Tot voor kort kon men in de mooie wijnhandel in Kralingen alleen terecht voor flessen wijn en de bijbehorende proeverijen. Echter, sinds een maand of twee hebben ze een nieuw concept geïntroduceerd: Lunch aan de Kade, waarbij je voor een luttele €16,50 kunt genieten van een tweegangenlunch inclusief bijpassende wijn. Elke week wordt het menu op hun website gepost en ben je up-to-date van de gerechten en wijnen die gedurende de week geserveerd worden. Hierbij heb je de keuze uit twee soepen met aansluitend een vlees-, vis- of vegagerecht. Zodra wij hier lucht van kregen, konden wij natuurlijk niet achterblijven en snelden wij ons naar de Admiraliteitskade.
Ambiance

Op een zonnige zaterdagmiddag schoven wij aan bij Wijn aan de Kade voor het nieuwe concept. We worden ontvangen door een van de gastheren van het restaurant en voor de lunch worden wij naar boven verwezen. Op de eerste verdieping staan slechts vier tafeltjes voor +/- twaalf personen tussen de talloze flessen wijn aan de wand. De sfeer is intiem en modern. De winkel en het lunchgedeelte zijn prachtig ingericht en door het zonlicht dat naar binnen valt, krijg je het gevoel dat je je op een wijnboerderij in de Provence bevindt. Terwijl we ons nog vergapen aan de mooie rode wijnen die naast ons in de vitrine liggen, komt een van de gastheren naar ons tafeltje om ons meer te vertellen over het lunchconcept.
Het menu
Hij vertelt ons dat er elke week andere gerechten worden geserveerde met bijpassende wijnen van dat moment. Er wordt hierbij vooral gebruikt gemaakt van seizoensproducten. Op het moment hebben we de keus uit een pasta Alfredo met kip, een pokebowl of kaasfondue. Bij elk van de gerechten wordt een andere wijn geschonken. Als voorgerecht kunnen we kiezen uit asperge- of mosterdsoep. Gezien de opening van het seizoen kiezen we voor de aspergesoep. Als hoofdgerecht gaan we voor de kaasfondue.
De wijn en spijs combinaties
Leuk om te vermelden is dat wijn hier niet het ondergeschoven kindje is wat voor de gezelligheid wordt ingeschonken, maar dat de wijnen echt de kartrekkers van het gerecht zijn.

Zowel bij de aspergesoep als bij de kaasfondue wordt een Oostenrijkse Riesling geschonken. De gastheer vertelt ons dat de frisse tonen van de Riesling mooi passen bij beide gerechten. We geloven hem op zijn woord en wachten gespannen op het eerste gerecht.
De aspergesoep wordt geserveerd. De smaak is goed en kwalitatief erg hoog. Het is echt een aspergesoep zoals ie hoort: romig, gegarneerd met een bosuitje en stukjes witte asperge. De Riesling past er tevens goed bij en is een aangename frisse tegenhanger van de machtige soep.

We kunnen niet wachten op de kaasfondue en terwijl ons tweede glas Riesling wordt ingeschonken komen er twee spectaculaire borden op tafel. De kaasfondue wordt geserveerd in een Italiaanse bol met allerlei verschillende garnituren, zoals cherrytomaatjes, wortel, komkommer en bleekselderij. De kaasfondue is in een woord heerlijk. Dit heeft niks te maken met een kaasfondue op poederbasis, maar je proeft direct dat deze vers bereid is met diverse kwaliteitskazen. Zo proef je lichte tonen van blauwe kaas, een goeie subtiele touch die het geheel niet overheerst maar juist aanvult. Als je alle garnituren in de kaas hebt gedipt, blijft the best for last over: de Italiaanse bol die inmiddels alle kaas heeft opgenomen, heel fijn.
Al met al zouden we de lunch aan iedereen aanraden. De combinatie van goede wijn, lekker eten en het niveau van gastvrijheid maakt het concept wat ons betreft geslaagd.