YOLO: Saint-Tropez aan de Maas

Bij YOLO aan de Admiraliteitskade geniet je van heerlijke en prachtige shared dining gerechten en cocktails in een luxe, maar laagdrempelige sfeer.

18 Mei 2023 Wendy Dolk

blogger Wendy is dol op goed eten en lekkere wijn. Daarnaast is ze graag onder de mensen en deelt ze haar culinaire ervaringen aan een ieder die het horen wil.

  • 18 Mei 2023

YOLO: Saint-Tropez aan de Maas

Wie denkt dat je naar Zuid-Frankrijk moet afreizen voor een culinaire avond in een Saint-Tropez-sfeer is nog niet bij YOLO geweest. Sinds 2018 staat YOLO, gevestigd op de Admiraliteitsstraat in Rotterdam, bekend als cocktailbar met fijn fingerfood waar het eten to share wordt opgediend. Eigenaar Rogier Beijer en zijn vaste team staan voor goede service, gastvrijheid en kwaliteit van de producten.

Rotterdamse jetset 


Voor de deur ligt Jachthaven De Rotterdamsche Admiraliteit. Het uitzicht op de jachten draagt bij aan het vakantiegevoel wat je krijgt wanneer je bij YOLO plaatsneemt op het, gehele jaar door, verwarmde terras. De ronde zitjes zijn comfortabel en hebben een luxe uitstraling. Wanneer het zonnetje schijnt, de muziek draait en je geniet van een tropische cocktail, voel je je bij YOLO een echte Rotterdamse jetsetter. 

Het interieur binnen past ook bij dit plaatje. Fluwelen banken en stoelen, flamingo’s aan de muur en zelfs het plafond trekt de aandacht door de weerspiegeling van de zaak. De ruimte wordt grotendeels in beslag genomen door de grote cocktailbar met paarse verlichting. Er staan talloze flessen drank tentoongesteld waarmee de heerlijkste cocktails worden bereid. Het barmenu bestaat uit meer dan 200 exclusieve drankjes, van cocktails tot wijn, van champagne tot likeuren. Aan de bar zijn zitjes gecreëerd, wat zorgt voor een leuke interactie met het bedienend personeel en de cocktailshaker. Op de tussenetage bevinden zich enkele tafels en de open keuken. 

YOLO’s menukaart: een naslagwerk  


Bij YOLO is 'samen delen' het principe. Er staan koude en warme gerechtjes op de kaart. Voor zowel vis, vlees als vega ben je hier op het juiste adres. Het menu van YOLO is als een gebonden boek. Ook hierin is de huisstijl duidelijk zichtbaar. Het is een naslagwerk op zich, want elke bekende Nederlander die bij YOLO heeft genoten van een cocktail of diner is vastgelegd. Elke zes maanden wijzigt de kaart, maar gelukkig blijven de signature dishes wel steeds terugkomen. De BN’ers wijzigen wel en het overzicht wordt regelmatig aangevuld. Dat geeft maar aan hoeveel van hen YOLO weten te vinden. 

Wanneer wij plaatsnemen op de geel fluwelen bank aan de bar worden we getrakteerd op een Rosé Sangria. Een fris, niet te zoet drankje wat prima past bij YOLO’S befaamde lolly’s van licht gegaarde tonijn met sesam en wasabimayonaise. De tonijnlolly’s hebben een frisse smaak en zijn een tikje pittig vanwege de wasabi. De combinatie is voortreffelijk, zo ook de presentatie. 

Fraaie presentatie 


Het eten wordt bij YOLO met aandacht gepresenteerd. De teriyaki-stijl gebrande coquille met appel, geserveerd in de schelp, is een lust voor zowel het oog als de mond. De coquille is goed op smaak, lauwwarm en heeft een perfecte garing. De Zuid-Afrikaanse 'Buitenverwachting' chardonnay combineert hier goed bij. 

We hebben vier voorafjes gekregen en de vraag komt of we toe zijn aan het hoofdgerecht of dat er nog meer hapjes mogen komen. Met de appetijtelijke desserts die we op de menukaart zagen in ons achterhoofd, kiezen we ervoor om naar de volgende gang te gaan. 

Op de bar verschijnen shortribs van zachtgegaard rundvlees met een five spices chip, zeebaars met chutney van perzik en tomaat, huisgemaakte frietjes en roergebakken blimi. De ribs doen denken aan een Amerikaanse barbecue klassieker maar dan een verfijnde versie. 

Gouden afsluiter  


Na de heerlijke bites en hoofdgerechten kost het enige moeite om nog ruimte te vinden voor het dessert. Maar de YOLO 24K cheesecake, die bestaat uit citruscheesecake met frambozenijs, chocolade en bladgoud, kunnen we niet weerstaan. Het gerecht doet bij serveren denken aan het beroemde dessert Eton Mess. De cheesecake is feitelijk geen cake maar een mousse, waardoor het een erg luchtig dessert is. Erbij chocoladescherven en brokken kandijkoek. 

Geen dessertwijn, maar een dessertcocktail wordt hierbij geschonken. De cocktail op basis van 23 jaar oude Zacapa rum met een schuim van koffie en Pedro Ximénez sherry is zo nieuw dat hij nog geen naam heeft, maar is een prettige afsluiter van het geheel. 

Onze gastvrouw Jette, een echt Rotterdams horecadier, en haar collega’s maken het verschil. Jette zorgt ervoor dat iedere gast zich welkom voelt. Ongeacht waar men vandaan komt, vaste gast of niet: iedereen wordt met dezelfde gastvrijheid behandeld. Jette zegt dan ook: "Iedereen is gelijk bij YOLO. Wij doen niet aan speciale behandelingen, want bij YOLO is alles al speciaal." 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Pastrami in de Pannekoekstraat bij Lemon’s Deli

Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen

Reistip: ‘In Bilbao eet je zelfs bij een simpel café bizar goed’

Onze reistip voor de nazomer is Bilbao, lees alles over pintxos, sterrententen en mooie musea en ga erheen met Buitenlandsche Zaken.