Bekend drietal neemt de Huismeester over

De Huismeester aan de Meent heeft drie nieuwe eigenaren. Sinds begin 2020 runnen Thijmen van den Ende, Mick Kruithof en Pascal Dijkkamp Vento de horecazaak.

9 Jan 2020 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

Restaurant toevoegen aan favorieten

De Huismeester

Meent 115, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Spaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Bekend drietal neemt de Huismeester over

Afgelopen week maakten we bekend dat Roel von Weiler en Chris Fok afscheid nemen van de Huismeester. Gelukkig betekent dit niet dat wij ook afscheid moeten nemen van de gezellige bar op de Meent. Het bekende drietal dat al jaren hier werkt neemt namelijk de goedlopende horecazaak over! Wij spraken met Thijmen van den Ende, Mick Kruithof en Pascal Dijkkamp Vento over de nieuwe plannen. 

Een nieuwe uitdaging 


De kersverse eigenaren zijn bekende gezichten van de Huismeester en werken hier alle drie al sinds de eerste maanden. Het samenwerken verliep al die jaren vlekkeloos en met een hoop enthousiasme beginnen ze nu aan een nieuw hoofdstuk. “Met zijn drieën voelde het meteen goed. We zitten heel erg op één lijn tot nu toe met alles wat we bespreken. We hebben zelfs onafhankelijk van elkaar dezelfde kleur gekozen voor op de muur”, vertelt Pascal trots. “Tuurlijk komt er nu veel meer bij kijken en vooral het eerste jaar zal pittig worden, omdat alles nieuw is. Maar we wilden ook graag meer verantwoordelijkheid en een nieuwe uitdaging.” Roel en Chris kwamen precies op het juiste moment met het aanbod.  

Het concept blijft hetzelfde want dat loopt goed. Zoals Mick het toelicht: “Never change a winning team.” Afgelopen week is de Huismeester twee dagen gesloten geweest om het interieur helemaal naar wens te maken. “Een vaste gast is aannemer en heeft ons geholpen, zo lief. Dan merk je echt dat we zoveel vaste gasten hebben die het ons echt gunnen”, vertelt Pascal. Thijmen haakt hierop aan: “We krijgen nu al heel veel steun, dat geeft echt een positieve vibe voor ons.”  

Nieuw interieur 


De entree heeft nu een betonlook en er hangen andere lampen, maar voor de rest is die verdieping hetzelfde gebleven. Op de bovenverdieping is wel het een en ander veranderd. “Het is wat knusser geworden. Er hangen meer planten en op t plafond betongaas zodat we er altijd dingen aan kunnen hangen. Een likkie verf over wat muren”, licht Mick toe. De muren hebben een compleet andere kleur gekregen, de spelletjes zijn te vinden in de lounge area en waar eerst de bank stond, vind je nu een eettafel. “In plaats van de hele boel verbouwen, kunnen we nu makkelijker groepen kwijt. Er staat een bank aan en paar stoelen, zodat er acht mensen kunnen zitten. Ook gaan de planken weg en de tafels meer naar achteren, zodat je meer loopruimte hebt.”  

Beroemde truffelpopcorn 


Ook het menu blijft qua concept hetzelfde. Op de belangrijke vraag of de truffelpopcorn blijft, antwoorden ze volmoldig “ja”. “Dat moet veel meer terugkomen”, vertelt Thijmen. “Iedereen reageert daar altijd zo enthousiast op, dat moet er weer standaard in.”  

Voorlopig blijft het menu hetzelfde. Madelief (de oude chef) komt tijdelijk terug en gaat helpen met de opstart en het maken van de nieuwe kaart die ze in maart willen introduceren. Mick en Pascal zullen af en toe zelf ook in de keuken gaan staan. Mick: “Het is wel moeilijk om heel creatief te zijn met nieuwe gerechten. Dat is een uitdaging, maar dat vinden we alle drie juist heel leuk.” Thijmen valt hem bij: “Buiten het feit dat je veel nieuwe gerechten kunt verzinnen, is het ook leuk om dingen erbij te doen. We hebben nu al heel lang dezelfde kaart, maar het is best easy om gewoon af en toe dagspecials te introduceren. Daar liggen zeker kansen.”  

Sjoelavonden, pubquiz en collabs 


Nog een leuk nieuwtje: de sjoelavonden komen terug en ze willen een pubquiz gaan organiseren bij de Huismeester. Mick: “We willen ons ook veel op collabs gaan richten en feestjes met bijvoorbeeld Bobby’s.” Ook is er de ambities om “iets met moeders” te gaan doen. De moeder van Pascal is Spaans, Mick zijn moeder wordt verantwoordelijk voor de planten en Thijmen zijn moeder heeft al aangegeven dat het haar leuk lijkt om een keer in de bediening te staan, dat belooft dus veel goeds.  

Het team 


Waar het team van de Huismeester ooit uit voornamelijk heren bestond, zijn nu de dames in de meerderheid. Om te voorkomen dat Thijmen en Mick straks de enige mannen zijn, hebben ze alvast iemand aangenomen. “We hadden even wat mannen nodig”, vertelt Thijmen lachend. “Hij wil ook echt veel leren, dat is perfect. Zo begonnen wij ook. We waren allemaal 22-23.” 

De Huismeester is een twee dagen dicht geweest om alles te realiseren, maar vanaf nu ben je helemaal welkom om het nieuwe resultaat te zien. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.