Rolph's Deli ondergaat metamorfose: 'Je herkent het niet meer terug'

Vanaf oktober slaat Rolph’s Deli een nieuwe weg in. De Buik praat met eigenaar Rolph Hensens over de metamorfose naar een warme bistro met avondkaart.

9 Sep 2024 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Rolph's Deli ondergaat metamorfose: 'Je herkent het niet meer terug'

Rolph’s Deli gooit het roer om. "We hebben altijd al het plan gehad om in de avond open te gaan, maar de tijd was er gewoon nooit," vertelt eigenaar Rolph Hensens enthousiast. Met de verkoop van zijn andere zaak, HMB, komt er eindelijk ruimte vrij om deze droom waar te maken. "Nu is het tijd om door te pakken en als we het doen, doen we het goed!”

Bistro op de Kop van Zuid

​“Je gaat het niet meer terugkennen”, waarschuwt Rolph. Hij gaat namelijk alles aan de deli verbouwen. Wat Rolph voor ogen heeft, is een knus petit restaurant, een intieme bistro met donkere, warme tinten, koper, brons en houten accenten. "Eigenlijk wordt het een geheel nieuwe zaak aan de Otto Reuchlinweg op de Kop van Zuid, maar met dezelfde naam op de gevel. Als we het doen, doen we het goed."

Afscheid van HMB

Ook de keuken krijgt een flinke upgrade: “Dat is wel nodig, want we gaan een complete avondkaart introduceren en daar hoort nieuwe apparatuur bij.”, legt hij uit. De inspiratie voor de avondkaart en sfeer komt vanuit HMB. "We gaan terug naar de beginjaren van HMB: veel Rotterdammers zullen dat wel kennen. Daar begonnen we ook klein.”

HMB groeide vervolgens door in concept, gerechten en prijs. 1 mei verkocht Rolph zijn geliefde zaak, na 11 jaar. “Tijden zijn veranderd en het was tijd om afscheid te nemen van HMB”, zegt hij. “We willen weer kleinschalig beginnen, daar hebben we heel veel zin in. Dat kan bij Rolph’s Deli.”

We willen weer kleinschalig beginnen, daar hebben we heel veel zin in. Dat kan bij Rolph’s Deli.Rolph

​Rolph's Deli: bekende gerechten, nieuwe sfeer

Rolph’s Deli blijft overdag dus ongeveer zoals het was, met de bekende broodjes, viennoisserie en lekkere bowls die je van ze gewend bent. Op de avondkaart komen veel smaken terug die gasten misschien wel zullen herkennen van de beginjaren van HMB. 

"Alle bites die we vroeger deden komen terug, maar dan wel passend bij de Deli en de huidige tijdgeest," vertelt Rolph. Denk aan garnalenkroketjes die bomvol zitten met garnaal, ceviche van zeebaars en tartaar van tonijn met sesam. “We willen die bistro-vibe uitstralen: lekker, mooi opgemaakt, maar eenvoudiger en betaalbaarder dan bij HMB.”

Volgens Rolph draait het nieuwe concept om toegankelijkheid zonder concessies te doen aan kwaliteit. "Het wordt goed eten, maar met minder handelingen per bord. Daarmee kun je een fantastische avond hebben, zonder dat het al te duur wordt: echt een bistro dus!”

We willen die bistro-vibe uitstralen: lekker, mooi opgemaakt, maar eenvoudiger en betaalbaarder dan bij HMB.Rolph

​Bijzondere wijnen, toegankelijke wijnen

Een belangrijk plekje in het nieuwe interieur is gereserveerd voor de prachtige wijnklimaatkasten. Daarin zal een uitgebreide wijncollectie van zijn vrouw Chantal schitteren. “We hebben nog veel mooie wijnen liggen van HMB, van de Bourgogne tot prachtig rood uit Spanje”, vertelt Rolph enthousiast.

Daarnaast komen er nieuwe wijnen bij op de kaart. “De wijnkaart wordt goed geselecteerd, met heel fijne huiswijnen en bijzondere flessen die perfect passen bij de bistrogerechten.” Naast de wijnen gaat Chantal experimenteren met een heel leuke cocktail- en mocktailkaart

​​Nieuwe focus, nieuwe balans


Eind september gaat de zaak dicht voor de verbouwing. Half oktober gaat de vernieuwde Rolph’s Deli open, klaar om als warm petit restaurant de avondgasten te verwelkomen.

Rolph's Deli gaat na de verbouwing terug naar vier dagen per week open, van woensdag tot en met zaterdag. “Ik heb enorm veel zin in dit nieuwe avontuur, maar ik wil ook meer tijd besteden aan Chantal en mijn twee dochters”, zegt hij. Wie weet willen ze me over tien jaar helpen in de zaak, lacht hij dromerig. “Dan is het misschien wel weer tijd voor een zaak erbij.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Eurobrouwers opent nieuw café aan het Middellandplein

Eurobrouwers in west: een bar met bistrogerechten, een ruim terras en een sfeer midden tussen een Belgische bruine kroeg en een Italiaanse aperitivobar.

Uit ons magazine: Interview met Mowie en Hanna Hu van Jasmijn & ik

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met de zussen Hanna Hu en Mowie van Jasmijn & ik in Utrecht.

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.