Ross Lovell opent tweede zaak in Krimpen

Restaurant Ross Lovell in Ridderkerk viert haar drie jarig bestaan met een nieuwe vestiging; in Krimpen aan de IJssel.

13 Okt 2017 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Ross Lovell opent tweede zaak in Krimpen

Restaurant Ross Lovell in Ridderkerk bestaat nu drie jaar. Toen chef Gerrit van den Berg en maître-sommelier Isabella Wildtham merkten dat de gasten het naar hun zin hadden en regelmatig terugkwamen, kregen ze opnieuw de kriebels voor het openen van een tweede vestiging. In Krimpen aan de IJssel dit keer.

Het prachtige pandje in de Korenmolen aan de IJssel kwam het duo toevallig tegen. ‘’We zijn gaan kijken en waren meteen enthousiast over de mooie locatie. Het restaurant zit half in de molen, waar de bar in zit en er was ruimte voor een prachtig terras met uitzicht op het water’’, vertelt Isabella enthousiast. 

Werkende formule

De sfeer willen ze wel graag hetzelfde houden als in Ridderkerk. ‘’Simpelweg omdat we merken dat de huidige formule goed werkt. We hebben een marktonderzoek gedaan in Krimpen en denken dat we ook hier de regiofunctie kunnen gaan vervullen die we in onze eerste vestiging hebben’’, legt Isabella uit. Ook het concept blijft gelijk aan dat van Ross Lovell in Ridderkerk. Er worden dezelfde menu’s en wijnarrangementen geserveerd. Het enige dat niet mee gaat naar Krimpen aan de IJssel is de chef. Gerrit blijft in Ridderkerk koken. In Krimpen zal Gijs van Krieken zijn kookkunsten gaan laten zien. ‘’Hij is onze rechterhand, zeggen we zelf. Gijs staat al vanaf het begin aan onze zijde en nu mag hij het hier zelf gaan runnen.’’ Isabella zal zelf in het begin vooral in de nieuwe zaak aanwezig zijn. Als het opgestart is zal ze op beide locaties veel aanwezig proberen te zijn. 

Sleutel

Op 2 oktober heeft het tweetal de sleutel in ontvangst genomen. Ze kunnen niet wachten om te beginnen. ‘’We zijn nog bezig met het opstarten, maar hebben in verschillende weekenden in oktober al feesten en partijen aangenomen om mee warm te draaien’’, vertelt Isabella. Op vier en vijf november zal de officiële opening zijn. Dat gebeurt met een speciaal arrangement. Vanaf dat moment zal de zaak ook à la carte geopend zijn op woensdag t/m zondag vanaf 12:00.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Kunst op de golven: ontdek de juweeltjes aan boord van de ss Rotterdam

Tijdens de nieuwe rondleiding bij ss Rotterdam, de kunsttour, maak je een culturele reis langs deze kunstwerken en de verhalen die zij vertellen.

9 tips voor Antwerpen

Binnen een paar uur sta je in Antwerpen, waar je heerlijk een weekendje kan vertoeven. De Buik geeft een paar goede tips voor en alomvattend weekend.

Chef Michael van der Kroft van Tres over andere smaakmakers dan zout

De Buik spreekt smaakmaker Michael van der Kroft, de chef van Restaurant Tres die net een Groene Ster toegekend kreeg van Michelin.