Kelvin de Pijper gaat zijn droom achterna en begint een eigen restaurant samen met zijn vriendin Denise van der Mijn. Het gaat On Cru heten en zit aan het randje van de Oude Haven aan het Haringvliet. De sfeer wordt los, het eten hoogwaardig.
Kelvin de Pijper gaat zijn droom achterna en begint een eigen restaurant samen met zijn vriendin Denise van der Mijn. Het gaat On Cru heten en zit aan het randje van de Oude Haven aan het Haringvliet. De sfeer wordt los, het eten hoogwaardig.
Kelvin wilde zolang hij zich kan herinneren een eigen restaurant, vooral omdat hij hier zijn eigen concepten en ideeën in praktijk kan brengen. ‘’Je wil iets serveren waar je zelf helemaal achter staat. Eerder werkte ik bij andere zaken en wat zij serveren is geweldig, alleen is het niet van jou. Soms zit je dan niet helemaal met de chef op een lijn of zie je dingen toch anders.’’ Kelvin heeft jarenlang voor diverse restaurants. Louise Petit Restaurant is het laatste restaurant waar Kelvin werkte, hier kent hij dan ook Denise van. ‘’Het klikte goed tussen ons, zelfs zo goed dat we een relatie kregen. Wij wilden beiden op een gegeven moment meer dan alleen voor iemand werken.’’, vertelt hij hierover. Denise komt zelf ook uit de restaurantwereld en heeft gewerkt bij restaurants als Goud en Las Palmas. Ook zij merkte dat ze zelf aan de slag wilde gaan, zij vertelt: ‘’Op dat vlak klikte het onwijs goed tussen ons en hadden we veel dingen die we hetzelfde zagen, toen kwam dit op ons pad. Als je ergens gaat werken, weet je dat het restaurant een bepaald concept hebben, dit voer je vervolgens uit. Je hebt hier wel input, alleen wel tot een bepaalde hoogte.’’
Kelvin en Denise hadden duidelijk voor ogen hoe ze het restaurant wilden hebben en zo is het ook geworden. Ze hebben geen hulp gehad bij het interieur. ‘’Wel bij het bouwen, ik weet het verschil tussen een spijker en een schroef, maar daar houdt het dan op’’, lacht Kelvin. Zelf zat hij jaren na te denken over hoe hij zijn eigen restaurant voor zich zag. ‘’Ik wilde eigenlijk met een klein zaakje beginnen maar dat idee is uitgegroeid tot dit, deze zaak kan zestig couverts (gasten) aan. Na de lockdown gaan we kijken hoe het loopt, als het druk wordt willen we meer personeel, voor nu zijn we met z’n vieren.’’
De twee nieuwe eigenaren willen dat de sfeer ongedwongen en niet te deftig aanvoelt. Kelvin legt uit: ‘’Je bent vrij in wat je wil als gast, als je een paar hapjes met een fles wijn zou willen en hierbij lekker op het terras wil zitten kan dit. Maar mensen die liever uitgebreid uit eten gaan en een zes gangen diner willen is ook plek per voor. Het is allebei goed, ik wil gastronomisch eten maar wel een gezellige, Rotterdamse sfeer. Gewoon wat losser, niet te strak, zo ben ik zelf ook helemaal niet.’’ Denise vertelt dat de service uitstekend en voorkomend moet zijn, service staat bovenaan, maar als gast moet je je op gemak voelen. De twee willen zich differentiëren van keurig en chique. Daarbij willen zij een hoogwaardige kwaliteit eten. ‘’Het moet niet gedwongen zijn, eet of drink waar jij je goed bij voelt. Ik wil vooral een sfeer waarbij mensen zich op hun gemak voelen’’, aldus Denise.
Kelvin wil dat culinair hoogstaand gegeten wordt en dit mogelijk is voor een goed prijsje. Kelvin vertelt: ‘’Zelf ben ik Indonesisch opgevoed, daar komt dit ook een beetje vandaan. Bijvoorbeeld de rijsttafel, dan staat heel de tafel vol sateetjes, van alles. Die vibe moet eigenlijk terugkomen. Met goede service, mooi servies en een toffe sfeer. Daar willen we wel het verschil in gaan maken.’’
On Cru wacht tot het restaurant open kan, op de opening van de terrassen. Kelvin verheugt zich dan ook erop om zijn eerste gasten te mogen ontvangen. ‘’Eigenlijk een beetje het gezellige familie gevoel, je wordt geprikkeld om andere dingen te proeven. Dat is wat er nog mist in Rotterdam, zodra je hoogwaardig eet betaal je hier ook meteen goed voor.’’, vertelt Kelvin.
On Cru zit aan het Haringvliet en wacht tot het open kan voor haar bezoekers. Tot die tijd proberen Kelvin en Denise zichzelf klaar te stomen voor de opening.
Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.
Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.
De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.
Geniet van de volgende voordelen: