Maar liefst 2 nieuwe zaken op Stadhuisplein (en 2 verbouwde)

De bekende horecazaken rondom het Stadhuisplein hebben een flinke make-over gekregen. Lees hier meer over alle veranderingen.

15 Mei 2025 Lieke Mooren

blogger Proevend, slurpend, ruikend en nieuwe horeca ontdekkend komt Lieke naar eigen zeggen tot leven.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Beau Restobar

Stadhuisplein 23-25, Rotterdam Maaltijd: LunchBorrelenDinerLate night Stadsdeel: Centrum Keuken: Frans Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant
  • 15 Mei 2025

Maar liefst 2 nieuwe zaken op Stadhuisplein (en 2 verbouwde)

Wie de afgelopen maanden een rondje door het centrum van Rotterdam maakte, kon er niet omheen: het Stadhuisplein stond in de steigers. Letterlijk en figuurlijk. De bekende horecazaken rondom dit populaire uitgaansplein hebben een flinke make-over gekregen. En dat niet alleen, sommige zijn zelfs helemaal nieuw van opzet én naam.

Nieuwsgierig wat er gaat veranderen? Lees hier dan verder.

​Stadhuisplein = horecaplein

Elke Rotterdammer weet het, en velen daarbuiten ook, op het Stadhuisplein daar moet je zijn voor een feestje: van De Skihut tot aan Grace, hier is het altijd gezellig. Inmiddels is het niet alleen maar feestcafés wat de klok slaat.

Naast de recente nieuwkomers zoals Grace en bijvoorbeeld Drippy’s (aan de overkant), zijn maar liefst zes zaken. die al heel lang op het plein gevestigd zijn, verbouwd. De nieuwe Skihut en Get Back zijn alweer open. Café ‘t Fust opende de tweede week van mei en dan worden de ‘oude’ zaken Plein, Coconuts en Amigo nog verbouwd op dit moment.

​Grote verbouwing, grote plannen

Op 1 januari ging de schop erin, met als doel het stadhuisplein flink te vernieuwen. Bruin café ‘t Fust, Café Plein, Restaurant Amigo en Coconuts kregen een metamorfose.

Horecaondernemer Marcel Maan, eigenaar van Struisenburg Horeca, nam de touwtjes in handen. De verbouwing was allesbehalve half werk: “We hebben alles gestript, tot op het casco”, vertelt hij. 

Na maanden van plannen, keuzes maken en flink doorwerken, begint het plein nu echt vorm te krijgen. En dat nét op tijd voor de zomer.

​Beter voor de buurt

De renovatie had niet alleen als doel om te vernieuwen, maar ook om geluidsoverlast aan te pakken. Omwonende studenten, met name die in het nieuwe pand aan de overkant boven alle afhaalzaken, hadden namelijk last van het geluid van de uitgaansgelegenheden.

Daarom zijn de zaken nu beter geïsoleerd. Goed nieuws dus voor de nachtrust én het uitgaansleven, dat gewoon z’n plek behoudt op het plein. De terrassen blijven bijvoorbeeld net zo groot als voorheen.

​Café 't Fust en ... Beau

De vier horecazaken aan het plein ondergaan ieder hun eigen metamorfose. Café ‘t Fust, dat al sinds 1961 een vaste waarde is, behoudt zijn naam en karakter, maar kreeg een flinke opfrisbeurt van binnen, inclusief vernieuwde techniek en systemen achter de schermen. De zaak kan er makkelijk weer meer dan 50 jaar tegenaan, met de donkerhouten bars, wijnrode bekleding van de banken en natuurlijk TV-schermen voor het voetbal.

Café Plein daarentegen komt in een compleet nieuwe vorm terug, met een Frans tintje en een flinke upgrade in zowel inrichting als menu. De nieuwe naam van van deze restobar? Beau! Hier komen Parijse klassiekers op de kaart en worden mooie wijnen geserveerd.

​Het nieuwe Amigo en Coconuts

Restaurant Amigo maakt plaats voor een nieuw Italiaans concept, hip en eigentijds. Op de naam moeten we nog even wachten. Het wordt een pizzarestaurant met meer klasse dan een ‘standaard’ pizzeria. De zaak krijgt een flinke pizzaoven en een prachtig balkonuitzicht over het hele plein.

En tot slot blijft Coconuts gewoon Coconuts, dé plek voor salsa en tropische nachten, maar dan in een verbouwde versie waarin je gewoon zeven dagen per week kunt blijven dansen tot in de late uurtjes. Op het menu komt het beste uit de Latijns-Amerikaanse keukens. 

​Centrale keuken voor drie zaken

Een slimme innovatie is de centrale keuken, geleid door chefkok Karim Aggoun (bekend van Cornelis). Vanuit één plek stuurt hij drie zaken aan. Zo kan er niet alleen efficiënt gewerkt worden, maar komt ook de kwaliteit van het eten hoger te liggen. Bovendien is het volgens eigenaar Marcel Maan dé manier om om te gaan met het kokstekort in de horeca.

Kortom, het Stadhuisplein is klaar voor een nieuwe fase. Met vertrouwde gezichten en frisse concepten. Of je nu wilt dansen, dineren of gewoon lekker borrelen in de zon – hier zit je goed. Laat die zomer maar komen!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.