele Kanarie opent een nieuw café aan de Binnenrotte

De Gele Kanarie krijgt er een broertje bij: De Gele Kanarie Café. De zaak aan de Binnenrotte opent in november en serveert hun bekende bier en barfood.

22 Aug 2022 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

  • 22 Aug 2022

De Gele Kanarie opent een nieuw café aan de Binnenrotte

Het populaire café en brouwerij opent in november De Gele Kanarie Café. Het Douwe Egberts Café aan de Binnenrotte maakt plaats voor het nieuwe café van Ron de Jong en Dave Heijnen. Ron: "Dit hadden we al op de planning staan, maar we hebben natuurlijk twee rotjaren gehad. De Gele Kanarie is inmiddels doorontwikkeld. We hebben nu vier bieren op fles en tap waar we trots op zijn die we met plezier in het nieuwe café gaan schenken."

De Gele Kanarie 


Vier jaar geleden openden Ron en Dave hun restaurant en brouwerij op de kruising van de Goudsesingel en Mariniersweg. Ze voeren er een uitgebreide menukaart met zowel borrelplateaus als voor-, hoofd- en nagerechten. De zaak staat bekend om de gezelligheid: spel en vertier. Op het podium achterin kun je verschillende spelletjes spelen en er worden geregeld evenementen en avonden met livemuziek georganiseerd. Bij De Gele Kanarie Café zal niet anders zijn. Ron: "Dit wordt een kleinere vorm van De Gele Kanarie. Het café krijgt een eigen wending, al zul je veel van de sfeer van De Gele Kanarie terugzien. Er komen lage en hoge tafels, een klein podiumpje, spelletjes en ook af en toe eens een livemuziekje of dj." Ook zul je het vrolijke gele vogeltje veel terugzien. Bij het nieuwe café aan de Binnenrotte hebben ze straks vier bieren van De Gele Kanarie op de tap, maar er komen ook bekendere merken op de tap.  

Barfood 


"We hebben hier een kleinere kaart en het idee is dat je wat op de kaart staat de hele dag kunt bestellen, of dat nou om 12.00 uur, 15.00 uur of 20.00 uur 's avonds is. We zijn nog bezig met de kaart, maar denken aan vijf verschillende burgers, vijf Kanarie-Toasts en vooral veel lekkere snacks om te delen." Ron en Dave krijgen 01 september de sleutel van hun nieuwe café. Na verbouwingen hopen ze vanaf november 7 dagen per week open te gaan. "We moeten kijken of het qua personele bezetting lukt, maar idealiter zijn we alle dagen open. Tijdens de marktdagen, op dinsdag en zaterdag, gaan we om 09.00 uur open en op de andere dagen zijn we vanaf 10.00 uur geopend. We zijn nog in afwachting van de vergunning, maar het idee is dat we iedere dag tot 01.00 uur 's nachts open zijn." 

Kun je nou niet tot november wachten om hun biertjes te proeven? De zaak aan de Goudsesingel is dagelijks geopend vanaf 12.00 uur.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.