Rotterdam is continu in ontwikkeling. Daar waar hard gewerkt wordt aan een nieuw stuk stad, heeft horeca vaak een sleutelrol in het op gang krijgen van de sociale interactie. Bar Blink is zo’n plek, waar bewoners en bezoekers van het gebied elkaar op elk moment van de dag, zeven dagen in de week, kunnen ontmoeten. Je vindt Bar Blink in de plint van woontoren Our Domain aan de Wijnhaven.
Blinkende Wijnhaven

Het water weerkaatst de vele lichtjes van de boten in het district. Het terras van Bar Blink past mooi in het plaatje; van verre kun je al de gekleurde priklichtjes van het terras goed zien. De stenen buitenruimte bestaat uit verschillende hoogtes en is met trappen aan elkaar verbonden. Vanaf het hoogstgelegen deel kijk je uit over de Willemsbrug, vanaf de lager gelegen delen geniet je van het schitterende water waar de Scheepmakershaven en de Wijnhaven samenkomen. In de zomer is het hier goed toeven aan de uitnodigende picknicktafels. De grote betonnen pilaren waarmee de woontoren overeind wordt gehouden, zijn goed zichtbaar in de zaak. Ondanks het stenige en robuuste karakter, maakt het kleurrijke interieur dat Bar Blink warm en welkom aanvoelt.
Ontmoetingsplek voor de buurt

Binnen laat de combinatie van hoge en lage zitjes en de krukken aan de bar zien dat voor je voor iedere gelegenheid terecht kunt bij Bar Blink. Je kunt je dag goed beginnen met ‘Koffie Happy Hour’ tussen 10u en 11u, waarbij je op elke koffie die je bestelt een euro korting krijgt. Ook kun je alle dagen in de week terecht voor een (all day) brunch, diner of een vrijmibo met collega’s. Eigenaresse Mirte: "Op dit moment ontvangen we vooral bewoners van de woontorens in de buurt. Omdat Bar Blink niet in de loop ligt, moeten we er iets harder aan trekken. We zijn nog geen jaar open, maar gelukkig gaat het goed!" Het is duidelijk dat hun eerste maanden aardig verlopen, want wanneer wij op vrijdagavond binnenstappen is de zaak bijna helemaal gevuld.
Rotterdams’ trots

Wanneer je naar Bar Blink gaat voor een drankje of borrel kun je een breed scala proeven van verschillende Rotterdamse helden. Geniet van de thee van Theemaas, koffie van Man Met Bril Koffie, wijn van Ian & Wijn of bieren van De Gele Kanarie, ROTT, Stadshaven Brouwerij, Kaapse Brouwers en Brouwerij Noordt. Daarnaast vind je op de kaart een aantal toegankelijke wijnen per glas en wanneer je benieuwd bent naar minder gangbare smaken is er bijvoorbeeld een ongefilterde riesling op fles. Zelf kiezen we uit de vele gegeven opties een cocktail om mee te beginnen. Lijkt het je leuk jouw cocktail zelf te shaken? Met de blikjes van Williams tover je eigenhandig een goed schuimende Esma of Pornstar Martini op tafel. Maak jouw borrel compleet met een klassiek bittergarnituur of Blinkplank, of kies uit de vegan opties waaronder padrón pepers met za’atar en citroen.
Waar Zuid-Europa en het Midden-Oosten samen komen
Het menu van Bar Blink is overzichtelijk en bestaat voor het diner uit een selectie warme gerechten, burgers en bijgerechten. De keuken is grotendeels Mediterraan, met invloeden uit het Midden-Oosten. Zo staan er geglaceerde octopus, vis van de dag en flat iron steak op de kaart, maar kun je ook huisgemaakte falafel bestellen. Als je open staat voor verrassingen of moeite hebt jouw favoriete gerecht van de kaart te kiezen, kun je met je hele gezelschap gaan voor 'Tafeltje vol'. Je geeft de touwtjes uit handen en krijgt in twee rondes typische Blink gerechten geserveerd. We besluiten dan ook om achterover te hangen en ons door de chef in de watten te laten leggen. Links en rechts kijken we over de schouder van de andere gasten om een indruk te krijgen van wat we kunnen verwachten. Vooral de flat iron steak lijkt bij goed in de smaak te vallen.
Rijkelijk veel smaken

In de eerste ronde worden brood met smeersels, dun gesneden Spaanse worst, vitello tonato en mosselen op tafel gezet. Opvallend is de huisgemaakte kruidenboter. Deze heeft een licht kazige smaak en is goed gekruid. Het brood is ook een welkome aanvulling op de flinke portie grote, malse mosselen, zodat je nog beter kunt proeven van de lekkere boter-kruidensaus waarin de mosselen zijn klaargemaakt. Al goed verzadigd van de eerste ronde verschijnende bloemkool van de BBQ, kip piri piri, flat iron steak, calamaris fritti, frisse salade en frietjes op tafel. De malse flat iron steak wordt mooi rood geserveerd, met een flinke hoeveelheid grof gesneden knoflook die je naar smaak kunt toevoegen. Met de kip en de op verschillende manieren bereide groenten kun je zo naar wens je eigen hoofdgerecht samenstellen.
Aan 'tafeltje vol' is niets gelogen. Naast dat je zorgeloos de avond kunt doorbrengen en veel verschillende smaken kunt proeven, weet je zeker dat je met een voldaan gevoel weer huiswaarts zult gaan.