Verbouwde Harmonie is klaar voor volgende stap

Sinds 26 augustus is Harmonie weer geopend. Marco Somer heeft in vijf weken tijd de Harmonie helemaal naar eigen stijl om weten te bouwen. Wij namen een kijkje.

6 Sep 2017 Christiaan Bergers

blogger Christiaan studeert hotel management voor een jaartje in Barcelona waar gelukkig meer dan genoeg te eten en te drinken is.

Restaurant toevoegen aan favorieten

De Harmonie 23

Westersingel 95, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Frans Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Verbouwde Harmonie is klaar voor volgende stap

Eind juli spraken we met Marco Somer over zijn plannen voor de Harmonie. In augustus stond er namelijk een grote verbouwing op het programma. In vijf weken tijd ging Marco de Harmonie helemaal naar zijn eigen stijl en smaak ombouwen en dat is gelukt. Sinds zaterdag 26 augustus zijn de deuren van de vernieuwde Harmonie weer geopend.

Een tweede woonkamer


Marco nam in januari De Harmonie over van de Dudokgroep. Vervolgens had hij vijf weken de tijd om met zijn team de Harmonie te verbouwen voor het nieuw hoofdstuk. “Het zijn een aantal late nachten geworden,” begint Marco. “Zeker de laatste paar dagen is er enorm veel gebeurd en heeft de zaak echt vorm gekregen. Het was voor mij belangrijk dat het een tweede huiskamer zou worden en dat is boven verwachting gelukt.”

Bij binnenkomst zie je niet alleen dat er wat veranderd is, maar je ruikt het ook. “We hebben een eigen geur ontwikkeld,” vertelt Marco. “Ik was altijd al weg van de geur van kardemom en cederhout en op basis hiervan hebben we deze geur gemaakt.” Maar dit is niet het enige wat anders is. Vroeger bestond het restaurant uit een lange zaal op de benedenverdieping. Dit is nu anders. Bij binnenkomst loop je links de ontvangstruimte in. Tussen deze ruimte en het restaurant is een muur gebouwd waardoor je gelijk een knus gevoel krijgt. Dit gevoel sluit goed aan bij de warme sfeer die de nieuwe kleuren van de zaak uitstralen: donkergroen, goud en donkerbruin hout.

Vanuit de ontvangsthal kun je het restaurant al een klein beetje zien door de smalle passage. Hier spelen dezelfde kleuren weer de boventoon, afgewisseld met strakke, witlinnen gedekte tafels. Wat hierbij opvalt is dat de zaal een stuk ruimer oogt. De muur die de keuken afschermde van de zaal is met grote vlakken doorbroken waardoor je nu rechtstreeks de nieuwe keuken inkijkt. Ook sluiten de groene en gouden kleuren van de zaal erg mooi aan op de binnentuin van De Harmonie.

De Harmonie 23


Het doel van de verbouwing was om een duidelijkere scheiding te creëren tussen het restaurant en de zalen boven het restaurant, die gebruikt kunnen worden voor vergaderingen, bruiloften of grote partijen. Dit is Marco goed gelukt. “Ik sta gewoon weer zes dagen in de keuken, vertelt hij. “En dat is ook nodig om het restaurant een niveau hoger te tillen.” Het restaurant is sinds 26 augustus weer open. Op de kaart staan al een aantal nieuwe gerechten, maar voor het grootste gedeelte is ‘ie nog gevuld met de beste gerechten van de afgelopen jaren. “In de loop van de komende weken zullen deze gerechten ook vervangen worden door nieuwe gerechten. We hebben op dit moment een ruimte selectie aan á la carte gerechten en een vier- of vijfgangenmenu.” Dit wil Marco ook zo houden. Hij wil zijn gasten graag de mogelijkheid bieden om zelf te kiezen wat ze willen, maar in zijn hoofd werkt hij al wel langzaam naar zijn ultieme doel: een 23-gangen tastingmenu. “Als dit menu eenmaal staat in de juiste setting en mensen durven zich hieraan over te geven, is het denk ik een geweldige en unieke ervaring.” 

De Harmonie conferences & meetings

Boven het restaurant heeft de Harmonie een aantal zalen voor zakelijk of particulier gebruik. “Hier is en moet echt alles mogelijk zijn. Als iemand een zakelijke lunch wil met een broodje kroket is dat mogelijk. Dan zorgen wij er natuurlijk voor dat de kroket ook echt top is, want alles moet voldoen aan de kwaliteit waarvoor wij staan. Maar als iemand drie, vier of vijf gangen wil lunchen of dineren is dat ook mogelijk.” De zalen worden voornamelijk gebruikt voor zakelijke vergaderingen, lunches en diners, bruiloften of grote particulieren partijen. In deze markt wil De Harmonie nog verder groeien. “Zo zijn we bezig met een sapbar, tafelvoetbaltafel en yogamatjes.” 

Met trots kijkt Marco naar de nieuwe uitstraling van De Harmonie. Hij is er klaar voor om samen met zijn team de volgende stap te zetten en nu de verbouwing uit de weg is kan hij zich weer volledig op één ding richten: koken.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.

Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!