Ingrediënten van kwaliteit bij Erasmus Paviljoen

Eva Toorop studeert niet in Rotterdam, maar in Utrecht. In haar debuut op De Buik denkt zij: wat hebben studenten hier het goed met hun Erasmus Paviljoen.

14 Mei 2015 De redacteuren Rotterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Rotterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Erasmus Paviljoen

Burgemeester Oudlaan 350, Rotterdam Maaltijd: OntbijtLunchDiner Stadsdeel: Oost Keuken: MediterraansItaliaans Prijsniveau: Kleine prijs Bekijk restaurant

Ingrediënten van kwaliteit bij Erasmus Paviljoen

Onze student-correspondent studeert deze keer niet in Rotterdam, maar in Utrecht. In haar debuut op De Buik valt zij van de ene verbazing in de andere: wat hebben studenten aan de Erasmus Universiteit het goed met het Erasmus Paviljoen dat grossiert in kwaliteitseten en dan ook nog DinnerDinsdag.

Als student op een theaterschool leef ik voornamelijk met instant noodles en aangekoekte tosti-ijzers. Als het om eten gaat, heb ik het maar slecht in Utrecht: ik mest mezelf bijna vet met de ambachtelijke pizzabroden die op het plein worden verkocht. De kantine is veel te duur en ook niet om over naar huis te schrijven.

De dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten

Vandaag kom ik voor het eerst op het terrein van de Erasmus Universiteit en besef ik dat de studenten hier het veel beter hebben dan ik: er is een heus food court waar je jezelf kan voorzien van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten en al het andere wat je moet binnenkrijgen. Samen met Madelon eet ik op DinnerDinsdag in het Erasmus Paviljoen. Madelon is, net als ik, geen student aan de Erasmus, maar na vanavond dromen wij er toch stiekem een beetje van om hier rond te lopen.

In eerste instantie zijn Madelon en ik in het Erasmus Paviljoen om een voorstelling te bekijken. Die vindt plaats in een theaterzaal waar wij, de een student Writing for Performance en de ander theaterwetenschapper, meer dan jaloers op zijn. Daar zal ik niet te veel over uitweiden, want het moet natuurlijk over het eten gaan, maar ook dat is hier uiterst jaloersmakend.

Op DinnerDinsdag kun je hier als student bij inlevering van je Rabobank-muntjes een pasta of een pizza scoren met een salade erbij voor slechts € 3, 50. Ik ben daar van in shock. Dat betaal ik in mijn schoolkantine voor een beroerd broodje geitenkaas.

Ravioli met artisjok en pizza salami met olijven

Madelon gaat voor de ravioli met artisjok, want dat klinkt heel erg chic en ik kies de pizza salami met olijven. Dat lijkt misschien minder aantrekkelijk, maar een plek als deze valt of staat met een goede pizza. We bestellen aan de bar, waarna we een apparaat meekrijgen dat hysterisch gaat piepen zodra je je eten kunt afhalen. Hier heb ik vrij slechte ervaringen mee, voornamelijk in combinatie met pasta's en pizza's: het duurt vaak absurd lang. Bovendien is het eten bij restaurants die dit soort concepten gebruiken vaak niet tegelijk klaar. En ja, hoor. We zitten nog maar vijf minuten en Madelon haar pieper gaat af. Niet tegelijk met de mijne. De deceptie is compleet. Ik droom niet meer van een carrière aan de Erasmus en verlang weer naar mijn instant noodles.

Of toch niet. Nog geen minuut later rinkelt mijn apparaat ook als een tierelier en kunnen we tegelijk gaan eten. Mijn pizza ziet er net zo voornaam uit als pasta met artisjok klinkt. Knapperige bodem, niet overdreven belegd en alle ingrediënten zijn van de beste kwaliteit. Alle vlees en groenten van het Erasmus Paviljoen komen van de Lindenhoff-boerderij. Zelfs de olijven zijn van betere kwaliteit dan gemiddeld: die komen van Olijfbedrijf. Ik neem mijn vooroordelen over piepende machines meteen terug.

Automaatkoffie kan mijn baristahart niet aan

Na de voorstelling val ik in nóg een verbazing: de koffie is degelijk. Nu klinkt het woord 'degelijk' ietwat negatief, maar ik zie mijn docenten dagelijks de ochtend beginnen met een droevig kartonnen bekertje met een slootje automaatkoffie. Ik begin daar niet eens aan, dat kan mijn baristahart niet aan. Het Erasmus Paviljoen serveert Man met Bril-koffie en zoetigheden van Koekela en ik begin me steeds meer af te vragen waarom ik hier nooit eerder ben geweest en of ik er in de toekomst niet iets moet gaan doen.

Madelon en ik hebben veel om bij te praten, dus er is niet echt ruimte geweest om commentaar te geven op het eten en het drinken, maar dat was ook totaal niet nodig. Alles was gewoon goed.

Als ik probeer te bedenken hoe een gemiddelde student kookt en met wat voor producten er wordt gekookt, is de DinnerDinsdag in het Erasmus Paviljoen een ultieme uitkomst: betere gerechten met de beste producten. Daar zou ik bijna een écht serieuze studie voor gaan volgen.

Erasmus Paviljoen is een van de restaurants die deelnemen aan DinnerDinsdag, een initiatief van Rabobank Rotterdam. Studenten dineren elke dinsdag voor maar € 3,50 bij de leukste restaurants van Rotterdam. Check dinnerdinsdag.nl!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Trandem opent zondagse wijnbar boven Hofplein

Een pop-up wijnbar op de 10e verdieping boven het Hofplein, daar moet je bij zijn. Ga naar Trandem, maar wees er snel bij.

De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.

By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.