Eind deze week openen de deuren van eetwinkel Holy Ravioli op het Zwaanshals. Amsterdammers kennen dit fijne adresje voor verse ravioli al langer, des te meer reden voor Rotterdammers om kennis te maken met deze pastasoort die in een (stuk of twintig) nieuw(e) jasje(s) wordt gestoken.
Van Rollende Keukens naar een eigen zaak op de J.P. Heijestraat (Amsterdam) en nu ook te vinden op het Zwaanshals. Holy Ravioli creëert ravioli in alle smaken: gevuld met rendang en kokossaus of gamba’s in Thaise curry. Uiteraard staan er ook klassiekers op de kaart. “Al komen gasten echt bij ons voor de specialere ravioli”, vertelt Tim van Gijzel, mede-eigenaar van Holy Ravioli. Wellicht een tikkie onorthodox, maar de kans is groot dat je al eerder van hun ravioli hebt geproefd zonder dat je er erg in had. Holy Ravioli levert namelijk aan meer dan vijftig restaurants waaronder De Plantage en Pllek (in Amsterdam) en Speck in onze eigen stad. Van Gijzel: “We zijn geen Italianen, en dat proberen we dan ook niet te zijn.”
Ravioligekte

Het was zijn broer die Holy Ravioli in het leven riep. “Kevin is jarenlang chef-kok geweest en is twaalf jaar geleden begonnen met Holy Ravioli omdat hij nergens anders goede ravioli kon eten. Zijn ravioli bleek zodanig in trek bij bevriende chefs en vrienden, dat hij een klein afhaaltentje op de Spaarndammerstraat in Amsterdam startte.” Wegens succes verhuisde Holy Ravioli naar een ruimere locatie op de J.P. Heijestraat. Zes jaar geleden sloten Tim van Gijzel en Menno Kattenwinkel zich bij de ravioligekte aan.
Meer dan vijftien soorten ravioli

Je kan er neerploffen, maar ook (warm) afhalen of de gerechten laten bezorgen via diverse bezorgsites. Met een maandelijkse special en meer dan vijftien vaste soorten ravioli zou je iedere dag iets anders kunnen dineren. “Onze ravioli wordt per twee porties verpakt.

Bij iedere ravioli adviseren we bijpassende sauzen en chutneys. Onze salieboter is bijvoorbeeld erg populair, maar je kunt er ook truffeltapenade bij krijgen”, legt Tim uit. “Ideaal voor mensen die geen zin hebben om te koken of onverwacht bezoek krijgen. Je haalt het uit de vriezer en hoeft het alleen nog op te warmen. Wij hebben het werk al voor je gedaan.”
Lokale trots

Het Zwaanshals heeft Tim altijd al een interessante plek gevonden. De geboren Rotterdammer vergelijkt het Zwaanshals voorzichtig met de J.P. Heijestraat: “Dit is waar de locals winkelen. Iedereen kent iedereen.” Holy Ravioli doet dan ook graag zaken met lokale ondernemers. Ze mogen geen alcohol ter plekke schenken, wel gaan ze wijnen van Barrels to Bottles en bieren van Brouwerij Noordt verkopen die goed combineren met hun verschillende soorten ravioli. Ook zal Speck producten van ravioli verkopen en vice versa.
De raviolizaak serveert in Amsterdam desserts van Waldo Patisserie en blijft dat in Rotterdam voortzetten. Verder kun je er terecht voor salades, prachtige hammen, olijfolie en diverse pesto’s. “Het wordt een supermooie zaak, we voegen oud en modern samen. We willen je uitdagen om uit je cormfortzone te komen. Onze ravioli moet prikkelen.” Terwijl Kattenwinkel in Amsterdam een oogje in het zeil blijft houden, gaat Van Gijzel samen met goede vriendin Kirsten Beil Rotterdam onveilig maken. Niets is heilig, alles is vervloekt lekker!
Aankomende zaterdag is er een soft opening. Daarna zal het buurthuis woensdag tot en met zondag van 12:00-21:00 geopend zijn.