Heel de Dag Vegan Eten in Hartje Centrum bij BACKYARD

BACKYARD is alweer een tijdje te vinden in hartje centrum. Heel de dag kun je hier terecht voor een duurzame vegan maaltijd.

5 Sep 2018 Fleur Maat

blogger Fleur studeert in Utrecht en creëert graag gezonde en heerlijke receptjes voor haar blog The ModelFood Diary. Kaas is haar lievelingseten, reizen en koken haar grootste passies.

Restaurant toevoegen aan favorieten

BACKYARD

Korte Hoogstraat 14, Rotterdam Maaltijd: LunchDinerOntbijt Stadsdeel: Centrum Keuken: MexicaansInternationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 5 Sep 2018

Heel de Dag Vegan Eten in Hartje Centrum bij BACKYARD

Midden in hartje centrum heeft Rotterdam er een nieuwe hotspot voor (vegan) foodies bij: BACKYARD. Deze relaxte oase, slechts een paar stappen verwijderd van de drukte van de Koopgoot, is de perfecte spot voor een goed en verantwoord ontbijt, lunch, borrel of diner. 

Het menu van BACKYARD is volledig plantaardig. Toch kan ook de carnivoor er goed vertoeven: je kunt er namelijk voor kiezen om extra's, zoals kip, ei of gerookte zalm, aan je gerecht toe te voegen. Dit maakt het een erg toegankelijke plek. Verder heeft het menu invloeden van over de hele wereld: van Indische curry tot een spicy Mexicaanse zwarte bonensoep. We starten de avond met de vegetarische variant van kipnuggets. Deze borrelhap wordt gemaakt van bloemkool uit de oven gebakken en geserveerd met een heerlijke sriracha mayonaise. 


Om een goed beeld te kunnen krijgen, bestellen we meerdere gerechten als hoofdgerechten. Zo kiezen we voor de zoete aardappel, Koreaanse bibimbap en couscoussalade. De zoete aardappel wordt in de oven gebakken en afgetopt met een frisse dressing van kokosyoghurt, knoflook en peterselie. De Koreaanse bibimbap wordt geserveerd met tempeh en een rode peper paste, die zeer pittig is (een gewaarschuwd mens telt voor twee). Bij de couscoussalade hoort een royale hoeveelheid houmous. De warme brownie waar wij de avond mee afsluiten wordt met dezelfde kokosyoghurt geserveerd, maar dit keer met granaatappel. Het smeuige van de brownie combineert goed met de frisse yoghurt. 

Overige menu's 

Het ontbijtmenu bij BACKYARD bestaat voornamelijk uit verschillende toasts, smoothie bowls en havermout waarmee je je dag goed kunt beginnen. De lunchkaart komt veel overeen met die van het diner, maar er zijn hier wel een paar gerechten aan toegevoegd zoals shakshuka. Hierbij kun je kiezen voor de veganistische variant met tofu of de normale variant met een gepocheerd ei. 

Het interieur  


Het interieur van BACKYARD is ook het benoemen waard. Duurzaamheid staat hier centraal en bij binnenkomst voelt het alsof je letterlijk een urban jungle binnenstapt. Denk aan veel groen, fluwelen stoelen en een lekker randje Industrialisme, zoals het een echt Rotterdams restaurant betaamt. Er zijn veel zitplekken dus lang wachten op een plekje zal meevallen en bij mooi weer neem je natuurlijk plaats aan één van de tuintafels. Een mooie toevoeging voor de Rotterdamse horeca.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
BACKYARD: groene oase in het hart van de stad

BACKYARD is de nieuwe groene oase in het centrum van de stad, waar je kunt genieten van de grotendeels veganistische kaart.

Van taco’s tot paloma’s: Botanero brengt kleur in de stad

Bij Botanero komt het beste van Rotterdam en Mexico samen. De Paloma steelt daar de show, maar de menukaart staat er harmonieus naast.

De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.