Na het succes van Louise Petit is het tijd voor een nieuw hoofdstuk: Lucia. Loesje Tieleman opent haar vierde zaak en belooft een zomerse, Italiaanse beleving aan de Rotte in Rotterdam-Noord. "Het voelt alsof Lucia al jaren bij ons hoort.”
Update: Lucia is inmiddels open, check onze restaurantgids voor meer details.
Lucia komt in het Oude Noorden

Lucia gaat zich vestigen waar voorheen Mangiare zat, het Italiaanse restaurant dat met haar twee locaties in de stad doorgaat. Deze zaak stond bekend om gallery-achtige inrichting, met veel zicht op de schilderijen aan de muren..
"Er is wel wat werk aan de winkel", geeft Loesje toe. "Alles is er nu uit en alles gaat er nieuw in". "We gaan drie maanden verbouwen en mikken op een opening begin april.”
De vriendin van Louise

Verwacht geen kale muren en sobere tafels. Lucia wordt warm, uitnodigend en romantisch, precies zoals je dat bij Louise gewend bent. "Denk aan tafellinnen, kaarslicht en het gevoel van een zwoele Italiaanse zomernacht”, vertelt ze enthousiast.
En belangrijk voor Loesje: de zaak moet niet voelen als een nieuwe zaak, maar alsof het er altijd al heeft gezeten, met een eigen ziel en een verhaal.
De naam Lucia is dan ook geen toeval. "Ik werk graag met namen die als een persoon aanvoelen, dat geeft het restaurant een verhaal en een ziel. Waar Louise met al haar flair uit Parijs kwam om een vleugje van die stad naar Rotterdam te brengen, komt Lucia uit Italië om ons haar authentieke gerechten te laten proeven.”
Pizza en pasta, wijnen en cocktails

Bij Lucia draait alles om de Italiaanse keuken met een moderne twist. "We bouwen op dit moment aan een topkeuken met een pizzaoven en open vuur. Aan de voorkant komt een bar waar we klassieke Italiaanse wijnen van gerenommeerde huizen serveren en klassieke cocktails met een moderne twist.”
Hier begin je een culinaire reis met verfijnde bites, zoals focaccia met geklopte tomatenboter, krokante courgettebloemen of ciabatta met carne cruda. Bij de hoofdgerechten staan gerechten centraal zoals ossobuco, hele tarbot perfect bereid op het open vuur, of verse pasta’s zoals rigatoni alla vodka.
Pistache-ijs met een lepel kaviaar

"We houden van authentieke en klassieke smaken, maar serveren ook gerechten die net iets anders zijn”, vertelt Loesje. “Zoals tiramisu, maar dan de lekkerste die je ooit hebt geproefd, of pistache-ijs met een schepje kaviaar."