Mooie mix mensen en eten bij Morgan & Mees

In het hart van Rotterdam, in het iconische Schoeversgebouw aan de Mathenesserlaan, opende halverwege juli hotel en restaurant Morgan & Mees haar deuren.

15 Aug 2023 Elize Schenderling

blogger Elize is een gedreven online redacteur en freelance food writer met een grote passie voor de Oost-Aziatische food culture in Rotterdam. Via haar online platfom Elize010 deelt ze al haar culinaire ontdekkingen.

Mooie mix mensen en eten bij Morgan & Mees

In het hart van Rotterdam, in het iconische Schoeversgebouw aan de Mathenesserlaan, opende halverwege juli hotel, bar en restaurant Morgan & Mees haar deuren. We deelden onlangs al een sneak peek van deze nieuwe horecalocatie, en nu mochten we nog langskomen voor een kleine rondleiding door het schitterende hotel en natuurlijk om te ontdekken wat de kaart te bieden heeft.

Aperitief aan de bar 


Bij aankomst worden we hartelijk verwelkomd en krijgen we de keuze voorgelegd: plaatsnemen aan de sfeervolle bar of meteen aan tafel gaan. De bar ziet er zo uitnodigend uit dat we besluiten om eerst daar te genieten van een aperitief. Het personeel is niet alleen uiterst vriendelijk, maar ook zeer goed geïnformeerd. Ze houden attent rekening met ons en zorgen ervoor dat we ons meteen op ons gemak voelen, zonder opdringerig te zijn.  

Aan de bar worden we getrakteerd op heerlijke kleine gerechtjes: een frisse ceviche en een smaakvolle zalm tataki. Deze gerechten zijn licht, maar perfect op smaak gebracht en vormen een uitstekend begin van ons diner op een warme zomerdag. 

Rondleiding door het hotel 


Na het genieten van de heerlijke gerechtjes neemt Willem, de gepassioneerde eigenaar van Morgan & Mees, de tijd om ons een rondleiding door het hotel te geven. Trots laat hij ons een paar van de twintig stijlvolle en sfeervol ingerichte kamers zien. 

Een bijzondere toevoeging aan het hotel zijn de tiny houses en het luxe penthouse met een adembenemend uitzicht over de stad. Morgan & Mees heeft het oude karakter van het iconische pand behouden en gecombineerd met een smaakvol modern design. 

Mix van mensen bij Morgan & Mees 


Tijdens de rondleiding vertelt Willem dat hij hoopt dat Morgan & Mees zowel toeristen als locals zal aantrekken. De naam van het restaurant, Morgan & Mees, weerspiegelt die visie om een plek te zijn voor internationale hotelgasten (Morgan) en lokale bezoekers (Mees). 

Dit streven is succesvol geweest, want bij het plaatsnemen aan onze tafel in de hoek van het restaurant zien we een levendige mix van vaste gasten uit Amsterdam die de Rotterdamse vestiging komen verkennen en nieuwsgierige buurtbewoners. Zo komt er een man binnenlopen die vertelt dat zijn vrouw vroeger bij Radio Rijnmond in dit gebouw heeft gewerkt. Hij krijgt meteen een glas bubbels in zijn hand gedrukt en wordt enthousiast meegenomen op een rondleiding door het gebouw. 

Toegankelijke menukaart  


De menukaart van Morgan & Mees biedt voor ieder wat wils: of je nu liever vis, vlees of vega(n) eet. Er staan veel klassieke gerechten op de kaart waarvan sommigen met een kleine twist. Wij laten ons verrassen en krijgen als voorgerecht een frisse tomatensalade met romige burrata en een basilicumdressing en slow cooked spare ribs. 

De ribs, die gemarineerd zijn in ketjap, hebben een halve dag op het vuur gestaan en dat proef je: ze zijn supermals. We drinken er een volle Les Flacons chardonnay van het huis Terre d'Amandiers bij, een wijn – zo laten we ons vertellen – waar gasten speciaal voor terugkomen. Het hoofdgerecht bestaat uit een verse scholfilet met beurre blanc en een perfect gegaarde entrecote met rodewijnsaus. De bijgerechten, snijbonen in pindasaus en bietjes met perziken, maken het diner compleet. 

Hoewel we geen ruimte meer hebben voor een uitgebreid dessert, biedt Morgan & Mees de perfecte oplossing met hun optie voor een 'koffie met iets lekkers' om de maaltijd toch nog op een zoete manier af te sluiten. Helemaal voldaan verlaten we het restaurant. We komen zeker weer terug voor de warme sfeer, het mooie design en het vriendelijke personeel.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.