Ingrediënten die voor zichzelf spreken tijdens de lunch bij Cotazur by Rosso

Restaurant Cotazur by Rosso heeft een nieuwe lunchkaart. Met broodjes, salades en sandwiches gemaakt van verse, lokale producten is er voor ieder wat wils.

1 Aug 2019 Rosalinda van Bennekom

blogger Spontane schrijfster in spé. Wordt gelukkig van goed gezelschap, een goed boek of goede serie en goed eten. Kookt graag, maar gaat nóg liever uit eten.

Ingrediënten die voor zichzelf spreken tijdens de lunch bij Cotazur by Rosso

De naam Rosso is al jarenlang een begrip in Rotterdam. Na bijna 20 jaar in het Westelijk Handelsterrein was het tijd voor iets nieuws. Dat resulteerde begin januari in de opening van Cotazur by Rosso op een nieuwe, karakteristieke locatie in Kralingen. Het pand waarin Cotazur huist aan de Oostzeedijk kent een rijke geschiedenis. Vroeger was dit namelijk de thuisbasis van het populaire café Boerengat. Hapje eten, wijntje erbij, het is hier goed toeven. Er miste alleen nog een ding: een lunchkaart voor iedereen.

Op veler verzoek: nieuwe lunchkaart  


Die nieuwe lunchkaart moesten wij uiteraard proberen. Naast de tweegangen businesslunch die al sinds de opening geserveerd wordt voor zakelijke gasten, is de lunchkaart sinds kort uitgebreid. Eigenaar Hans Veerman vertelt dat het concept niet voor niets is aangepast. “We merkten dat er behoefte was aan een snelle lunch. Mensen hebben niet altijd de tijd om uitgebreid te eten tussen de middag, dus besloten we de kaart om te gooien. Dat betekent meer broodjes, meer sandwiches en meer salades. Nu is er voor ieder wat wils.”  

Vers en lokaal 


Extra leuk is dat Hans veel gebruik maakt van lokale producten. Zo komt het brood van Jordy's Bakery en wordt er niet één, maar twee keer per dag verse vis geleverd door Schmidt Zeevis. Dat de vis vers is, wordt direct bij het eerste gerecht duidelijk: de poké bowl. Hans heeft aan dit gerecht zijn eigen draai gegeven door de gebruikelijke rijst te vervangen door noodles. De boterzachte tonijn, die smelt op mijn tong, steelt echter de show.  


Om een goed beeld te krijgen van het nieuwe menu, houden we het uiteraard niet alleen bij de poké bowl. We vervolgen met de clubsandwich Cotazur. Ook hier is weer een twist toegevoegd door deze te beleggen met pastrami. Iets dat je niet vaak tegenkomt, maar als ik een hap neem uit de knapperige maisboterhammen, snap ik niet waarom we de clubsandwich niet vaker in deze vorm terugzien. De frisheid van de sla en tomaat complimenteren het licht zoute van de dikke laag pastrami. Kortom, deze sandwich is gewoon goed. Sterker nog, Joey Tribbiani van Friends zou er jaloers op zijn! 

‘Geen poespas, gewoon lekker’ 


Nog nagenietende wordt alweer ruimte gemaakt voor het volgende gerecht. Het gaat om een echte klassieker en tevens de favoriet van Hans: het broodje warm vlees. Deze is belegd met langzaam gegaarde fricandeau, uitjes, champignons en een mooie kalfsjus. Hans vertelt dat hij er bewust voor heeft gekozen om geen extra's toe te voegen aan dit broodje. "Een broodje warm vlees moet een broodje warm vlees zijn. Zonder poespas. De ingrediënten moeten voor zichzelf spreken." Na deze uitleg zijn we natuurlijk razend benieuwd naar de smaak. En ook deze keer worden we niet teleurgesteld en durven we zelfs te zeggen dat dit – op het oog simpele - broodje onze favoriet van de middag is. 

Pinchos for pick-up 

Een andere nieuwe toevoeging is de all day pinchos bar. De inspiratie daarvoor vond Hans in zijn bezoeken aan San Sebastián, een stad die ook wel omschreven wordt als culinaire hoofdstad van de wereld. Het aanbod van pinchos bij Cotazur is iedere dag anders, maar op elk exemplaar worden maximaal drie ingrediënten gebruikt. Dit levert simpele, maar smaakvolle combinaties op. Extra leuk is dat je de pinchos ook kunt bestellen. Lekker voor als je ’s zomers aanmeert in de nabijgelegen haven.  

Een nieuwe uitdaging voor de keukenploeg 


Hans vertelt dat het voor de keukenploeg best even wennen was, dat nieuwe lunchmenu. Daarom besloot hij er een uitdaging van te maken: "Als we dan toch aan de slag gaan met broodjes, laten we er dan in ieder geval naar streven om het beste broodje van Rotterdam te maken."

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Herfstsfeer in de Markthal: 10 x comfort food plekjes voor de koudere dagen

We delen een top 10 van comfort food plekjes tijdens de herfst in de Markthal: rijke bouillons, kruidige wereldkeukens en knusse plekken voor warme dranken.

Kunst op de golven: ontdek de juweeltjes aan boord van de ss Rotterdam

Tijdens de nieuwe rondleiding bij ss Rotterdam, de kunsttour, maak je een culturele reis langs deze kunstwerken en de verhalen die zij vertellen.

9 tips voor Antwerpen

Binnen een paar uur sta je in Antwerpen, waar je heerlijk een weekendje kan vertoeven. De Buik geeft een paar goede tips voor en alomvattend weekend.