Belachelijk lekkere kip (en meer) bij Alan & Pim's

Het is duidelijke taal bij Alan & Pim’s in het Wijnhavenkwartier: kip uit het groene hart, ambachtelijk bereid aan het spit!. Kip om te kluiven. Heerlijk!

19 Jul 2015 Guido Leurs

blogger Guido is travel/food blogger en grafisch ontwerper.

Belachelijk lekkere kip (en meer) bij Alan & Pim's

Het is duidelijke taal bij Alan & Pim's eerste horeca onderneming: kip uit het groene hart, ambachtelijk bereid aan het spit! Na twee try out weekenden is dit gezellig bourgondisch restaurant met (h)eerlijke producten vanaf deze week iedere dag geopend. Aan de Posthoornstraat in het centrum van Rotterdam kan je gerust je hart ophalen aan een sappig stuk kip met een krokant laagje.

In het Wijnhavenkwartier aan De Regentessebrug of zoals echte Rotterdammers zeggen: De Vierleeuwenbrug, is sinds kort Alan & Pim’s: kip van het Spit gevestigd. Het concept van Alan & Pim's is simpel maar heel duidelijk: lekkere kip met invloeden van verschillende culturen zoals die van Thailand en Amerika.

Alan en Pims interieur

Mannelijk, stoer en veel hout

De muurfoto van oud Rotterdam is een zekere eyecatcher zodra je binnenstapt. Het interieur is mannelijk, stoer en heeft veel hout. Erg veel hout zelfs. De robuuste bar en tafels allemaal gemaakt van hout. Zelfs de scheidingsmuur tussen de hoge en lage tafels is gemaakt van houten kratten met daarin blokken haardhout. Er is veel te zien in het restaurant. Schilderijen aan de muur, een authentieke vleesweegschaal en de take away corner met een weeg- en snijmachine.

Vanaf mijn plek kon je zo de keuken inkijken. Ik ben dol op open keukens. Het geeft je een huiselijk gevoel, alsof de chef persoonlijk voor jou staat de koken. Wat mij opviel was dat er een Rotisol werd gebruikt, een authentiek kippenspit.

Alan en Pim

Sappige kip met krokant laagje

De menukaart is niet groot maar zeker niet verkeerd. Zo staat er op het menu: halve kip provencaals, gekruid met zeezout, peper, knoflook en rozemarijn, Tom Ka Kai soep gemaakt van Thaise kippensoep met kokosmelk, koriander en champignons, en de Kippeling, gepaneerde kip met verse frieten en BBQ-saus.

Mijn keuze viel op de halve kip bitter sweet BBQ met frietjes, gegrilde maïskolf en verse coleslaw. Deze heerlijk gegrilde kip gelakt met een mix van grove mosterd en honing, afgemaakt met kruidige bieslook bovenop is zeker een topper. De kip was sappig en had een krokant laagje, zelfs onder de bitter sweet BBQ saus. De huisgemaakte coleslaw, van witte kool, knolselderij, venkel, Granny Smith en witte wijn azijn was erg verfrissend.

Alan en Pim terras

Gewoon lekker

Als afsluiter had ik wel trek in een goede bak koffie. Bij Alan & Pim's hebben ze geen latte of een cappuccino. De koffie wordt gemaakt van Oost Colombiaanse koffiebonen en gezet op de ouderwetse manier, ook wel 'slow coffee' genoemd, en geserveerd in een grote mok.

Alan en Pims kip

Alan & Pim's: kip van het Spit is een prachtzaak, zeker de moeite waard deze zomer en niet te vergeten, gewoon lekker!

 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

WouterB 19 Jul 2015, 18:03

Twee storende fouten in deze bijdrage:De Vierleeuwenbrug was de bijnaam van de niet meer bestaande Koningsbrug. De Regentessebrug voor Vierleeuwenbrug uit te maken is geklets van niet-echte Rotterdammers. En de kippen uit het 'Tante Door' concept komen niet uit het 'Groene hart', maar uit de Achterhoek en Brabant...

William 20 Jul 2015, 8:43

WouterB volgens mij ben je verward omdat de voormalige Koningsbrug OOK de Vierleeuwenbrug genoemd werd dus beide is goed.

WouterB 20 Jul 2015, 18:30

Nee hoor William, de Koningsbrug dateerde van 1860, en heeft bestaan tot 1954. Als gevolg van de watersnoodramp werd besloten tot het aanleggen van de Maasboulevard als nieuwe waterkering op Deltahoogte. En drie van de vier liggende leeuwen die de Koningsbrug flankeerden, zijn nog steeds aan de Maasboulevard te zien, de vierde is aan een regiment van de verbindingstroepen geschonken wegens hun inzet voor de stad tijdens de oorlogsdagen van mei 1940. De Regentessebrug is pas van 1898, en over de langste tijd dat ze bestaan, hadden ze uiteraard niet dezelfde 'bijnaam'. De Regentessebrug heeft naar mijn weten nooit een gebruikelijke bijnaam gehad, Regentessebrug was naar koningin-regentes Emma meer dan duidelijk genoeg.Het is dus historisch onjuist om de Regentessebrug als Vierleeuwenbrug te benoemen!

Frits von Römer 22 Jul 2015, 20:41

Fijn dat Wouter en William zo'n uitgebreide omschrijving hebben gegeven van het restaurant. Kijk, daar hebben we wat aan. NOT

Kooker. 24 Jul 2015, 13:43

Maar Wouter B heeft wel gelijk.Voorts moeten provincialen zich nergens mee bemoeien.Maar nu waar het om gaat;wat een aanwinst dit kip eethuis.We hebben al zins jaar en dag kip afhaal en ook wel eten Koolmees en nu Alan&Pim,s.Bij Koolmees is het afhalen en weg en bij dit nieuwe Kip gebeuren is her heerlijk zitten en maar smullen.Kortom Proficiat.

Ingo 25 Jul 2015, 19:18

De kippen zijn heerlijk, echt een aanrader. Ik ben er twee keer geweest en had de Thai-kip en de Bitter-sweat BBQ. De frites en de coleslaw maken het perfect.

sjaan besems 27 Jul 2015, 16:20

ik heb er heerlijk gegeten de kip was voortreffelijk en de gebakken aardappeltjes en appelmoes waren heerlijk ga er zeker nog eens eten

Steven 30 Jul 2015, 4:45

Wij hebben gisteren ook bij Alan en Pims gegeten. De thaise kip was lekker maar de bbq kip smaakte teveel naar honing vonden wij, waardoor je de smaak na een tijdje zat werd. Het filet stuk was een beetje droog. Als je uit het raam kijkt zie je de leeuwen op de rand van de brug.

Joana 7 Aug 2015, 10:31

GIsteren provencaals kip van het spit gegeten en het vlees is mals doch stevig. Een bakje citroen water erbij zodat je heerlijk kan kluiven. Interieur inderdaad erg mannelijk industrieel design.

Dennis & brigitte 13 Aug 2015, 0:28

Lekker gegeten bij alan en pims ( had kippetje met Provençaalse kruiden ) maar mag wel iets gaarder zijn is net niet gaar dat lvlees lekker van bot loskomt...heb ik ook gezegd en gaan ze wat mee doen..verder prima adres

Freda en esmee 3 Sep 2015, 23:45

Heerlijk gegeten samen met mijn dochter

Dennis van den Berg 17 Sep 2015, 15:29

Heel mooi restaurant met een goede sfeer. Nu de gastvrijheid en het eten nog op niveau...als enige 2 in de zaak om te lunchen. Bestelling van een Tom Ka Kai soep waarin men de kip was vergeten. Teruggestuurd en teruggekregen met 1 heel stukje kip, sorry dit is toch een kip restaurant??? Andere bestelling bruin brood i.p.v. wit...waar we het maar bij hebben gelaten. Tja...

Lees ook deze verhalen
Op dit hoekje tref je Rotterdam op z'n MAASbest

De Buik bracht een bezoekje aan Restaurant MAAS in Feijenoord en streek neer op hun zonovergoten terras voor een diner.

RET je Blij, naar kroketten en appeltaart in de Provenierswijk

Proef een voordelig lunchmenu bij Grand Café-Restaurant Blij met een RET-voucher in het kader van Altijd iets extra's van de RET en de Buik van Rotterdam.

Bezoek je Fenix? Sla dan ‘O’ zeker niet over

De Buik ging langs bij O Anatolian Cafe & Bakery in het Fenix museum en proefde de Anatolische keuken van Maksut Aşkar.