Eind vorig jaar openden bekende Rotterdammer Kaj Gorgels, samen met culinair expert Colin Knopper en De Beren-CEO Ad Schaap, een smashburgerconcept in Rotterdam. “We gaan iets tofs creëren”, aldus Kaj, “puur, rauw en zonder onnodige bullshit.”
Drippy’s werd in razend tempo werkelijkheid. “Drie maanden geleden zaten we gewoon te brainstormen", vertelt Colin. Alle drie waren ze niet te houden. “Voor je het weet, bezoek je pandjes, heb je sleutels in handen en gaan we volgende week al open!”
One-stop-shop

Colin interviewden we eerder over zijn kookboek: Comfort Cooking. Zijn fascinatie voor zogeheten one-product shops speelde een grote rol in het concept. “In Londen zie je kleine zaken die één ding doen, maar dat fantastisch goed. Geen concessies. Dat wilden wij ook: de beste smashburger serveren die je ooit hebt gegeten.”
Kaj bracht daar zijn eigen focus op gezondheid en hoogwaardige ingrediënten in. “Hij kwam met het idee om grasgevoerd rundvlees te gebruiken", zegt Colin. “Als je dan toch kiest om ongezond te doen, doe het dan met de beste en meest verse ingrediënten.”
Waarom een smashburger?

Voor Colin was de keuze voor smashburgers een no-brainer. “Ik ben een purist. Geen poespas, geen dikke bonken vlees. Een smashburger heeft dat dunne, krokante randje en pure smaak. Perfect.” Naast de klassieke smashburger komt er elke twee maanden een special, afgestemd op het seizoen. “In de winter serveren we bijvoorbeeld een pumpkin spice milkshake. Daar maak je mensen zó blij mee."
Rotterdam heeft de afgelopen tijd al twee smashburgerzaken mogen verwelkomen, maar Colin ziet dat niet als een probleem. “Het is juist tof om te zien dat een product waar ik zo van hou, in de stad leeft", zegt hij. “Roffa is groot genoeg voor drie zaken die smashburgers serveren. We gaan het gewoon op onze eigen manier doen, met onze eigen unieke twist. Of je nu komt voor de sfeer, de chopped cheese of die ene seizoensspecial: Drippy’s wordt anders dan alles wat er al is.”
Primeur in Rotterdam

Een primeur voor Rotterdam is de chopped cheese. “Een kruising tussen een smashburger en een sloppy joe, bekend uit New York. Het is sappig, knapperig en gewoon ontzettend lekker. Als ik erover praat, krijg ik al honger.”
Het openen van een eigen zaak stond ook voor Colin al lang op de verlanglijst. “Niet alleen omdat ik heel erg van koken houd, maar ook vooral om de connectie met mensen. Dat als je iets maakt waar jij je ziel en liefde in hebt gestopt, en je ziet die blik in hun ogen als ze een hap nemen… Dat is waar ik het voor doe”, glimlacht hij.
Kaj achter de gril

Het interieur van Drippy’s is een blikbanger: een mix van old-school Amerikaanse diners en een urban Rotterdamse twist. “Denk aan neonlichten, lichtbakken met menu’s en kleuren als feloranje en blauw,” beschrijft Colin. “Het heeft een stoer, stedelijk karakter, maar voelt ook nostalgisch aan. Ik ben trots op wat we hebben neergezet."
Hoewel Kaj geen culinaire achtergrond heeft, speelt hij een actieve rol. “Kaj woont meestal op Ibiza, maar als hij in Nederland is, draait hij gewoon mee,” lacht Colin. “Hij is heel creatief en enorm met eten bezig. Hij stuurt continu ideeën door.”
Het drietal is van plan om het concept door heel Nederland uit te rollen, maar begint dus in Rotterdam, aan het Stadhuisplein. Zaterdag 30 november is de officiële opening van Drippy’s.