Frans genieten bij EAUX Posse aan de oever van de Maas

De laatste uitbreiding van Paul Posse is in Delfshaven geopend, EAUX Posse. Het team legt je goed in de watten terwijl je smult van Frans-Spaans eten.

26 Aug 2021 Ari Dijk

blogger Na een verblijf van ruim 25 jaar op Curaçao, is Ari nu weer terug in haar geboortestad. Ze is dol op lekker eten en druk bezig met het (her)ontdekken van culinair Rotterdam.

Restaurant toevoegen aan favorieten

EAUX POSSE

Galileistraat 15, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: West Keuken: FransSpaansInternationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Frans genieten bij EAUX Posse aan de oever van de Maas

Bij veel mensen zal 'Posse' een belletje doen rinkelen, Restaurant Posse zat namelijk bij de Fenix Food Factory op Katendrecht. Dit staat nu in de steigers vanwege de komst van het Landverhuizersmuseum, dus tijd om te verkassen. Aan de andere kant van de Maas, bij de Schiemond in Delfshaven, is nu EAUX Posse geopend. Paul Posse en zijn team hebben weer iets moois neergezet op een bijzondere locatie. Nieuwe plek, nieuwe naam, maar ook hier weer zeer smakelijk eten.

Terras met uitzicht op de Maas 


Het restaurant is gevestigd aan de Maas, op een ronde hoek. Op het terras staan kleine, houten tafeltjes vanwaar we kunnen genieten van het geschreeuw van de meeuwen en de boten op de rivier. Binnen moeten de laatste puntjes nog op de 'i' gezet worden: “In oktober, als iedereen met vakantie is geweest, zijn we binnen ook helemaal klaar en krijgen we een à la carte menu”, aldus eigenaar Paul Posse. De officiële opening van EAUX Posse is nog niet geweest, maar je kunt er in het weekend al wel terecht voor een Chefs Choice menu.

We nemen plaats op het terras waarna gelijk vers stokbrood en olijfolie op tafel wordt gezet. Het huisaperitief is een glaasje pastis, maar we hebben zin in wijn en laten ons bij het gebrek aan een wijnkaart - ook die volgt nog - adviseren door de Saskia uit de bediening. Saskia, die we nog kennen van The LisaMarie op Katendrecht, komt vervolgens aan met een lekkere, frisse witte wijn die perfect bij het menu past.

Menu du chef 

Chef Tim Groeneweg heeft een heerlijk menu voor zijn gasten samengesteld, dat nog uit te breiden is met kaas. Na een check op allergieën of dieetwensen, gaat het team voor ons aan de slag en zitten we klaar om ons te laten verrassen. Gelukkig was het stel naast ons er iets eerder dan wij, dus we kunnen alvast spieken naar de gerechten die zij voorgeschoteld krijgen. Op zijn Frans heb je de hele maaltijd één bord en één paar bestek op tafel. De gerechten worden uitgeserveerd op aparte borden, wat je onder de tafelgenoten verdeeld. Wel zo gezellig, overzichtelijk én minder afwas!

We beginnen met een rauwe oester geserveerd met rode wijnazijn, en sardientjes ingelegd in witte wijn. De sardientjes zijn wat zurig, maar dat weerhoudt ons er niet van om ze allemaal op te eten. Aansluitend krijgen wij een smeuïge kippenleverpaté met kruisbessen en gefermenteerde ui, geserveerd met knapperige zelfgemaakte toastjes. Dit wordt gevolgd door een schaaltje met rode bieten en hangop: een heerlijke, frisse combinatie.


Je ne sais quoi

Het interieur stelt ook niet teleur. Het meubilair is (deels) zelfgemaakt, veel hout, en aan de muur hangen portretten van de hand van Paul Posse zelf. Terwijl we rondkijken, worden we weer naar buiten geroepen voor het pièce de résistance. We krijgen gebraden ribeye met stukjes gerookte paling, een moderne variant op de bekende ‘surf & turf'. De ribeye is boterzacht en de paling geeft net dat beetje ‘je ne sais quoi’ aan het gerecht. Chef Tim doet niet aan ‘geserveerd op een bedje van’ of ‘vergezeld door een schuim van’, alle gerechten zijn rechttoe, rechtaan.


Bij de ribeye krijgen we tevens een bord met artisjokken en coeur de boeuf-tomaten. Dit is opvallend, aangezien degenen naast ons dit al eerder als losse gang hadden gekregen. Het blijkt dat het groentegerecht voorafgaand aan de ribeye geserveerd had moeten worden. Na verontschuldigingen van de bediening gaan we genieten van het lekkers op tafel en is de vergeten gang juist een frisse tegenhanger van het vleesgerecht.

Kaas en kalf

Na het hoofdgerecht gaan we toch voor de kaasplank, waarbij we kunnen kiezen tussen pittig of mild. We gaan voor de pittige variant. Op het moment dat de kaasplank geserveerd wordt, blijkt echter dat de kalfszwezerik die voorafgaand aan de ribeye geserveerd had moeten worden, onze tafel helaas niet bereikt heeft. Dit willen wij niet missen, dus de perfect gebakken stukjes zwezerik worden alsnog geserveerd.

We eindigen met amandelcake met laurierijs, geserveerd met een crumble van kardemom en een verrukkelijke karamelsaus. Het laurierijs is een prettige verrassing, kruidig en zoet tegelijk.


We hebben een heerlijke avond gehad bij bij EAUX Posse. Het eten was top en de medewerkers hebben de schoonheidsfoutjes die je kunt verwachten in een opstartfase meer dan gecompenseerd. Enerzijds door het aanbieden van de kaasplank vanwege de ontbrekende gangen, maar vooral vanwege hun vakmanschap en vriendelijkheid. We besluiten de avond met een kopje koffie en kijken nu al uit naar het volgende bezoek aan EAUX.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Henry 26 Aug 2021, 16:08

Het water loopt me in de mond!

Lees ook deze verhalen
Paul's Posse breidt uit met restaurant en kadebar

Paul's Posse sprak al tot de verbeelding als lunchplek en espressobar, maar voegt nu met een eigen restaurant een nieuwe dimensie toe aan de Kaap.

Zelfs de keuken van Paul Posse is stoer

De Posse Espressobar is nu ook een restaurant. Geniet er van de stoere sfeer en Catalaans eten.

PETIT brengt hard romance terug naar de Kaap

Op de Kaap kan je bij PETIT terecht voor hard romance. Mike Winchester kookt Frans-Catalaans-Baskische gerechten uit een piratenkeuken. Een buurtbistro met een rauw randje.