Dynamisch dineren met de bouillonfondue van Apartt

Een wat ongewone, maar zeker geen verkeerde tip voor een eerste date: bouillonfondue. Apartt introduceert 'm in Rotterdam en dat valt niet tegen.

22 Feb 2017 Lucas Boot

blogger Groeide op met zijn vaders klassieker: rookworst met ketchup en bonen. Besloot culinair meer uit het leven te halen en startte een cateringbedrijf en tekstbureau voor foodcopy.

  • 22 Feb 2017

Dynamisch dineren met de bouillonfondue van Apartt

In een tijd van circulaire mayonaises en fermenteerteneuren wil je af en toe ook een bord no-nonsense eten voor je neus. Maar wel iets dat afwijkt van de doorzon grandcaféhap. Apartt in de Oude Haven heeft daar iets op gevonden: de bouillonfondue.

Als je het aan je vrienden uitlegt, beschrijf je het ongenuanceerd als vlees garen in een soep. In het geval van de fondue die vandaag op tafel staat een stevige kalfsbouillon (getrokken van botten). Een losse kom van het treksel zou overigens ook niet misstaan op de menukaart. Heer-lijk. Apartt biedt een aantal fondueopties aan: de bovengenoemde, een variant met vis en een vega-uitvoering met geblancheerd groen. Op voorhand excuses voor de wellicht onsmakelijke fotografie bij dit artikel. Niets ten nadele van Apartt, alleen laat rauw vlees zich eenmaal niet zo fraai vastleggen.

Vleeszeef


In de selectie van de keuken zit kipfilet, ossenhaas, varkenshaas en huisgedraaide gehaktballetjes. De bedoeling is dat je een stukje aan een prikker rijgt en het geheel laat garen in de bouillon. Je bent zelf de chef. Nu lukt dat prima met de kip, het rund en het varken. De gehaktballen glijden daarentegen zo van je prikker af. Hebben ze bij Apartt slim iets op bedacht: een theezeef!  

Fonduedate


Het fonduen is een – laten we zeggen – dynamische dinervorm. Een tip voor een eerste date ook. Je hebt altijd iets om over te praten, mocht je door zenuwen of gebrek aan klik vastlopen met je afspraak. Is het ook heel lekker? De smaken vertonen nergens uitschieters. De ‘dips’ zijn op de gehaktballetjes na ook niet gekruid. Je proeft dus vooral vlees. Noem het een tikkie saai of juist puur. De bijgerechten bestaan uit een eenvoudige salade en dunne, Franse frites.

Stevig tafelen



Apartt serveert 200 gram proteïnen per persoon. Voor de bescheiden vleeseter een flinke kluif. De liefhebber krijgt het vermoedelijk met gemak achter de kiezen. Het zijn flinke porties, is wat we willen zeggen. Voor een dessert is altijd nog ruimte te vinden. De tafelgenoot kiest voor de machtige chocoladefondue met vers fruit en marshmallows. Aan de andere kant kijken crêpes met kaneelijs de schrijver van dit stuk uitdagend aan. Ook de andere desserts op de kaart zijn spekkies naar het bekkie van de grote eter. Na je gezellige avond bij Apartt keer je dus zeker niet met honger huiswaarts.
Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Apartt brengt Portugese (hete!) steen naar de Blaak

Verse steaks, vis en schelp- en schaaldieren worden bij Apartt aan tafel bereid op een steen met een temperatuur van 400 graden, een idee uit Portugal.

Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.