Foodhallen Rotterdam: alle aandacht op het eten

De Foodhallen heeft gerechten uit alle hoeken van de wereld. Wij namen plaats om te ontdekken wat een avond bij de Rotterdamse Foodhallen te bieden heeft.

5 Aug 2024 Elise Reijs

blogger Elise heeft een grote passie voor eten en de stad, het liefst zit ze daarom op een terras in de stad met een goed glas wijn of een espresso martini. Haar liefde voor eten en Rotterdam deelt ze graag met anderen via de Buik.

Foodhallen Rotterdam: alle aandacht op het eten

De Buik bracht een bezoek aan de Foodhallen op de Kop van Zuid. Gelegen in Het Pakhuismeesteren, heb je hier keuze uit gerechten uit alle hoeken van de wereld. Wij namen plaats om te ontdekken wat een avond bij de Rotterdamse Foodhallen te bieden heeft.

​Iconisch stukje Rotterdam


De Foodhallen zijn te vinden op de Kop van Zuid in Het Pakhuismeesteren. Het gebouw is hier al sinds 1818 te vinden en is na 40 jaar leegstand door de komst van de Foodhallen omgetoverd tot een van de hotspots in de stad.

We schreven al eerder uitgebreid over de Foodhallen bij de opening en over enkele stands die ons opvielen.

Binnen zijn 13 stands te vinden met een selectie aan verschillende keukens. Naast eten kun je hier ook terecht voor een borrel en af en toe een feestje. Zo is er ieder weekend een dj. Bij de Foodhallen draait het om het concept: "what you see is what you get" en dit is zeker terug te zien. Geen excessieve obers of een over-the-top interieur. Hier draait het om het eten.

​Beginnen met een cocktail


We nemen plaats aan een van de tafels aan de zijkant van de zaal. Wij gaan meteen aan de slag met het verkennen van alle soorten gerechten die hier te vinden zijn.

We beginnen de avond met een cocktail. Een van mijn favorieten is de Mexicaanse paloma. Mijn liefde voor deze cocktail komt door zijn eenvoud. Met slechts 3 ingrediënten (tequila, limoensap en een - vaak roze - fruitlimonade) weet dit drankje telkens weer indruk te maken

​Een gouden combinatie bij Playa


We blijven in Latijns-Amerika met de Caribbean seafood van Playa. Onze keuze valt op de shrimp tacos. Een hap van deze taco is een moment dat je keer op keer wilt beleven. De taco is gevuld met grote gamba’s, vers bereide pico de gallo en een licht pittige saus. De zoetzure pico de gallo vormt een mooie balans met het pittige sausje.

Hierna kiezen we de lobster roll. De frisse kreeftensalade ligt op een zacht brioche broodje. Het gerecht wordt geserveerd met knapperige frietjes en is afgetopt met dezelfde pittige saus als op de taco’s waar we geen genoeg van krijgen.

Door naar Azië met een spicy bao


Van Zuid-Amerika reizen we af naar Azië voor een bao bun. De bao bun is een gestoomd broodje dat zijn oorsprong vindt in de Chinese keuken. Het broodje is te herkennen aan het zachte, luchtige deeg dat vaak gevuld is met goed gekruide ingrediënten.

De door mijn tafelgenoot gekozen "Don't Be A Chicken Bao" is gevuld met gefrituurde kip, sla, komkommer, wortel en een pittige chilisaus. De saus is ook wel echt pittig. Voor mij zelfs iets te, gelukkig is mijn compagnon wel fan van pittig eten en eet zij ze zonder aarzeling op.

​Een goede afsluiter


We hadden niet extreem veel besteld, maar toch zitten we allebei propvol. Gelukkig is er voor een dessert altijd plek. Na even rondstruinen door de hal besluiten we voor baklava van Barbarossa te gaan.

We drinken onze wijn op en genieten van de reuring om ons heen. Eén ding is zeker: bij de Foodhallen is er voor elk wat wils.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.