Sinds twee jaar is aan de Bergse Rechter Rottekade Rebelz aan de Rotte te vinden. Het restaurant ligt een beetje verscholen, maar verdient het zeker om eens in het zonnetje gezet te worden. Waarom? Dat lees je hieronder!
Sinds twee jaar is aan de Bergse Rechter Rottekade Rebelz aan de Rotte te vinden. Het restaurant ligt een beetje verscholen, maar verdient het zeker om eens in het zonnetje gezet te worden. Waarom? Dat lees je hieronder!
Bij binnenkomst worden we hartelijk verwelkomd door bedrijfsleider Auke en worden onze jassen netjes aangenomen. Vervolgens begeleidt hij ons naar onze tafel: een tafel bij het raam, met uitzicht op de Rotte. Jammer dat het een ietwat grauwe dag is, anders hadden we de zon mooi onder kunnen zien gaan. Maar goed, we kunnen niet alles hebben natuurlijk.
Nadat we een drankje hebben besteld, is het tijd om het nieuwe menu eens grondig te inspecteren. De keuken van Rebelz wordt omschreven als Mediterraans met een Levantijnse twist. De kaart is klein, maar divers. Vlees, vis of vegetarisch, er is voor ieder wat wils. Het voordeel van minder gerechten op de kaart is dat je een stuk sneller klaar bent met kiezen, althans zou je denken tenminste. Alsnog blijft de keuze lastig. Uiteindelijk besluit ik voor avontuurlijk te gaan en kies het vegetarische voorgerecht: gepofte aubergine met harissa, burrata, bloedsinaasappel en artisjok. Het gerecht wordt afgemaakt met balsamico en amandelen. Ik moet zeggen: beste keuze ooit. Niet alleen ziet het bord er prachtig uit, het gerecht blijkt tevens een echte smaaksensatie. De aubergine combineert perfect met de romige burrata en de bloedsinaasappel voegt een friszuur element toe. Heer-lijk! Voor ik het weet is m'n bord leeg. Mijn tafelgenoot gaat voor veilig en kiest de carpaccio, die overigens ook goed in de smaak valt.
Bij het hoofdgerecht zijn de rollen omgedraaid. Dit keer kies ik voor veilig en ga voor de diamanthaas. Mijn tafelgenoot kiest voor de 'catch of the day', in dit geval roodbaars. Deze wordt gecombineerd met zoete aardappel en bleekselderij. De bleekselderij komt in een andere vorm dan we gewend zijn, namelijk in sierlijke slierten. Bij de diamanthaas zien we de mediterrane invloeden van Rebelz terug. Het gerecht wordt namelijk geserveerd met dadel-labneh, pindacrumble en bramenjus. Labneh blijkt Libanese uitgelekte yoghurt te zijn en dat is lekkerder dan het klinkt. In combinatie met de bramenjus wordt het een romige, fruitige saus die goed bij het malse vlees past.
Dan is het alweer tijd voor het dessert. Tot mijn verbazing staan er maar drie desserts op de kaart: tiramisu, coupe Rebelz en Hilly’s gebak. Nog krijg ik het voor elkaar om te twijfelen. Nadat ik hoor welk gebak er die dag geserveerd wordt (cheesecake) is de keuze snel gemaakt. Mijn tafelgenoot gaat voor coupe Rebelz: een combinatie van sorbetijs, vers fruit, munt en vlierbloesem. Leuk detail: het vlierbloesemsap wordt aan tafel ingeschonken door één van de gastvrouwen. Allebei zijn we tevreden met onze keuze.
Rebelz aan de Rotte is in alle opzichten bijzonder te noemen. Het restaurant zet zich namelijk in voor een speciale doelgroep: ex-gedetineerden vrouwen. Zij krijgen de kans om na hun detentie een opleiding te volgen aan de Horeca Academie en kunnen bij Rebelz werkervaring opdoen als kok of gastvrouw. Dit zorgt ervoor dat er een grotere kans is dat deze vrouwen het voor elkaar krijgen om hun leven om te gooien en op het goede pad blijven. De vrouwen die bij Rebelz werken hebben deze kans met beide handen aangegrepen en dat merken we. De bediening is vriendelijk en iedereen geniet zichtbaar van het werk. Ook krijgen we voldoende tijd tussen voor-, hoofd- en nagerecht, wat ik altijd erg prettig vind. Een relaxt avondje uit onder het genot van lekker eten en drinken, wat wil je nog meer?
Bij Rebelz kun je van woensdag t/m zondag terecht voor het diner. In het weekend (vrijdag t/m zondag) kun je er ook lunchen. Dit doe je te midden van het sfeervolle interieur, ontworpen door dezelfde mensen achter het plafond van de Rotterdamse Markthal: Iris Roskam en Arno Coenen. Wil je liever buiten zitten? In de zomer is er een terras aan de waterkant, zodat je heerlijk buiten kunt zitten. Daarnaast is het ook mogelijk om een familiediner, jubileum, bruiloft, afdelingsuitje of zakelijke meeting te organiseren. Bij Rebelz kun je dus alle kanten op.
Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.
Voor wie even wil ontsnappen uit de stad, maar wel beleving en eten op maat wil, is Lake Seven aan de Zevenhuizerplas de juiste eatertainment plek.
Ontdek Bombay Curry House: klassieke en verrassende Indiase gerechten, verse naan, tandoori en heerlijke mango lassi.
Geniet van de volgende voordelen: