Rotterdamse wijken: 9x Katendrecht

Rotterdamse wijken onder de loep: Katendrecht. Het bruist, kent een dorpse gezelligheid en huist allerlei verschillende soorten keukens.

28 Mei 2016 Jet Reijmer

blogger Jet houdt van eten en schrijven, en combineert deze twee dan ook wanneer mogelijk. Zij studeert aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

  • 28 Mei 2016

Rotterdamse wijken: 9x Katendrecht

Onze Maasstad barst van de leuke straatjes, historische wijken en vernieuwde districten. Van Oost tot West, en van Zuid tot Noord. Een goede reden om al deze districten eens stuk voor stuk onder de loep te nemen. Vandaag in de spotlights: het Deliplein op Katendrecht.

Als er één district in Rotterdam de afgelopen jaren een speurt heeft gemaakt is het Katendrecht wel. Het bruist, de foodmarkt is hier in opmars en in het weekend is er genoeg te beleven. Het Deliplein zorgt voor de buurtse gezelligheid en de Fenix Food Factory representeert de Veerlaan. Het mooie aan Katendrecht zijn de verschillende keukens die samenkomen: een Thai naast een Franse Bistro, en naast de Trattoria een authentieke warung. Het is een waar cultureel paradijs.

Delibird 



Delibird neemt je mee op een culinaire reis naar Thailand. Binnen is het kleurrijk en modern à la Bankgok, ’s zomers zit je als een echte Rotterdammert op het terras in Zuid. Op de kaart schitteren authentieke gerechten. Thaise noedels en soepen, een grote keuze uit wok gerechten en de lekkerste curry- en kokos specialiteiten. Toe heb je keus uit kleefrijst met zwarte bonen en zoete banaan in bananenblad. Bij Deli Bird eet je goed voor weinig.

Waar? Delistraat 44A-46 C.

Matroos en het meisje 



Daar op de hoek, op nummer 52, zit de Matroos en het meisje. Het interieur zo Hollands als wat, net als het menu: hier eet je wat de pot schaft. Waar je wel uit kunt kiezen is het aantal gangen (drie tot zes) en kun je aangeven wat je écht niet lekker vindt. Het wekelijks wisselende menu is geïnspireerd op het seizoen, de markt én op jou.

Waar? Delistraat 52.

Kopi Soesoe


Voor een goede kop koffie ga je naar koffie- en muziekwarung Kopi Soesoe. Met een kleine, maar originele kaart, huiselijke sfeer, fantastische collectie vinyl en dito gevulde boekenplank is het een van de smaakmakers op de Kaap. Kopi Soesoe heeft een geweldige bierkaart, uitstekende koffie en Indonesische lunchgerechten om je vingers bij af te likken. In het weekend vind je er live muziek en leuke evenementen. Breng op 9 juli bijvoorbeeld een bezoek aan het cheesecake festival. Bakken of proeven, dat mag je zelf weten.

Waar? Sumatraweg 15.

Vislokaal KAAP

Wat je hier kunt eten lijkt me duidelijk. Vis. En man, goede vis! Restaurant KAAP is rauw en echt, puur. Met invloeden uit Normandië en onze eigen stad serveert KAAP een van de beste fruits de mer, bestaand uit schaal- en schelpdieren zoals oester en kreeft. Met het wekelijkse visje van de dag zit je ook goed. Een lekker glas wit maakt het feest compleet.

Waar? Delistraat 48.

Bistrot du Bac



Op de Sumatrastraat vinden we Bistrot du Bac. Zo Frans als ’t maar zijn kan. Doordeweeks diner je er en in het weekend opent de bistro haar deuren om 12:00 uur, voor een ambachtelijke lunch. De klassieke gerechten worden elke dag vers bereid met de beste ingrediënten uit Frankrijk.

Waar? Sumatraweg 5.

Kwiezien



Kwiezien op de Decistraat heeft een moderne keuken met een hoog 'delicieus karakter'. Je eet hier bijvoorbeeld gekarameliseerde geitenkaas met blauwe bessenhoning, eendenborst met speculaasjus, runderbavette met cognacsaus en een kaasplank toe. Ook is er hier veel aandacht besteed aan de wijnkaart, die de sommelier met alle liefde toelicht en uiteraard laat proeven.

Waar? Delistraat 20.

Pizzeria Trattoria Bleij



Ambachtelijke pizza’s, pasta’s en huisgemaakt ijs. Tja, wat kun je nog meer zeggen over Bleij? Goed, écht Italiaans eten voor een schappelijke prijs. Mooi klassiek design en een terras op het Deliplein, ’s zomers misschien wel een van de gezelligste plekken van Rotterdam.

Waar? Delistraat 30.

Paul's Posse espressobar


Voorheen espressobar, tegenwoordig ook restaurant. Een Catalaans restaurant wel te verstaan. Posse heeft een industrieel meets vintage karakter en zo ongeveer alles in de zaak is te koop. In de keuken wordt er ongedwongen mediterraans gekookt. Alles zelfgemaakt, puur, dagvers en boordevol smaak.

Waar? Veerlaan 13.

Burro e Salvia


Officieel is het een delicatessenzaak, maar deze is onmisbaar in dit lijstje: Burro e Salvia. Een waar stukje Umbrië op de Kaap. Hier verkopen de vier Italiaanse eigenaren zelfgemaakte pasta's. Boter en salie erover thuis - en klaar. Want dat betekent Burro e Salvia: boter en salie. Naast al dan niet gevulde pasta's, staan er antipasti en pizza's op het menu. Ook zijn er schitterende Italiaanse producten te koop, zoals olijfolie.

Waar?  Delistraat 16

Hoofdfoto ontworpen en gemaakt door Saskia de Klerk, student aan de Willem de Kooning Academie.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: Snackspert Eke Bosman over de snackrevolutie

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Eke Bosman, bekend als Snackspert.

Mayra brengt de zee naar Oud-Beijerland

De verschillende combinaties van smaken bij Mayra verrassen en imponeren, maar de fijne sfeer en persoonlijke touch maken de avond compleet.

Uit ons magazine: van de polder tot Sumatra - chefs over geur, herkomst en echte smaak

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.