Allure is Saint-Tropez aan de Maas

Wij waren weer eens bij Allure en aten ons een slag in de rondte aan de proeverij van zeven gangen.

23 Jan 2017 Cristèl Klandermans

blogger Na haar studie journalistiek startte Cristèl Today's Specials waarmee ze veel food gerelateerde merken en bekende restaurants & clubs op de kaart zette.

Allure is Saint-Tropez aan de Maas

Het is een koude vrijdagavond wanneer ik de Entrepothaven in Rotterdam binnenwandel. Ik stel mijzelf wederom de vraag hoe het toch mogelijk is dat ik dit stukje Rotterdam continue vergeet, terwijl het zo’n sfeervolle en unieke plek is. Een jachthaven met glimmende jachten, mooie winkels én horecazaken. Alleen de palmbomen missen in december. Maar de knipoog naar Saint-Tropez is zeker gemaakt.


Vanavond breng ik een bezoek aan restaurant Allure: een tasting van het zevengangenmenu. Door bekenden uit de omgeving hebben we al het één en ander vernomen: de keuken van Allure schijnt er één op niveau te zijn, maar wel voor een schappelijke prijs. We nemen de proef maar al te graag op de smaakvolle som.
Na de nette ontvangst aan de deur worden we naar onze tafel geleid. Doordat we naast de keuken zitten, kunnen we alles live volgen. Chef Terry Priem is aan het werk en ook Frank van Rijsbergen is voor ons geen onbekende; de Buik verkoos hem in 2014 al tot Rotterdams kooktalent. De keukenbrigade van Allure staat bekend om het koken op kleur en smaak. In combinatie met een perfect staaltje gastheerschap, hebben we alle ingrediënten voor een perfecte avond uit.

Culinaire reis


Onder het genot van een mooi glas champagne begint onze culinaire reis langs vele gerechten met bijpassende wijnen. Fijn detail: het wijnpraatje wordt niet ‘te moeilijk’ gemaakt; wanneer wij het karakteristieke glaasje rood ingeschonken krijgen van wijnhuis Geil uit Duitsland is het ijs voor de rest van de avond gebroken. We kiezen (natuurlijk) voor het wijnarrangement en starten de avond met een amuse van pompoencrème, gekarameliseerde gele biet, pompoenpitpoeder en rode biet. Hierna worden de twee koude voorgerechten geserveerd, uiteraard aangepaste porties en beiden vol van smaak. Mijn voorkeur gaat uit naar de Fazant met marbré pata negra lardo, witlof en goji bes. Maar de krab met kokkels doet er zeker niet voor onder.

Dé Kaaskar 


De avond trekt langzaam aan ons voorbij terwijl de hoofdgerechten worden geserveerd: we starten met eend, groene kool en venkel. Door de toevoeging van pomelo en terriyaki wordt dit een mooi samenhangend geheel. Eigenlijk vind ik dit al een flink gerecht, maar ik besef dat ook het hoofdgerecht vis nog moet komen, dus ik neem het pijnlijke besluit niet alles op te eten. En dat loont: na het hoofdgerecht vis (poon met couscous) treedt de uitsmijter van de avond aan: een kaaskar met allure. Ik weet van gekheid niet meer hoeveel foto’s ik moet maken van dit kunstwerk op een kar. Dit tot grote irritatie van mijn tafelgenoot, die nu toch wel graag wil beginnen aan de kazen met bijpassende sherry.

Feestelijk zoet

Het diner afsluiten doen we uiteraard met feestelijk zoet. De Bombe Chocolade met tamarinde, macadamia en truffelijs is met recht een dessert te noemen. Wanneer de koffie met huisgemaakte friandises worden geserveerd, eindigt ons mooie avondje uit in de Entrepothaven. We fietsen voldaan over de imposante Willemsbrug richting het centrum, wetende dat we deze brug vaker zullen oversteken voor een bezoekje aan onze nieuwe vrienden bij Allure.


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Nieuwe stap voor Rose Tieleman en Osteria Liz

Rose Tieleman heeft Osteria Liz verkocht en gaat nu horeca ondernemers helpen bij hun conceptontwikkeling. Liz blijft bestaan, onder nieuwe eigenaren.

Chez Jan opent de deuren van haar hotdogkiosk op Rotterdam Centraal Station

Chez Jan serveert vanaf nu haar hotdogs ook op Rotterdam CS. Snel, smakelijk en verkrijgbaar tot aan december naast spoor 2.

Dordtse Cultuurnacht: beleven én borrelen DWARS door de stad

Op 11 oktober is het zover: de Dordtse Cultuurnacht 2025. De Buik zet de leukste plekken voor je op een rij én tipt nog wat highlights uit het programma.