Tijdens de donkere dagen vind je warmte en gezelligheid bij Brasserie Tines. Tines is sinds vorig jaar gevestigd op de hoek van de Savornin Lohmanlaan en de Bergselaan in Noord. Je kunt hier terecht voor lunch, borrel en diner en alles daar tussenin. De kaarsen op het terras en de verlichte luifel nodigen uit om hierbinnen te gaan. Wij zijn heel benieuwd hoe het een jaar na opening met de brasserie gaat.
Tines Taste

Martine Slothouwer, de eigenaresse, zorgt ervoor dat we ons direct thuis voelen. We nemen plaats aan de granieten bar op de leren krukken. Achter de bar hangt een grote spiegel met daarop de tekst: ‘Tines Taste’. Tines Taste verwijst naar Martine, alias Tines. “Alles heb ik zelf bedacht. Ik wil dat mensen zich hier thuis voelen, alsof het een huiskamer is. Ik vind sfeer erg belangrijk.” Er is dan ook veel aandacht besteed aan het interieur. Zo hangen er uitgelichte planten aan het plafond, zit je op comfortabele stoelen en banken en kijk je via de grote glaswand uit op het terras.
Nieuwe menukaart
Sinds een paar weken heeft Tines een nieuwe menukaart geïntroduceerd, waarvan wij de gerechten maar al te graag willen uitproberen. Tijdens een proeverij van verschillende voorgerechten proeven wij de courgette carpaccio, het krokante buikspek met spruitjes-sla, de steak tartare en huisgemaakte gravad lax. De buikspek met spruitjes-sla vinden wij een bijzondere combinatie door het knapperige spek op een bedje van de zachte spruitjes-sla. De huisgemaakte gravad lax is zacht, zoet en goed in balans door de dressing met dille.

We gaan voor de chef’s special, Koreaanse steak met Teriyaki saus, en de kaasfondue. De Koreaanse steak is aan de buitenkant licht krokant en van binnen heerlijk rosé. De kaasfondue wordt geserveerd in een grote broodbol met daarin de gesmolten kaas. Hierbij worden rauwe groentes geserveerd, zoals bleekselderij, champignons en wortels. Voor de echte kaasliefhebbers goed nieuws, want er wordt op deze manier geen druppel van de gesmolten kaas verspild. Aan het einde eet je, als je nog kunt natuurlijk, gewoon de hele bol inclusief laatste restje kaas op. Vergeet ook geen ruimte over te houden voor de tiramisu als dessert. Echt een aanrader.

Ruim een jaar Tines
Ruim een jaar geleden heeft Martine samen met Jan-Peter Peeters, haar man, Brasserie Tines opgezet. “Ik heb onderschat wat er allemaal bij komt kijken, maar ik doe het met veel plezier. Wat ik vooral leuk vind is dat we een aantal stamgasten hebben die regelmatig langs komen. Sommigen eten hier zelfs drie keer per week. Aan de andere kant ontvangen we ook nog iedere dag nieuwe mensen. Het publiek is gevarieerd en dat maakt het extra leuk.”
Een aanwinst voor de buurt
Tines is meer dan alleen een bar en restaurant. Je kunt er ook dagelijks terecht voor een high tea en high wine. In het weekend kun je na een zware avond bijkomen tijdens de ‘brakke’ brunch. Ook organiseert Tines evenementen. Je kunt iedere derde zondag van de maand dansen tijdens Tines Tunes, er is een Silent Disco kersteditie en ook op Kerstavond is het feest. Tines is een aanwinst voor de buurt, maar ook als je wat verder moet reizen, is een bezoek aan Tines zeker de moeite waard.