Eten langs de Rotte bij Rijntje

In Hillegersberg heeft zich een gezellig klein restaurant gevestigd. Bij Rijntje geniet je van de Franse keuken en uitzicht over de Rotte.

4 Apr 2016 Tjeerd van der Zee

blogger Mediastudent TJ drinkt graag koffie, bezoekt regelmatig concerten en houdt van snacken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Rijntje

Prinses Margrietlaan 93A, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Noord Keuken: FransInternationaal Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Eten langs de Rotte bij Rijntje

Er heeft zich een nieuw restaurant gevestigd aan de Rotte! Op loopafstand van Rotterdam Noord opende eind vorige maand Rijntje: een gezellig klein restaurant waar je tussen de vintage meubels kunt smullen van de Franse keuken. Maar ook op het terras van Rijntje is het prima vertoeven. Wanneer het lekker weer is kun je aan het water genieten van het prachtige uitzicht over de Rotte.

Een eigen restaurant

William en Fleur Visser leerden elkaar tien jaar geleden kennen op de werkvloer: ‘In de loop der jaren is er een plan ontslaan om samen een restaurant op te zetten.’ Ze hebben bewust gewacht tot er iets leuks voorbijkwam: ‘We werden door familie getipt dat dit pand te koop stond.’


Vintagemeubels

Na een flinke verbouwing opende Rijntje, een zelfbenoemd ‘klein restaurant’ waar gezelligheid centraal staat: ‘Wij gaan voor het huiskamergevoel. Leuk gedekte tafels, een lieve uitstraling met stoere accenten.’


Er is dan ook veel aandacht besteed aan de inrichting. Fleur let op de kleinste details: ‘Ik had echt iets in mijn hoofd voor de inrichting. In september ben ik naar een grote antiekmarkt in Lille geweest, daar heb ik schoolplaten en veertig schoolstoelen op de kop getikt. De hele camper was volgepropt!’ Bij Rijntje eet je dus op en tussen de vintagemeubels, maar er zijn ook industriële invloeden: ’De inrichting past bij de naam: schattig en stoer.’

Die naam?

De naam Rijntje komt van Rijntje Biljardt: ‘Dat is een 19de-eeuwse keukenmeid die voor welgestelde mensen kookte. Zij was erg vooruitstrevend voor die tijd.’ De menukaart is deels geïnspireerd door haar kookschrift: ‘Ons bloemkoolsoepje is echt naar het recept van Rijntje. Wij willen elke maand wel iets uit dat kookschriftje op het menu zetten.’



Menu

Op het maandelijks veranderende menu vind je gerechten uit de Franse keuken: ‘Wij zijn Frans georiënteerd, maar Frans is heel breed. Je kunt er veel kanten mee uit. Een mooi stukje vlees, vis, gevogelte, maar we hebben ook vegetarische opties.’ De steak tartare was erg populair in het openingsweekend en de Franse coquilles waren ook in trek.

Bij Rijntje wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van verse producten: ‘Op het brood na wordt alles hier zelf vers gemaakt, zelfs onze kokoskoekjes!’

Hillegersberg

Je vindt Rijntje in Hillegersberg, op loopafstand van station Rotterdam Noord. Onder de buurtbewoners is het restaurant al een succes: ‘Het is hier vanaf dag één hartstikke leuk! De eerste dagen zaten we gelijk vol en we hebben ontzettend veel leuke reacties gekregen van de buurt. Mensen lopen voorbij en steken hun duim omhoog.’

Rijntje is helemaal klaar voor de zon! In de zomermaanden kun je namelijk buiten eten op het zonnige terras: ‘En de Rotte krijg je erbij cadeau!’

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Jacqueline Hofman 29 Aug 2019, 6:58

Beste restaurant van Rotterdam wat mij betreft: entourage én het eten is formidable!

Jacqueline Hofman 29 Aug 2019, 6:58

Beste restaurant van Rotterdam wat mij betreft: entourage én het eten is formidable!

Lees ook deze verhalen
Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.