JORDYs Kralingen: de gezellige buurtkantine waar iedereen op zat te wachten

Bij JORDYs in Kralingen hebben ze, naast de bakkerij die je van ze gewend bent, nu ook een restaurant waar je terecht kunt voor borrelplanken, desempizza's en cocktails.

24 Nov 2017 Liesbeth van der Veen

blogger Liesbeth is een contentmanager met een passie voor food en concepting. Stadsmeisje en hobby-hotspotter. Houdt van zoetigheid en ontbijt het liefst buiten de deur.

JORDYs Kralingen: de gezellige buurtkantine waar iedereen op zat te wachten

We hebben het al eens gezegd: Jordy is groot in brood. Na de start van de bakkerij in 2009 opende hij al snel een eerste vestiging aan de Nieuwe Binnenweg en een tweede vestiging in de Fenix Loodsen. We volgen onze Rotterdamse broodmeester op de voet en zagen hoe hij dit jaar een derde vestiging aan de Kralingse Vlietlaan opende. Hoewel het ambachtelijke brooddeeg nog steeds hét onmisbare ingrediënt van de zaak is, brengt de nieuwe vestiging ook ruimte voor een verrassend nieuw concept. 

Ontbijt, lunch én diner 

Waar de andere vestigingen zich richten op ontbijt- en lunchgerechten, kun je bij de nieuwe locatie juist blijven hangen voor het diner. Het bekende desembrooddeeg wordt hier getransformeerd tot desempizza’s, met als toevoeging een bescheiden kaart aan voorgerechten en desserts. Dit blijkt een goed recept te zijn voor de Kralingse bewoner; bij binnenkomst voelt het een beetje als een soort buurtkantine, waar doordeweeks jonge gezinnen makkelijk en snel een goede pizza kunnen weghappen. Maar het is ook een plek waar groepen vrienden zich verzamelen om samen te genieten van goed eten en een gezellige avond. In dat opzicht vormt het restaurant een unieke combi met de andere bakery’s; in de Fenix Loodsen vind je borrelliefhebbers en toeristen, op de Binnenweg en in Kralingen de locals.  


Klassieke smaken met een twist 

Voor het diner schuiven wij aan in het restaurantgedeelte van de vestiging en kunnen we kiezen uit een tiental pizza’s met uiteenlopende smaken. Klassiekers zoals de margherita en quattro formaggi ontbreken natuurlijk niet, maar onze voorkeur gaat uit naar de wat meer experimentele varianten. Aan te raden is de desempizza met bospaddestoelen en truffel, maar ook de pizza met San Daniële ham, buffelmozzarella en pecorino is erg goed. Als frisse tegenhanger biedt de kaart ook een aantal bijgerechten; denk aan bietensalade, een klassieke tomatensoep, of borrelhappen zoals, uiteraard, het desembrood met smeersels.  


Desempizza 

Uniek aan JORDYs pizza’s is dat deze gemaakt worden van desemdeeg, waarbij je kunt kiezen uit naturel of meergranen. Handig voor als je op zoek bent naar een nét iets gezondere variant van je favo snack. Net zoals je van het brood gewend bent, is het ‘zuurtje’ ook in dit geval niet overheersend, het maakt het deeg juist lekker robuust. Als je op zoek bent naar een klassieke, Italiaanse pizzabodem raden wij de naturel bodem aan. De meergranenversie is net iets knapperiger, waardoor ‘ie meer weg heeft van een knapperige panpizza.  


Aanwinst in Kralingen 

We hebben JORDYs Kralingen even de tijd gegeven om te aarden, maar het resultaat mag er zijn. De gerechten, de locatie en het nieuwe concept passen in het totaalplaatje. Je kan nog steeds terecht in de bakery voor je dagelijkse portie vers gebakken brood, met als toevoeging een huiselijk restaurant voor de makkelijke, maar lekkere maaltijd.   

 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

1NUL8 Noord: trendy bistro in het iconische Correct-gebouw

De Buik bracht een bezoek aan 1NUL8 Noord, de nieuwste aanwinst van Floris van de Sluis en Fabian Loveriks, de heren achter de andere 1NUL8-zaken.

Bezoek je Fenix? Sla dan ‘O’ zeker niet over

De Buik ging langs bij O Anatolian Cafe & Bakery in het Fenix museum en proefde de Anatolische keuken van Maksut Aşkar.