Ter Marsch & Co laat met Restaurant de With niemand in de steak

Cafe Ter Marsch wordt Restaurant de With. Op de houtskoolgrill bereiden ze met liefde jouw vlees, vis en bijgerechten.

16 Mrt 2018 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

  • 16 Mrt 2018

Ter Marsch & Co laat met Restaurant de With niemand in de steak

Waar je vroeger de Witte de Withstraat beter kon vermijden door de vreemde zaken, kan je hem nu alleen beter vermijden uit zelfbescherming. De kans dat je het in een van de horecazaken in deze gezellige straat bij slechts één drankje houdt, is naar onze mening klein. En er wordt weer een nieuwe zaak aan het aanbod toegevoegd: Restaurant de With

Restaurant de With 


Restaurant de With is de nieuwste zaak van de ondernemers achter Ter Marsch & Co en komt op de plek waar eerst Cafe Ter Marsch zat. Een nieuwe zaak van dezelfde eigenaren, want Café Ter Marsch zorgde te vaak voor verwarring. "We hadden te veel verwarring met de burgerzaak. Het is best bizar, maar Ter Marsch & Co is echt inherent aan hamburgers. We hebben een zaak in Rotterdam, Amsterdam en binnenkort opent Parijs. Toch wilden we een eigen identiteit bouwen op deze toffe plek", vertelt eigenaar Pim de Lange ons. 

Puur op houtskool 


Het bleef niet alleen bij een naamsverandering, maar het hele concept ging op de schop. Pim: "Als we iets doen, doen we het helemaal goed. Alleen de naam van de gevel trekken was niet genoeg. De zaak is gestript, opnieuw ingericht en heeft een nieuwe keuken." Ze laten met de nieuwe zaak niemand in de 'steak', zoals ze zelf zeggen. "Beneden in de keuken is een houtskoolgrill van bijna twee meter gebouwd en ernaast komt een Big Green Egg. Er komt geen gas meer aan te pas, alles puur op houtskool. De focus komt te liggen op vlees van de barbecue en grill, maar er is ook ruimte voor mooie stukken vis, bijgerechten en seizoensgroenten. Hiervoor kijken wij wekelijks op de markt wat het seizoen is", legt Pim uit. 


De menukaart belooft veel goeds en laat gerechten zoals ribs met barbecuesaus, dry aged specials, lady steak en piepkuiken met citroensaus zien. Uiteraard kan in de nieuwe zaak, of op het terras, ook prima geborreld worden met verrassende borrelgerechten. Denk hierbij aan gefrituurde paddenstoelen risotto en Green Egg curry kip. Bovendien hebben zij een ruim assortiment bieren, wijnen en cocktails samengesteld. 


Restaurant de With hoopt in de week van 19 maart haar deuren te kunnen openen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!

Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.