Sjiek uit eten voor een prikkie? In het centrum? Zonder zo’n dineractie van Iens, Heerlijk of AH? Ja, dat kan! Waar? Nou, bij de Horeca Vakschool aan de Rotterdamse Noordsingel. Je eet er van klassiek linnen en de bediening is formeel.
Sjiek uit eten voor een prikkie? In het centrum? Zonder zo’n dineractie van Iens, Heerlijk of AH? Ja, dat kan! Waar? Nou, bij de Horeca Vakschool aan de Rotterdamse Noordsingel. Je eet er van klassiek linnen en de bediening is formeel.
Aan aandacht geen gebrek. De kelner heeft aan slechts een knikje genoeg om zich weer naar onze tafel te spoeden. Zoveel aandacht, dat zijn wij niet meer gewoon in de horeca. Als de gerechten worden uitgeserveerd, dreunt de zeer jeugdige kelner ingrediënten en bereidingswijze op. Als het zonder haperen lukt, lijkt hij opgelucht adem te halen.
Op de achtergrond kijkt zijn baas tevreden toe. Als hij even later vergeet ons lege flesje water weg te halen, is er meteen een correctie. Ten overstaan van de bezoekers in het restaurant. Toch voelt dat niet ongemakkelijk, want we zijn niet in een normaal restaurant, maar in het restaurant van de Horeca Vakschool. Fouten maken, dat mag hier, in deze veilige onderwijsomgeving.
Op deze woensdagavond is het restaurant redelijk gevuld. Elke tafel heeft een eigen kelner. Het menu is klassiek. Ossenhaas, grand dessert en een soepje. Er is weinig stress te bespeuren bij de bediening. Navraag leert dat de meeste in het weekend bijklussen bij gerenommeerde restaurants. En hoewel soms nog wat stuntelig, doet de zwarte brigade allerminst onder voor hun wel betaalde collega’s elders in de stad.
Achter de klapdeuren is er weinig meer te merken van de rust die in het restaurant heerst. In koppeltjes van twee staan de leerlingen zich letterlijk in het zweet te werken achter het fornuis. Elke handeling wordt met een kritisch oog bekeken door een van de docenten. Snelheid en perfectie, dat zijn twee grootheden die nog een te lastige combinatie blijken.
Regelmatig worden de gerechten afgekeurd. Tot frustratie van de bediening die nu echt het hoofdgerecht wil hebben voor tafel 4 of het dessert voor onze tafel. Het mag de pret bepaald niet drukken. We zitten goed, we eten heel behoorlijk.
Zonder meer komen we terug. Jammer dat het restaurant voor het diner alleen op woensdag en donderdag open is. Oh, en hadden wel al verteld dat het diner slechts 12,50 kost. En dat voor 3 gangen! Een lunch doet 7,50 en wordt geserveerd op dinsdag, donderdag en vrijdag.
In 1986 volgde ik de opleiding hier en het lijkt mij heel leuk om het eens van de andere kant te beleven. Hoe en wanneer kan ik reserveren?
Wij serveren de lunch op dinsdag, donderdag en vrijdag. Het diner serveren wij op woensdag en donderdag. Reserveren voor lunch of diner kunt u telefonisch doen op 010-4655055 of per e-mail restaurant@hvsr.nl Aanvangstijd lunch: 12.00 uur > Prijs: € 8,50 Aanvangstijd diner: 17.30 uur > Prijs: € 12,50
Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.
De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.
Voor een volledige avondje uit, zit je bij the Oyster Club aan het Rodezand op de juiste plek. Begin met sushi en een cocktail en eindig op de dansvloer.
Geniet van de volgende voordelen: