Als je op dit moment bij Snoei binnenstapt, staat het vol met fleurige bloemboeketten. “Die heb ik gekregen van vrienden en familie voor de opening”, vertelt eigenaresse Naomi Snoei. De deuren van Snoei openden op 14 maart in de Zwart Janstraat om daar kleurrijke en gezonde salades te verkopen.
Een droom die uitkomt

Voordat Naomi Snoei haar zaak opende, maakte ze haar salades veel vanuit huis. “Ik wilde altijd al graag een eigen zaak. Ik houd van koken en gezonde voeding, dus dit was wel echt een droom. Toen corona kwam, kreeg ik opeens veel vrije tijd. Ik besloot, ook een beetje voor de grap, om te kijken of er vraag was naar gezonde salades. Ik begon vanuit huis met het maken van salades voor vrienden en familie. Dit was in de periode dat iedereen steeds meer ging bestellen, dus na twee maanden was ik al flink gegroeid. Het werd zelfs zoveel, dat het niet meer in mijn koelkast paste. Ik heb toen een productiekeuken gehuurd en ben alles vanuit daar gaan doen. En nu, bijna een jaar later, zit ik hier.”
Gezond en divers

Bij de saladebar kan je kiezen voor salades geïnspireerd door grote steden. Zo kan je gaan voor Marrakesh; met couscous, gegrilde paprika, amandel, feta en tahin dressing. Of bijvoorbeeld voor de Rotterdam salade; die stel je zelf samen en kan zo divers zijn als de stad zelf. Je hebt keuze uit tientallen verse en zelfgemaakte ingrediënten. Van granaatappelpitjes en avocado tot noten en zelfgemaakte hummus. “Door het jaartje bezorgen heb ik heel zorgvuldig het menu kunnen samenstellen. Ik heb enquêtes naar mijn klanten gestuurd en veel feedback gekregen. Dat is wel echt in mijn voordeel geweest; ik heb de tijd gehad om te testen wat in de smaak viel en kan dat nu toepassen. Verder is het heel persoonlijk, want ik vind dit zelf ook heel erg lekker.”
Iedereen kan zijn perfecte salade match bij Snoei vinden. Er is kip of tonijn om er doorheen te gooien, maar vooral voor de vegetariërs en veganisten is de keuze ruim. Zo kan je kiezen uit veel groente, kaas en fruit, maar ook tempeh en vegan feta. “Het is eigenlijk heel toegankelijk. Voor iedereen is er wel wat wils. En door weinig dierlijke producten te gebruiken, voer ik duurzaamheid door. Dat vind ik belangrijk. Vrijwel alle producten die ik gebruik zijn biologisch. Ik koop mijn groente en fruit in bij een leverancier hier om de hoek en die weet precies waar alles vandaan komt. Ik let er goed op dat alles verantwoord is.” Die duurzaamheid voert Naomi ook door in haar verpakkingen. Bij Snoei komt er amper plastic aan te pas.
De toekomst
Er staan nog veel plannen bij Naomi op de agenda. Zo moet de officiële opening van Snoei nog plaatsvinden. “Ik wil graag een grote opening houden, maar met corona wacht ik het nog even af. Je wordt nu zo beperkt in wat wel en niet kan, dat vind ik zonde.” Binnen in de zaak wil ze het zo inrichten, dat mensen ook een paar uurtjes kunnen komen werken met hun laptop. Ook heeft ze al een terrasvergunning. In de zomer kan je er dan lekker in het zonnetje een verse smoothie drinken en even uitrusten voordat je weer verder gaat met winkelen.
Bij Snoei kan je overdag terecht voor een salade, maar vergeet ook zeker het ontbijt niet. De zaak is al vanaf 9:00 uur open voor een lekker kopje koffie of een smoothie. Je kan er yoghurt bij bestellen met zelfgemaakte granola of een acai bowl met vers fruit. Deze week is het alleen nog afhaal, maar vanaf eind volgende week is Snoei ook op Thuisbezorgd en Ubereats te vinden.