Green Delight is verhuisd naar de Nieuwe Binnenweg. Na het avontuur op de Coolsingel hebben Emily Wong en Rallen Schmitt hun rust gevonden in een nieuw pand. Wij gingen even langs om te kijken hoe ze erbij zitten.
Kookkunsten

Twee jaar geleden kwam Emily Wong met het nieuws thuis dat ze een pand had gevonden voor haar eigen koffiezaakje. Sinds hij haar kookkunsten voor het eerst proefde, spoorde haar vriend, Rallen Schmitt, Emily aan om er iets mee te doen. Dit was haar moment en zo begonnen de twee samen Green Delight op de Coolsingel. Ze gingen met een zeer bescheiden startkapitaal aan de slag. Dat was niet altijd even makkelijk, maar ze kregen het voor elkaar. De zaak opende en liep goed.
Campinghoreca
Bij de oude vestiging op de Coolsingel kon je terecht voor koffie met wat lekkers en voor de lunch. De taarten en lekkernijen waren letterlijk home-made, want op de locatie zelf was er alleen een kleine werkbank met een grillplaat . Emily maakte de taarten thuis en nam ze elke dag op de fiets mee naar de Coolsingel. Dit moest allemaal in een rap tempo, want Green Delight werd al snel een drukbezocht zaak. Voor Emily en Rallen was het overleven. Het water van het koffiezetapparaat werd aangevuld via een watertank en de spoelmachine was niet snel genoeg om in de drukte alle vaat er doorheen te krijgen. “Het was echt een soort campinghoreca.” vertelt Emily. Vaak sprong er daarom ook even een bekende bij wanneer de drukte echt zijn toppunt had bereikt. Howah en Eugené, twee vrienden van Rallen en Emily, hielpen vaak in hun eigen pauzes en na hun werk mee in de keuken.
Een eigen stekkie

Na anderhalf jaar werd het tijd om te vertrekken. Het was elke maand weer afwachten of ze op de tijdelijke locatie konden blijven. Uiteindelijk besloten Emily en Rallen om zelf naar een nieuwe locatie te zoeken. Deze vonden ze op de Nieuwe Binnenweg. Ze moesten nog even door het LED-verlichte interieur van de oude shisha lounge heenkijken, maar daarachter zagen ze hun eerste echte eigen stekkie liggen.
De zaak moest nog wel even verbouwd worden. En flink ook. Achter het gigantische bedieningspaneel van de LED-verlichting kwam bijvoorbeeld een stenen muur tevoorschijn die jarenlang het daglicht niet had gezien. Met behulp van vrienden en met de eigenaar van het pand werd de ruimte omgetoverd tot een gezellige huiskamer. Zowel van buiten als van binnen. “Het moet er niet alleen uitzien als een huiskamer, het moet ook echt zo voelen,” vertelt Emily.
Een nieuwe kaart
Bij een echt huiskamerrestaurant hoort natuurlijk lekker eten. Bij Green Delight kon je altijd al terecht voor iets zoets en voor de lunch, maar in de nieuwe vestiging valt nog veel meer te halen. Ze breiden uit met een flinke kaart voor ontbijt, borrel en diner. De Aziatische invloeden van Emily zijn duidelijk terug te vinden. Zo kun je bij het ontbijt wentelteefjes ‘Honk-Kong style’ bestellen, met golden syrup. En tijdens het diner zijn er pittige Thaise gamba’s met mango en papaya. Ook met de kinderen kun je prima aanschuiven bij Green Delight. Ze hebben namelijk een speciale kaart voor de kleintjes.
Bij Green Delight kun je een groot aanbod aan vegetarische en veganistische opties krijgen. Alle producten komen bovendien van lokale en eerlijke ondernemers, want dat vinden Emily en Rallen erg belangrijk. Ze werken bijvoorbeeld samen met een groenteboer van wie ze afgekeurde groenten afnemen. Denk hierbij aan 'te kromme' komkommers of pompoenen zonder steel.
Lekker borrelen

Een andere grote toevoeging aan Green Delight is een alcoholvergunning. Bij de pop-up op de Coolsingel mochten ze geen alcohol schenken, maar deze vergunning hebben ze op de Nieuwe Binnenweg wel. Nu kun je na werk lekker borrelen bij Green Delight met lokale biertjes, wijnen en cocktails. Ook kan je daar een lekker hapje bij bestellen, zoals een plankje OMG met olijfjes, mozzarellasticks en gehaktballetjes of wat KFC, Korean fried chicken.