Ross Lovell in Rijsoord is van eigenaar veranderd. Mario Ballin en Thymen Barentsen, het kersverse duo dat de leiding heeft overgenomen, delen hun plannen voor dit iconische witte pand in Rijsoord, dat een rijke geschiedenis kent in de horecawereld. De Buik sprak met hen.
Fraaie pand in Ridderkerk
Het fraaie pand in Rijsoord, onder de rook van Rotterdam, heeft eerder dienstgedaan als thuisbasis van De Orangerie, Hotel Boon, het Wapen van Rijsoord en het sterrenrestaurant De Hermitage. In oktober 2014 bliezen chef-kok Gerrit van den Berg en zijn partner Isabella Wildtham het pand met Ross Lovell nieuw leven in. Tot nu.
Mario en Thymen
Het stokje wordt nu doorgegeven aan Mario, die al 4,5 jaar bij Ross Lovell werkte, onder andere als de assistent van Isabella, en Thymen. Mario begon ooit in de accountancy, “maar hele dagen op kantoor zitten was niet zo aan mij besteed. De gastvrijheid bieden aan mensen, past mij beter.” met bijna 24 jaar ervaring in de horeca, onder andere op de SS Rotterdam, gaat hij nu de voorkant van Ross Lovell runnen: “Ik kan alles, behalve koken”, knipoogt hij.
Dat laat hij dan ook maar al te graag over aan Thymen, op 27-jarige leeftijd heeft hij zichzelf in rap tempo opgewerkt in de culinaire wereld. Al toen ik kon lopen, wist ik dat ik kok wilde worden. Dat kwam door de film Ratatouille”, lacht hij.
Van afwasser tot een eigen keuken leiden
Vanaf het moment dat dat qua leeftijd geoorloofd was, liep hij ‘met mijn grote mond’ een sterrenzaak in: “Ik zei: ‘Ik wil hier werken!’”, vertelt hij. “De chef lachte en zei: nou jongen, begin jij maar gewoon de afwas”, gaat Thymen verder. Langzaam maar zeker liet de chef hem steeds vaker assisteren: “Ik mocht brood snijden en uiteindelijk zelfs helpen bij de amuses en voorgerechten. Toen wist ik zeker, dit is wat ik wil!”
Bij Ross Lovell krijgt Thymen nu de kans om zijn eigen keuken te leiden. Sinds begin 2024 is Ross Lovell weer open, waarbij het oude concept in de eerste paar maanden behouden blijft. De gerechten zullen nog steeds de bekende balans tussen traditie en modern behouden, maar Thymen en Mario hebben plannen om de gerechten geleidelijk aan te moderniseren en te verfijnen.
“We willen tot de top van Nederland gaan horen”

Thymen zelf is Frans opgeleid en is zeker van plan dat dit ook voor de gasten te zien blijft, traditioneel is het dus zeker nog. “Dat wil ik ook wel graag behouden hoor, het is erg tof en past ook goed bij de locatie. We maken onze gerechten met mooie schuimpjes, gelletjes en crèmes, maar we willen de verfijning nog wat verder doortrekken, zodat we echt bij dat hoge segment gaan horen.
Ondanks de vernieuwingen blijft het expertisemenu, met verrassingsgerechten, de rode draad in het concept. In de toekomst wordt ook een menukaart met uitsluitend vegan gerechten overwogen.
Prachtig terras aan de Waal
Het prachtige terras aan de Waal, waar gasten kunnen genieten van voorbijvarende boten, blijft behouden, en tijdens de zomerperiode zal het terras van 's ochtends tot 's avonds geopend zijn.
“Gasten zijn super enthousiast en dat maakt mij ook enthousiast.” Mensen vinden het nog wel spannend, gewoontedieren. Sommigen willen heel bourgondisch (wapen van Rijsoord) en anderen willen de Hermitage terug, dus heel verfijnd. “Dat vinden we nu dus ook tof, dat we moeten gaan zoeken naar iets wat bij zo veel mogelijk mensen past”, zegt Thymen.
En als er iets is wat hij in zijn jaren in de horeca geleerd heeft, dan is dat: “Nee is geen optie, de gast is de koning!”