HMB breidt uit met nieuw concept

Rolph Hensens en Chantal de Raaf (HMB Restaurant), gaan een nieuwe uitdaging aan. Ze openen een ontbijt- en lunchzaak op de Kop van Zuid.

27 Sep 2017 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

HMB breidt uit met nieuw concept

Rolph Hensens en Chantal de Raaf (HMB Restaurant), gaan een nieuwe uitdaging aan. Op de Kop van Zuid, ongeveer honderd meter van hun zaak HMB, openen ze een lunch- en ontbijt zaakserveren. De kaart wordt een soort mix tussen mannen en vrouwen.

Het viel Rolph op dat op Kop van Zuid, met veel kantoren en woontorens, maar weinig gelegenheid is voor een goede lunch. ‘’Elke keer, rond lunchtijd, zagen we de enorme hoeveelheid werkend personeel uit de kantoren stromen. Omdat er op de pier bijna geen goede gelegenheid is om even snel te lunchen, zagen we iedereen van de pier aflopen’’, vertelt Rolph. Zonde, vond hij. Daarom bedacht hij een leuk alternatief. 

Fit-dingetjes en mannensandwich 

De menukaart krijgt volgens Rolph een knipoog naar de ‘fit-dingetjes’; gerechtjes als een kokosyoghurt met granola, een açai- of salade bowl en verse sapjes die terplekke worden gemaakt. ‘’Maar je ziet al snel dat vooral vrouwen op dit soort dingetjes afkomen, terwijl we ook willen dat de mannen meekomen. Daartegenover komen dus ook nog sandwiches. Echte New Yorkse sandwiches, dat je drie uur later nog vol zit van een ‘Philly cheesesteak sandwich’. Je hebt dus een beetje een vrouwen- en een mannenkant van de menukaart.’’ 

Take-away 


De zaak krijgt vijfentwintig zitplekken, maar een groot deel van de gerechten op het menu is ook mee te nemen naar kantoor. En Rolph heeft nog meer plannen: ‘’We willen zelfs ook gaan bezorgen. Mensen willen tegenwoordig veel meer dan alleen een broodje kaas als lunch, daarom kan de hele kaart ook besteld worden. Leuk voor bijvoorbeeld een meeting of vergadering’’, zegt Rolph enthousiast. 

Hip Studio 

Het interieur wil Rolph ook wat spannender maken dan wat we bij een gewone broodzaak zien. De architect van HMB, Hip Studio, ontwerpt het interieur. ‘’De kwaliteit zal daarom een beetje vergelijkbaar zijn met die van HMB. Er wordt gewerkt met mooie materialen, vloeren en een goed lichtplan.’’

De nieuwe zaak van Rolph en Chantal zal dagelijks geopend zijn van 08:00 tot 18:00. Wat de naam wordt van dit nieuwe plekje, houden ze nog even geheim. Over twee weken krijgen ze de sleutel van het pand en in december proberen ze klaar te zijn met de verbouwingen. De echte opening laat helaas nog even op zich wachten; pas na de kerst verwacht Rolph klaar te zijn om te gaan draaien. Wij houden je natuurlijk op de hoogte.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste kapsalon van Rotterdam volgens de lezers van de Buik

Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.

Mango lassi, pani puri en meer: een avond bij Bombay Curry House

Ontdek Bombay Curry House: klassieke en verrassende Indiase gerechten, verse naan, tandoori en heerlijke mango lassi.

De Pizzabakkers vernieuwd: vertrouwde smaken in een fris jasje

De Pizzabakkers is vernieuwd maar wel vertrouwd. Wij schuiven maar al te graag aan op het vernieuwde terras om dat zelf te ervaren.