Lokale lekkernijen bij Stroom

Voor onze reeks over hotelrestaurants stapten we dit keer binnen bij Stroom, dat een zeer succesvolle make-over heeft gehad.

2 Nov 2016 Ellen Spoor

blogger Ras-Rotterdamse met groot yoga- en horecahart. Na vele mooie jaren bij o.a. Hotel New York, bouwt ze nu haar eigen online yogaplatform: www.wereldvanyoga.nl Lekker zen eten & drinken met vrienden is wat ze het liefste doet!

Lokale lekkernijen bij Stroom

In Amerika de gewoonste zaak van de wereld maar in Nederland zijn we er niet zo snel voor te porren; dineren in het restaurant van een hotel.
Dit is echter zeker niet altijd terecht! In ons eigen Rotterdam en omgeving zijn namelijk genoeg leuke en hippe hotelrestaurants te vinden. Wij onderzoeken bij welke hotels je terecht kunt voor een goede maaltijd. Dit keer: Stroom.

Rotterdam heeft een aantal heerlijke boutiquehotels en één daarvan is hotel Stroom. Jaren geleden wilde je er niet komen, maar tegenwoordig is het weer de ‘talk of the town’. Je kunt er dus weer met een gerust hart je zus, collega of date mee naartoe slepen. En dus ga ik met mijn vriendin Karin lekker uit eten in dit zeventien kamers tellende urban hotel in het Lloydkwartier.

Goed begin

We hebben op een dinsdagavond afgesproken en bij binnenkomst worden we meteen supervriendelijk ontvangen door een jongen met een hip, blauw jeansschort om. Wat een fijne binnenkomer! We hebben niet gereserveerd en dat is geen probleem, we mogen kiezen uit 2 tafels. Maar eerst kijken we nog even rond.


En het valt meteen op: wat is het hier veranderd! Het is veel warmer, opener en gezelliger geworden. Hotel Stroom is een paar jaar geleden overgenomen en de eigenaren hebben bepaald niet stil gezeten. Hun ervaring als general manager bij Hotel New York en eigenaar van Suitehotel Pincoffs, hebben ze gecombineerd om van Stroom weer een fijne, huiselijke en stadse hotspot te maken.

Aan tafel

We kiezen een tafel en bestellen een wijntje. Karin neemt een Pinot Grigio en ik kies voor een rode wijn: een Vista Nova uit Portugal. Karins wijn is een beetje lauw maar met een goede smaak, mijn wijn is precies goed en smaakt naar meer. We krijgen de kaart en duiken erin. Hij oogt een tikkie goedkoop, maar dat komt vooral door de opmaak en zeker niet door de inhoud; we weten niet wat we moeten kiezen! Uiteindelijk neemt Karin een steak tartare (biologisch Bavette rundvlees van slagerij De Groene Weg) en daarna de truffelrisotto met oesterzwammen van Rotterzwam en een gepocheerd eitje.
Na eindeloos wikken en wegen kies ik uiteindelijk de quinoa met besjes, granaatappel, feta en limoendressing en daarna de scharreleendenborst met Pomme Dauphine en citrusjus.

Een versmarkt in je hotel

Er wordt dus veel met lokale producten gewerkt bij Stroom en niet alleen in de keuken! Je kunt ook lekker boodschappen komen doen en dat doen de buurtbewoners dan ook volop. Veel mensen stappen even binnen voor biologische en verse producten van Rechtstreex, of voor een lekker stoer ambachtelijk brood uit de eigen bakkerij. Slim van Stroom, want daarmee hebben ze in korte tijd een toffe buurtfunctie opgebouwd. Maar ook voor hotelgasten is de markt iets bijzonders: in welk hotel kun je nou dat ene lekkere brood van het ontbijt mee naar huis nemen? Of je geliefde thuis verrassen met een romantisch bosje biologische wortels?


Smikkelen

Na deze eerste indrukken loeren we even in het rond om te kijken wie er vanavond nog meer zitten te eten in deze voormalige energiefabriek. Het is redelijk drukbezet met een wat ouder publiek. Of eigenlijk gewoon mensen van onze eigen leeftijd dus… zucht.

We nemen nog maar een slok en wachten (vrij lang…) op ons voorgerecht. Gelukkig wordt ons wachten beloond, want even later zitten we lekker te smikkelen. De steak tartare heeft de juiste temperatuur en is goed op smaak, met voldoende ingrediënten om er je eigen feestje van te maken. De quinoa is lekker fris, met naar mijn smaak wat te weinig kaas, maar ik hou dan ook van goed gevulde soepen en salades. De smaken geven me op deze donkere avond een fijn lentegevoel, dus ik ben blij.


At home

Het hoofdgerecht laat ook redelijk lang op zich wachten, gelukkig hebben we genoeg te kletsen en te bekijken. Door het raam zien we een meneer met z’n koffer richting de ingang lopen en naast ons zit een andere hotelgast lekker met een boek en een glas rode wijn te genieten. We kunnen ons meteen voorstellen dat je je als gast in zo’n klein en persoonlijk hotel als Stroom helemaal ‘at home’ voelt.

Opvallend stil

De eend en de risotto arriveren en zijn allerminst een straf te noemen. Leuk detail: de Parmezaanse kaas wordt aan tafel geraspt en over de risotto gestrooid. Karin is een echte bourgondische professional en heeft altijd wat te vertellen over een maaltijd. Bij de risotto zit ze echter opvallend stil te genieten van wat er op haar bord ligt. Erg lekker, goed al dente en een prima portionering (risotto heeft een behoorlijk te-volle-buik-risico). Mijn eend smaakt ook uitstekend, heeft een vrij stevige wildsmaak en past heel goed bij de Pommes Dauphine.

Volle kracht vooruit

Bij de laatste slokken van onze wijn concluderen we dat Stroom enorm opgeknapt is, je er erg lekker kunt eten en we de versmarkt enorm leuk vinden. Tegelijkertijd duurde het eten wel lang en is het uitzicht op het koelvak van de versmarkt ’s avonds minder bevorderlijk voor de gezelligheid. Maar we snappen ook dat je niet alles kunt hebben. Als een blik op de website ons ook nog leert dat er Rooftop party’s en yogalessen gegeven worden, kunnen we alleen maar hopen het team van Stroom vol energie vooruit blijft gaan om Stroom nóg leuker te maken.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Een klassieke lunch in ‘het dorp’ bij Het Wapen van Rhoon

Voor onze serie over eten in hotelrestaurants gingen we deze keer de stad uit en wel naar Het Wapen van Rhoon.

Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.