De Buik bracht een bezoek aan de Foodhallen op de Kop van Zuid. Gelegen in Het Pakhuismeesteren, heb je hier keuze uit gerechten uit alle hoeken van de wereld. Wij namen plaats om te ontdekken wat een avond bij de Rotterdamse Foodhallen te bieden heeft.
Iconisch stukje Rotterdam

De Foodhallen zijn te vinden op de Kop van Zuid in Het Pakhuismeesteren. Het gebouw is hier al sinds 1818 te vinden en is na 40 jaar leegstand door de komst van de Foodhallen omgetoverd tot een van de hotspots in de stad.
We schreven al eerder uitgebreid over de Foodhallen bij de opening en over enkele stands die ons opvielen.
Binnen zijn 13 stands te vinden met een selectie aan verschillende keukens. Naast eten kun je hier ook terecht voor een borrel en af en toe een feestje. Zo is er ieder weekend een dj. Bij de Foodhallen draait het om het concept: "what you see is what you get" en dit is zeker terug te zien. Geen excessieve obers of een over-the-top interieur. Hier draait het om het eten.
Beginnen met een cocktail

We nemen plaats aan een van de tafels aan de zijkant van de zaal. Wij gaan meteen aan de slag met het verkennen van alle soorten gerechten die hier te vinden zijn.
We beginnen de avond met een cocktail. Een van mijn favorieten is de Mexicaanse paloma. Mijn liefde voor deze cocktail komt door zijn eenvoud. Met slechts 3 ingrediënten (tequila, limoensap en een - vaak roze - fruitlimonade) weet dit drankje telkens weer indruk te maken
Een gouden combinatie bij Playa

We blijven in Latijns-Amerika met de Caribbean seafood van Playa. Onze keuze valt op de shrimp tacos. Een hap van deze taco is een moment dat je keer op keer wilt beleven. De taco is gevuld met grote gamba’s, vers bereide pico de gallo en een licht pittige saus. De zoetzure pico de gallo vormt een mooie balans met het pittige sausje.
Hierna kiezen we de lobster roll. De frisse kreeftensalade ligt op een zacht brioche broodje. Het gerecht wordt geserveerd met knapperige frietjes en is afgetopt met dezelfde pittige saus als op de taco’s waar we geen genoeg van krijgen.
Door naar Azië met een spicy bao

Van Zuid-Amerika reizen we af naar Azië voor een bao bun. De bao bun is een gestoomd broodje dat zijn oorsprong vindt in de Chinese keuken. Het broodje is te herkennen aan het zachte, luchtige deeg dat vaak gevuld is met goed gekruide ingrediënten.
De door mijn tafelgenoot gekozen "Don't Be A Chicken Bao" is gevuld met gefrituurde kip, sla, komkommer, wortel en een pittige chilisaus. De saus is ook wel echt pittig. Voor mij zelfs iets te, gelukkig is mijn compagnon wel fan van pittig eten en eet zij ze zonder aarzeling op.
Een goede afsluiter

We hadden niet extreem veel besteld, maar toch zitten we allebei propvol. Gelukkig is er voor een dessert altijd plek. Na even rondstruinen door de hal besluiten we voor baklava van Barbarossa te gaan.
We drinken onze wijn op en genieten van de reuring om ons heen. Eén ding is zeker: bij de Foodhallen is er voor elk wat wils.