On Cru splitst zaak en heeft nu een restaurant en een café

Restaurant On Cru krijgt er vanaf medio mei een kleine, maar bruisende zus bij: Café On Cru. Denise van der Mijn praat ons bij over het concept.

7 Mei 2025 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

On Cru

Haringvliet 92B, Rotterdam Maaltijd: DinerLunch Stadsdeel: Centrum Keuken: FransNederlandsIndonesisch Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

On Cru splitst zaak en heeft nu een restaurant en een café

Restaurant On Cru krijgt er vanaf medio mei een kleine, maar bruisende zus bij: Café On Cru. In dezelfde ruimte aan het Haringvliet, maar met een heel eigen karakter. Losser, toegankelijker, en gemaakt voor mensen die nét zo van goed eten houden, maar soms liever borrelen dan dineren.

Initiatiefnemers Denise van der Mijn en Kelvin de Pijper, het duo achter het succesvolle restaurant, geven zo een frisse draai aan hun eigen concept.

​Twee concepten, één ziel

Wie bij On Cru binnenstapt, merkt straks dat de zaak in tweeën is gesplitst. De ronde bar in het midden vormt de scheidslijn tussen twee concepten, maar met dezelfde ziel en hetzelfde hart voor lekker eten. “Niet iedereen wil altijd zes gangen”, zegt Denise zelfbewust.

“Het restaurant blijft gewoon bestaan, maar aan de voorkant creëren we nu een plek waar je ook spontaan even kunt aanschuiven.” Welkom in het gloednieuwe Café On Cru.

​Kleine verleidingen

In het café kun je gewoon binnenlopen, aanschuiven aan de bar of op het terras en kiezen waar je zin in hebt. Er is bewust gekozen voor een andere vorm: kleine gerechtjes, hapjes of een drankje aan de bar.

De kaart leest als een verzameling kleine verleidingen: Hollandse garnalen, mooie hammen, zalige ansjovis uit Spanje of een gerechtje van witte asperges. “Allemaal van die dingen waarvan je denkt: dáár heb ik zin in”, zegt Denise enthousiast. “Spaanse groene olijven bij je drankje of een oester voor je aanschuift in het restaurant”, somt ze op.

“Of de gasten kunnen de gerechtjes delen of zelf een meergangenmenu samenstellen vanaf de kaart.”

​Herkenbare oud-Engelse sfeer van On Cru

Ook in het café kun je genieten van alle mooie wijnen van On Cru, vertelt Denise. Voor de vaste On Cru-gangers blijft de kwaliteit herkenbaar hoog, maar het café krijgt zijn eigen karakter, met de herkenbare oud-Engelse sfeer natuurlijk. 

“En dezelfde liefde voor het product, net even anders gepresenteerd.”

​Flexibel en van deze tijd

Wat je merkt bij On Cru, ziet Denise ook breder in de horeca: fine dining is in beweging. “De vraag verandert. Mensen willen nog steeds sfeer en kwaliteit, maar ook flexibiliteit. En dus passen wij ons aan”, zegt ze.

Dat levert ook veranderingen op voor Restaurant On Cru zelf:“We draaien op het restaurantgedeelte veel couverts. Door het wat kleiner te maken kunnen we daar nog verfijnder werken. Tegelijkertijd vangen we meer spontane, laagdrempelige gasten op in het café.”

Vaste gasten reageerden meteen enthousiast op de nieuwe plannen: ‘Dan kunnen we ook gewoon spontaan binnenvallen voor een glas wijn of een cocktail met een klein hapje.’ “Dat is precies wat we voor ogen hebben.”

​Ook in de tuin

Een van de favoriete plekken bij On Cru is de achtertuin, die straks deels beschikbaar blijft voor cafébezoekers. “Die tuin is zó fijn, die wilden we hen niet ontnemen”, zegt Denise. “We maken een gedeelte voor het café vrij, mét gloednieuwe overkapping, zodat je ook als het wat minder weer is lekker buiten kunt zitten.”

De menukaarten zijn gedrukt, het glaswerk is gepoetst, even geduld nog voor de laatste details. Maar Denise en Kelvin kunnen niet wachten. “We zijn echt kritisch geweest op onszelf”, zegt Denise. “Wat vinden gasten fijn? En wat vinden wij leuk om te doen? Het voelt als een hele natuurlijke stap. On Cru blijft On Cru, maar wordt nu nóg completer.”

De officiële opening van het vernieuwde On Cru is op 8 mei.


Foto's: Pur San

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.