Nick is een nieuw hoofdstuk voor Picknick: “Eigen identiteit met oog voor de gemeenschap”

Restaurant Picknick in Rotterdam gaat nu door het leven als 'NICK'. Geniet bij NICK van een heerlijke koffie, lunch en een gezellige sfeer.

31 Mei 2024 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Nick is een nieuw hoofdstuk voor Picknick: “Eigen identiteit met oog voor de gemeenschap”

Picknick is jaren een icoon in Rotterdam, maar eigenaar Glenn, die met liefde de zaak heeft geleid vond het tijd voor vernieuwing. Marc Kabbedijk, de eigenaar van FERRY aan de Westblaak durft zich daar wel aan te wagen. Sinds 1 mei gaat de zaak door het leven als 'Nick', een eerbetoon aan het verleden maar ook een belofte voor de toekomst.

Geen abrupte veranderingen


​De oplettende voorbijganger heeft misschien al gemerkt dat er geen stickers op de ramen zitten en dat de deuren nog steeds geopend zijn. “En dat blijft zo”, zegt Marc vastbesloten. “We willen veranderingen niet te abrupt doorvoeren”, verzekert hij. “Maar we gaan juist heel gericht en samen met de vaste gasten kijken wat er allemaal beter kan en waar mensen enthousiast van worden.”

​Ferry en Nick


Hij hoopt dat Nick en Ferry, de LHBTQ+-nachtclub, elkaar kunnen gaan ondersteunen. “Ferry en Nick moeten elkaar een beetje leuk gaan vinden”, knipoogt hij. Dat betekent in de praktijk bijvoorbeeld dat het personeel van Ferry het kleinere team van Nick ondersteunt en andersom.

Ook op andere vlakken passen de twee zaken goed bij elkaar. Na een avondje uit bij Ferry, kunnen gasten de volgende ochtend bij Nick terecht om lekker na te kletsen over hun avond. Marc: "Ik wil van Nick meer maken dan een plek voor koffie of lunch. Het mag van mij een social spot worden, een plek waar mensen samenkomen en genieten van elkaars gezelschap, waar je jezelf kan zijn. Maar ik snap ook dat dat moet groeien."

​Van nacht naar dag


"Het is wel een andere tak van sport hoor", lacht Marc vrolijk als hij zijn twee zaken vergelijkt. “Dit jaar ben ik veertig geworden, dus het mag ook wel een keertje hè, die wekker wat vroeger zetten”, grinnikt hij. 

“Maar dit was wel het moment. Ferry staat gewoon goed en het team weet wat ze moet doen. Ik hoef er niet meer elke nacht tot 03:00 uur te zijn.” Dat zal die wekker zetten ook een stuk makkelijker maken.

Bovendien neemt Marc ervaring mee naar Nick: “Bij Ferry zijn we heel erg bezig met sfeer, en het bouwen van een fijne community. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de heel open en welkome houding naar gasten toe en dat nemen we zeker mee naar Nick.”

​Langzaam naar een eigen identiteit voor Nick


Wat bijzonder is, is dat Marc de deuren niet sluit om die metamorfose door te voeren. “We willen eerst de zaak, het pand en de behoeften van onze gasten goed begrijpen, voordat we dingen echt gaan veranderen”, legt Marc uit. Om deze veranderingen door te voeren, zal Nick op woensdag gesloten zijn voor renovaties. 

Zo wil hij de lage bar verhogen zodat je er gezellig kan zitten en kijkt hij naar mogelijkheden om wat meer knusse hoekjes en bankjes toe te voegen. "We nemen de tijd om dingen aan te pakken, zonder dat gasten er last van hebben.”

De koffie blijft op het menu

Wat betreft de menukaart kijken ze ook rustig naar wat er nu wel en niet goed loopt. “Van welke gerechten moeten we echt afblijven en waar staat men wel open voor verandering”, vraagt hij zich hardop af. “Ik weet, de koffie van Manhattan met de melk van Floating Farm, daar willen we niet aan sleutelen”, zegt hij.

En er zal natuurlijk, net als bij Ferry, een goed staaltje muziek worden gedraaid. "Het wordt geen club, maar er zal zeker energie zijn. Nick zal dus zijn eigen identiteit gaan ontwikkelen en dat kan een paar maanden gaan duren, tot na de zomer. Tot die tijd is Nick ook gewoon open op maandag, dinsdag en donderdag tot en met zondag. 

Als alle veranderingen zijn doorgevoerd staat er – hoe kan het ook anders, dat hoort immers bij Ferry –zeker een goed feestje op de planning.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.