Half juni gaat Z&M in de Veerhaven helaas de deuren sluiten. Gelukkig is daar Loesje Tieleman die de boel weer nieuw leven komt inblazen met haar allereerste eigen restaurant: Louise Petit Restaurant. We spraken haar over haar plannen.
Half juni gaat Z&M in de Veerhaven helaas de deuren sluiten. Gelukkig is daar Loesje Tieleman die de boel weer nieuw leven komt inblazen met haar allereerste eigen restaurant: Louise Petit Restaurant. We spraken haar over haar plannen.
Loesje Tieleman is als dochter van horecaondernemer Willem Tieleman opgegroeid in een echte horecafamilie. In plaats van in een van de zaken van haar familie te gaan werken, kiest zij ervoor om haar eigen droom waar te maken. Loesje is pas 21 jaar, maar opent nu al haar eigen zaak. Loesje: “Het is al van kinds af aan mijn droom om een eigen zaak te beginnen. Dit concept is wat ik altijd voor ogen heb gehad.”
Met haar zaak wil Loesje een petit restaurant á la Parisienne naar Rotterdam halen. Loesje: “Ik kom al heel mijn leven in Frankrijk en sinds ik zelf kan reizen kom ik minimaal vier keer per jaar in Parijs. Ik wil een stukje van de romantische, gezellige sfeer uit Parijs hier gaan neerzetten.” Bij Louise Petit Restaurant kun je dadelijk terecht voor klassieke Franse gerechten, zoals escargots, steak tartare en poulet rôtie. “Alles wordt geserveerd op klassieke bordjes van de markten in Lille. In het petit restaurant komen er lange rode banken, spiegels en een hele grote bar. Aan die bar kun je ook zitten”, aldus Loesje. Het restaurant gaat zich voornamelijk richten op lunch en diner, maar je bent ook welkom om een aperitief te komen drinken aan de bar of een glas wijn na werk. Voor die gelegenheden komt er ook een borrelkaart. De zaal boven is voor feesten, borrels, bruiloften en andere evenementen.
Louise Petit Restaurant komt aan de Veerhaven in het voormalige Z&M Restaurant. “Het is een hele mooie locatie en de perfecte plek om een stukje Parijs naar Rotterdam te halen”, vertelt Loesje. Binnen komen er zestig zitplaatsen en buiten een groot terras. Vanuit de zaal voor evenementen heb je uitzicht op de Veerhaven en de skyline van de Nieuwe Maas.
Loesje is van plan om begin september 2018 de deuren van haar zaak te openen. Vanaf dan kun je er dagelijks (behalve op dinsdag) terecht van 12.00 tot 23.00.
Onze grote kerstlijs is van een update voorzien, helemaal kersvers voor 2025: een mooie mix van wat de Rotterdamse restaurants te bieden hebben.
Marco Somer en Sabine Kromkamp stoppen na deze kerst met De Harmonie. De Buik blikt terug met ze, en vooruit.
Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.
Geniet van de volgende voordelen: