Bij Bla Bla is vega(n) eten geen mwah mwah

Bij Bla Bla kun je lekker vegetarisch en veganistisch eten. Met een keuze uit Aziatisch, Mediterraans of Quiches.

10 Okt 2014 Moniek Kuipers

blogger Moniek, Rotterdamse pur sang, verdient haar brood als freelance content creator & online marketeer. Onder het motto 'work hard, play hard' hoopt ze ooit de gehele wereldkaart te kunnen afvinken.

Bij Bla Bla is vega(n) eten geen mwah mwah

Het is vegantober, stoptober. Hoe je het ook wilt noemen, deze maand mag ik op geen enkele wijze dierlijke producten consumeren. Geen melk, geen eieren, geen honing of griezelige, rode keverschildjes verpakt als E-nummer. Een uitdaging, zelfs voor de doorgewinterde vegetariër. 

De week startte al met het eerste dilemma. Waar ga ik samen met mijn carnivoren van vrienden eten vrijdagavond? Een kort belletje met vegetarisch restaurant Bla Bla geeft de doorslag. Ik reserveer voor 3 personen. 1 keer veganistisch en 2 keer vegetarisch. In de verte hoor ik twee vrienden zuchten. 

Vrijdagavond 19.00 uur. Via het prachtige, karakteristieke historisch Delfshaven loop ik het Piet Heynsplein op. Het is een van de laatste nazomeravonden dus we besluiten buiten te eten. Plop, proost, proeven. Oops, is deze wijn eigenlijk vegan? Goede start weer..

De kaart, vermeld op de krijtborden die je binnen kunt vinden, geeft volop keuze. We starten met de notengehaktpasteitjes en de geitenkaas met gedroogd fruit in bladerdeeg. De borden zijn snel leeg, een vliegende start voor Bla Bla! Voor het hoofdgerecht kunnen we kiezen uit  een ‘themakaart’ – bijvoorbeeld aziatisch, mediterraans of quiche. Hierbij krijg je ongeveer zes verschillende gerechtjes op je bord. We kiezen allemaal wat anders, zelf ga ik voor de mediterraans-oosterse mezze. Het bord is goed vol opgeschept en ik proef onder andere heerlijke falafel, tabouleh en geroosterde pompoen. Ook deze borden gaan volledig leeg terug. 

De moeder van een van mijn tafelpartners is ook vegetariër. ‘Misschien neem ik haar hier eens mee naartoe.’ Wat later opgevolgd wordt met: ‘Zo kookte mijn moeder vroeger niet vegetarisch hoor.’ En uiteindelijk wordt afgesloten met: ‘Ik ben blij verrast, ik kom zeker nog een keer terug.’ Met een grote grijns hoor ik het aan. Another one bites the dust. 

We sluiten de smakelijke avond af met een (soya) cappuccino en wat zoets. Tenminste, de anderen dan. Het chocoladecakeje uit de oven en de Turkse yoghurt met honing en nootjes roepen vanaf de tafel luid mijn naam. Moniek, eet ons, proef ons, we staan hier niet voor niets! Zucht.., is het al november?

 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Carla 11 Okt 2014, 9:30

Haha geitenkaas komt van een ? En vlgs mij is dat een beesie lol. Maar wel een leuke recentie! Ga er vast eens eten!

marianne 11 Okt 2014, 12:41

3 deuren terug kun je ook heerlijk vega eten bij Fritsch

Moniek 11 Okt 2014, 15:18

Geitenkaas is net als alle andere kazen een prima vegetarische optie. Ik als 'vegan' nam de geitenkaas uiteraard niet.

Gabi 26 Okt 2014, 12:14

Ehm. Geitenkaas, honing, en Turkse yoghurt vegan? Groeien allemaal niet op bomen volgens mij... Als je ECHT lekker vegan wil eten en je gerecht niet alleen door weglaten wil bepalen kan ik in Rotterdam Spirit, Arq, Gare du Nord en de Oude Plek aanbevelen. Die hebben zo veel vegan keuze dat je je Geitenkaas en yoghurt gegaranteerd niet mist!

Lees ook deze verhalen
Vietnamese familiegerechten proeven bij Madame Saigon

De Buik ging langs bij Madame Saigon, de dromerig gedecoreerde Vietnamees, net om de hoek van de Witte de With-straat.

Uit de Buik Magazine: Interview met Herman den Blijker: 'een erkend foodjunk'

We delen een paar favorieten uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een verhaal over Rotterdamse smaakmaker Herman den Blijker.

Juweeltje in het Keilepand: Hidden Gem brengt Japan en Italië samen

De Buik ging langs in de wijk M4H in Rotterdam-West, waar sinds kort het fine-dining restaurant Hidden Gem zit, gerund door topchef Kelvin Lin.