Het Keilecafe opent weer: ''Wij zijn een tuinfeestje wat een beetje uit de hand kan lopen''

Het Keilecafe gaat vrijdag 22 maart weer open en nu beter dan ooit tevoren. Het is een permanent festival waar je kunt borrelen, dineren en een feestje kunt bouwen.

21 Mrt 2019 Anna Smitsman

blogger Anna studeert journalistiek in Tilburg. Ze is geboren in Rotterdam en kon door de stage terugkeren naar haar moederschip. Ze houdt erg van lekker eten.

Het Keilecafe opent weer: ''Wij zijn een tuinfeestje wat een beetje uit de hand kan lopen''

Merlijn Amaro, Ruben Leufkens en Daniël Verschoor kwamen in Berlijn, Lissabon en Amsterdam terecht op hele toffe plekken. Z'n soort plek misten ze ontzettend in Rotterdam. Daarom gingen de mannen vorig jaar aan de slag met het idee om een permanent festival op te zetten. ''We doen iets op de manier van een festival, maar met de faciliteiten van een horecazaak. Het is het belangrijkste dat het de feeling heeft van een festival'', vertelt Daniël. Dit jaar willen ze het Keilecafe nog beter maken. 

Merlijn is van Amaro Creative Industries en staat in de oude treinwagon die is omgetoverd tot een keuken te kokkerelen. Hij doet onder andere ook de artiestencatering van Lowlands. Als hij de buikjes kan vullen van de kieskeurige artiesten, gaat dat ook zeker met die van ons lukken. Ruben organiseerde voorheen illegale evenementen en Daniël organiseerde legale evenementen en werkte in de horeca. 

Alles wordt beter dit jaar 

Het Keilecafe gaat nu voor het tweede seizoen open. Ze willen nog beter worden dan vorig jaar. ''Vorig jaar stond het terras elke dag bomvol'', begint Daniël. ''We hadden het veel te druk om de zaak te verbeteren.'' De drie hebben in de winter alles herdacht en verbetert. '' Er waren een hoop kinderziektes en die zijn er nu allemaal uit.'' Het bestellen bij de bar moet dit jaar veel sneller gaan en de gerechten zijn veel beter doordacht. Ook is er sinds dit jaar mixdrank en sangria. Plus een betere geluidsinstallatie voor de muziekliefhebbers. Eten en muziek staan namelijk centraal. 

Eten 


Er komt een uitgebreide kaart met kleine gerechten. Voor een persoon bestel je dan twee van dat soort gerechten. Elke week wisselen er twee hoofdgerechten. Er is evenveel keuze voor carnivoren als vegatariers. De wisselende hoofdgerechten bestaan uit klassiek, Italiaans, seizoen, BBQ, Aziatisch en soepen. Zo kun je de ene week genieten van een bietenburger van de BBQ en de andere week van een lamsstoof. Verder kun je bij het Keilecafe uitgebreid borrelen. Zo kun je smullen van de standaard snacks, chickenwings en een gefrituurd visje. Ook is er een groot aanbod vegetarische en veganistische hapjes.  

Indeling 

Vorig jaar was er een groot terras. Dit is er in principe dit jaar nog steeds, alleen hebben ze het een beetje in tweeën gedeeld. Bij het ene gedeelte kun je lekker dineren en is het iets rustiger. Bovendien krijg je daar ook iets meer service. Bij het andere gedeelte kun je ook dineren, maar is het voornamelijk bedoeld om te borrelen. ''We willen een plek zijn waar je na je werk naartoe kunt komen om lekker te borrelen',' vertelt Daniël. Soms kan er opeens een feestje ontstaan. ''Wij zijn een tuinfeestje wat een piecie uit de hand kan lopen, op een goede manier.'' 

Muziek en evenementen 


''Dit jaar gaan we meer focussen op live muziek.'' Alles is redelijk elektronisch en er zullen dan ook vooral dj's komen. De muziek heeft wel een zomers tintje. Ook kunnen we een paar grote evenementen verwachten. Zo vindt er met Koningsdag een evenement plaats waar de creatieve Rotterdammer terecht kan. Er komen tijdens dit event allemaal lokale dj's die vrijwel onbekend zijn. Ook vinden het Modular festival en Confettifest plaats op het terrein. Ondanks dat je voor de evenementen achttien jaar of ouder moet zijn, is het Keilecafe er voor iedereen. 

Openingsdagen 

Het Keilecafe heeft geen vaste openingsdagen. Ze zijn namelijk alleen open als het goed weer is. "Op alle momenten van de dag moet het relaxed zijn", begint Daniël. "Niemand heeft zin om in de regen te staan." Het drietal maakt daarom een speciale website zodat je kunt checken wanneer ze open zijn. De website komt eraan, maar voor nu moet je nog op de facebookpagina kijken of ze open zijn. Vrijdag 22 Maart is de opening, maar als het dan slecht weer is schuift deze een weekje op. Op vrijdag zijn ze open tot 1 uur 's nachts met optie tot 2 uur. Alle andere dagen zijn te open tot 11 uur 's avonds.



Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Sama Sama: Indische en Molukse gerechten zonder opsmuk

Perry de Man heeft samen met elf chefs het kookboek Sama Sama uitgebracht. Het boek bevat recepten, maar ook de verhalen die daarachter zitten.

Nieuwe chef bij NOTK: minder dogma, meer Bourgondisch genieten

Ook met een nieuwe chef in de keuken laat NOTK zien hoe zij hun wijn-spijs combinaties als geen ander kunnen neerzetten.

Van brouwerij tot bruisende hotspot: het Heineken Gebouw in Rotterdam-Noord

Tegenwoordig heeft het Heineken Gebouw in Rotterdam een nieuwe invulling gekregen. De Buik deelt wat er in én rondom het Heineken Gebouw te ontdekken is.