Nieuw jaar, nieuw verfje en een nieuw menu, dacht Reza Taybi van restaurant La Cazuela aan de Proveniersstraat. Hij veegde een flink deel van de tapas van de kaart en verving die voor vlees-, vis- en groentegerechten uit het Middellands Zeegebied. Het restaurant is nu voor zowel gecertificeerde carnivoren als planteneters een prima stek.
Op het menu prijken naast traditionele Spaanse paella nu ook Portugese gegrilde vis, Italiaanse pastagerechten, en Noord-Afrikaanse couscoussalade. Waar de zeewierburger vandaan komt is onduidelijk, maar hij intrigeert wel. De Griekse en Turkse keuken laat La Cazuela voor wat ze zijn. Met Turks restaurant Dunya als naaste buur is dat misschien ook wel een verstandig besluit.
Voor het meest recente artikel verwijzen we je naar: Totale avondbeleving bij La Cazuela
Interieur make-over

Niet alleen de kaart kreeg een make-over, ook het interieur is aangepast. Het maïsgeel is van de muren verdwenen en als we ons niet vergissen, zijn er ook een paar heiligenafbeeldingen gesneuveld. Warm en verwelkomend is het er nog steeds.
Vlees, vis en vegan
De kaart is echt voor elk wat wils geworden. De tapasliefhebbers hebben nog steeds ruime keus, maar nu valt er ook voor visliefhebbers en vegetariërs genoeg te genieten. Op verzoek kunnen gerechten aangepast worden voor veganisten. Dat maakt La Cazuela’s nieuwe stijl geschikt voor groepen met uiteenlopende eetgewoonten.
Simpel en eerlijk

Vooraf nemen we de salade van gemarineerde paddenstoelen en zongedroogde tomaten. Simpel en eerlijk zoals het de Zuid-Europese keuken betaamt. Een portie is niet zo groot dat je direct vol zit, maar ook geen liflafje. Iets stevigere kost is de mediterrane vissoep. Goed op smaak, maar niet te zout. De verschillende vissoorten zijn nét gaar, precies zoals het hoort.
Gezondste keuken ter wereld
We eten vanavond guilt-free, houden we onszelf voor. De mediterrane keuken heeft de naam een van de gezondste op de wereld te zijn. Het dieet van vis, olijfolie, groenten en peulvruchten zou zelfs het risico op hart- en vaatziekten verkleinen. Laat het hoofdgerecht dus maar komen.
Weer even op vakantie
De mixed grill van verschillende vissoorten brengt ons even terug op vakantie in Zuid-Italië. De zalm had iets korter op de grilplaat gemogen, maar een kniesoor die daarop let. Onder de vis vinden we gebakken aardappelpartjes in de schil met rozemarijn. Bovenop zijn dunne lapjes gegrilde aubergine en paprika gedrapeerd. Een gerecht om later dit jaar nog eens te bestellen, op een zonovergoten terras met een koel wit wijntje ernaast.
Winter comfort food
De kalfscallopini, dunne plakjes gegaard kalfsvlees met champignons en aardappeltjes, daarentegen is echt winter comfort food. Goed gekruid en lekker mals vlees, maar door de roomsaus is het gerecht best machtig. De plakjes gegrilde aubergine en paprika maken het geheel iets lichter.
We hopen dat we, ook al is het bord niet helemaal leeg, toch een toetje mogen bestellen. Gelukkig, het mag. Tevreden lepelen we de tiramisu naar binnen en knabbelen we op het karamellaagje van de crema catalana. Bijna zomer…