Midden in het Park zit al jaren The Harbour Club, gevestigd in Villa Parkzicht. Het restaurant staat bekend om haar sfeervolle uitstraling en uitgebreide menukaart vol luxe gerechten, van kreeft en sushi tot verfrissende cocktails. Het restaurant heeft een nieuwe menukaart geïntroduceerd vol overheerlijke smaakcombinaties.
Een oude bekende

The Harbour Club opende in 2010 haar deuren in de oude villa midden in het park en is hier sindsdien niet meer weg te denken. Het oude pand valt gelijk op als je aan komt lopen. Een heerlijke plek, vol in de zon met een grote aantrekkingskracht. Achter het pand verschuilt zich een groot terras met uitzicht op een rustig stukje park. Dit unieke stukje Rotterdam haalt je even weg van de drukte van de stad. Het terras van The Harbour Club opent op 18 mei weer voor alle gasten. Tijdens de feestelijke terrasopening is live muziek aanwezig en kun je genieten van de nieuwe menukaart.
Verfrissende variaties

De Buik is uitgenodigd voor de lancering van de nieuwe menukaart. Bij binnenkomst in het statige pand worden we begroet door Odette, een van de gastvrouwen van The Harbour Club. Achter de grote bar midden in de zaal zijn de barmannen druk bezig met het maken van cocktails. We krijgen een nieuwe cocktail geserveerd: 'The Passion Drop', een variatie van de welbekende pornstar martini maar dan met honing en kaneel. Het drankje is zoet met een kruidig randje door de kaneel, maar de klassieke passievrucht smaak uit de pornstar martini herken je goed in de verfrissende cocktail. Een smakelijke binnenkomer waarvan we ons er later in het seizoen ook nog wel één zien drinken op het terras.
Nieuwe aroma’s en smaken

Aan een lange tafel, netjes gedekt met wit linnen en glanzend servies, krijgen we de gerechten geserveerd door gastheer Justin en bedrijfsleider Koen Schipper. Hij komt eerst langs met een gigantische magnumfles Whispering Angel rosé en schenkt bij iedereen een glas. Dit is precies het extravagante gevoel wat het restaurant aan haar gasten wil bieden.
We maken gelijk een goede start met nigiri met zalm en Wagyu. Vanaf dit jaar tilt het restaurant haar sushi naar nog een niveautje hoger. Een trend die we al bij meerdere restaurants voorbij zien komen de afgelopen jaren gaat het parkrestaurant nu ook doen, gerookte sushi. De sushi wordt geserveerd in een schaal met daarop een cloche die gevuld wordt met rook. Door dit proces krijgt de sushi een sterke cederhouten smaak. De zalm nigiri en Wagyu nigiri krijgen we geserveerd met kaviaar en bladgoud. De rooksmaak zorgt voor een bijzondere smakencombinatie. Vooral de smaak van de Wagyu wordt door het roken versterkt, dit afgetopt met de knapperige bolletjes kaviaar laten de sushi smelten op de tong.
Betoverende sushi

Vervolgens krijgen we een sushi plateau vol diverse rollen. De sushi bestaat uit knapperige en zachte combinaties die een nieuwe ervaring geven. Met de kleurrijke toppings van sauzen en bloemen, is de presentatie van het sushi plateau extravagant te noemen. Hiernaast word een plateau met rice crispies neergezet. Deze hapjes zijn even gebakken waardoor de rijst een knapperige structuur heeft, erop zit zalm en tonijn. Het knapperige weegt mooi af tegen het zachte van de vis.
Luxueus genieten

Naast sushi heeft The Harbour Club nog andere luxueuze gerechten te bieden. We krijgen een klassieker geserveerd, de Oosterschelde kreeft. De kreeft is in tweeën gesneden en is niet alleen een plaatje om te zien maar ook om te proeven. Dit seizoensgerecht is fris en zoet. Ook krijgen we een T-bone steak. De steak wordt geserveerd op een houten dienblad en is maar liefst 800 gram, je snijdt het vlees zelf van het bot waar het geleidelijk vanaf valt. Het vlees is mooi rosé van binnen, mals en goed gekruid. Met vlees van deze kwaliteit is verder garnituur of saus niet nodig.
Bekende smaken in een nieuw jasje

De gastvrouw zet een grote schaal op tafel met een koker van chocola, vergezeld door bolletjes ijs en bosvruchten. Hier overheen schenkt ze een warme chocoladesaus, die de rol laat breken. Verstopt in het omhulsel vinden we chocoladebrownies en chocolademousse; het dessert is de droom van iedere chocoladeliefhebber. Het machtige van de chocola wordt mooi aangevuld door de vruchten en het ijs gemaakt van tonkabonen met vanillesmaak. Verder op de tafel staat de deconstructed Pornstar Cheesecake, de populaire cocktail verwerkt in een toetje. Het dessert is wat lichter dan het chocoladedessert, zoet, fruitig en fris door de combinaties van verschillende ingrediënten. De cheesecake met passievruchtsmaak wordt omringd door champagneschuim en passievruchtsorbet. Dit dessert is simpelweg genieten.
The Harbour Club is er voor de mensen die even extravagant willen genieten. Niet alleen de gerechten en smaakcombinaties zijn het proberen waard, maar ook het interieur, de sfeer en de ambiance die The Harbour Club met zich meebrengt zijn uniek op zich. Middenin het Park even ontsnappen aan de stad, ontspannen op het terras, of ongegeneerd genieten van de gerechten in een luxe omgeving. Bij The Harbour Club kan het.