Rotown nu helemaal vegan dankzij Vegan Snackbar

Poppodium Rotown in Rotterdam centrum draait vanaf nu met volledig veganistische keuken dankzij de Vegan Snackbar uit Den Haag.

10 Nov 2020 Floortje Dekker

blogger Floortje is student aan het Grafisch Lyceum Rotterdam waar zij de opleiding redactie medewerker volgt. Naast haar studie doet ze aan kickboksen. Haar lievelingsgerecht? Eigenlijk alles waar pesto in zit.

Rotown nu helemaal vegan dankzij Vegan Snackbar

Dat veganisme steeds meer in opkomst is, wisten we al langer. Maar het komt niet zo vaak voor dat een restaurant of bar zijn hele keuken helemaal omgooit en volledig vegan gaat. Bij Rotown in hartje Rotterdam is dit wel het geval. Ze zijn een samenwerking aangegaan met de Vegan Snackbar uit Den Haag waardoor je er tegenwoordig alleen nog maar plantaardige gerechten kunt eten.

​Steeds meer mensen proberen vegan


Voor de meeste mensen uit Den Haag is de Vegan Snackbar al een begrip, maar de Rotterdammers zijn hier waarschijnlijk nog niet zo bekend mee. Het team van Rotown was al jaren fan van deze snackbar en nam dan ook niet voor niks af en toe de trein om daar te kunnen genieten van een diervriendelijke hap. Het team van het poppodium merkte al langere tijd dat niet alleen zij, maar ook de gasten steeds meer voor plantaardig eten kozen. Ook hoorden ze van de muzikanten en artiesten die er kwamen optreden, dat zij steeds vaker vegan aten. Uiteindelijk heeft Rotown dus besloten om het roer om te gooi en hun krachten te bundelen met de Vegan Snackbar, zodat zij dadelijk als ze weer de deuren mogen openen alleen nog maar draaien met een volledige veganistische menukaart.

​Bier met vegan bitterballen


Voor alle vleeseters niet getreurd: de snacks en gerechten die voortaan bij Rotown te krijgen zijn, zijn dus allemaal van de Vegan Snackbar en dat betekent topkwaliteit. Het imitatie-vlees dat door de eigenaren van deze snackbar zelf wordt gemaakt, lijkt dan ook veel op echt vlees. De chefs worden niet voor niks ‘kunstenaars’ genoemd als het gaat om het omtoveren van vleesgerechten tot volledig vegangerechten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, je kunt er namelijk nog altijd genieten van een biertje met een (vegan) bitterbal.

​Zo namaak dat het bijna echt is


De nieuwe menukaart van Rotown bestaat dus niet uit komkommers en rauwe groentes, zoals genoeg mensen nog altijd denken bij het horen van het woord ‘vegan’. Er staan juist een hoop variaties op de kaart, zo zijn er broodjes shoarma en burgers op de kaart te vinden maar ook vegan garnalen en inktvisringen. Ze hebben zelfs een groot aanbod aan vegan sushi en noodles.

Alle reacties die de Vegan Snackbar en Rotown hebben gekregen, zijn onwijs positief. De manier waarop de structuur van vis nagemaakt kan worden zonder dat er vis aan te pas komt, is verbazingwekkend goed. Denk bijvoorbeeld aan het taaie van een inktvis of de gelaagde structuur van kibbeling. Zelfs voor alle vleeseters is dit dus reden genoeg om de veganistische gerechtjes eens te proeven.

​Vegan gerechten van Rotown in huis


Als je nou al graag langere tijd ook thuis veganistisch wil eten maar geen zin hebt om al die ingewikkelde recepten op te zoeken, helpt Rotown je uit de brand. Gezien het poppodium voorlopig de deuren van het restaurant nog gesloten moet houden, bezorgen ze nu alle nieuwe gerechten gewoon aan huis! En voor iedereen die net buiten de stad woont of gewoon even de benen wil strekken, kun je de diervriendelijke gerechten ook in de zaak afhalen. Zo kun je thuis uitgebreid genieten van een broodje kip zonder kip of een bord vol verschillende soorten veganistische vis.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.