Op visite bij Richard en Angelique van Sans Frou Frou

Bij Sans Frou Frou aan de Provenierssingel eet je zonder opsmuk, maar zeker niet eenvoudig. De gerechten zijn goed op smaak en de sfeer warm en huiselijk.

3 Jul 2022 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

Restaurant toevoegen aan favorieten

Sans Frou Frou

Proveniersstraat 29A, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Noord Keuken: Frans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Op visite bij Richard en Angelique van Sans Frou Frou

Richard en Angelique Meijer zitten met hun Sans Frou Frou inmiddels ruim drie jaar in de Proveniersstraat achter Centraal Station. Waar ze tijdens de coronasluitingen nog draaiden als snackbar, zijn ze sinds februari terug als restaurant en koken ze Franse gerechten zonder opsmuk, zonder franje. We brachten een bezoekje en lieten ons door het echtpaar in de watten leggen.

Hoeden en parelkettingen 


Wanneer we op een druilerige maandagavond bij Sans Frou Frou binnenstappen, zit het restaurantje aan de Provenierssingel vol. Gastvrouw Angelique sjeest heen en weer en zodra ze ons naar onze tafel begeleid en we langs de keuken lopen, begroet Richard ons met een glimlach van achter het fornuis. De inrichting van Sans Frou Frou is warm en typisch, met rood aan de muur, verschillende houten tafeltjes en opgezette dieren(koppen) door de zaak, opgesierd met accessoires zoals een parelketting, bloemendiadeem of hoed. We starten met het huisaperitief, een glas mousserende wijn, oester en een mooie snee brood met olijfolie en kijken ondertussen op de menukaart. De menukaart krijg je hier niet in je handen gedrukt tijdens het aperitief, maar staat op krijtborden die door de zaak hangen. 

Rechttoe rechtaan 


Sans Frou Frou denkt gelukkig mee. Je hoeft je nek niet te verdraaien om eens te kijken wat je gaat eten, je krijgt de menukaart namelijk voor je komst al via Whatsapp zodat je de menukaart ook op je telefoon kunt bekijken. Hetzelfde geldt voor de wijnkaarten. Op advies van onze gastvrouw bestellen we zes gerechten, die worden geserveerd in een volgorde die chef Richard passend vindt. De garnalencocktail waarmee we starten doet de naam van de zaak eer aan. Mooie grote garnalen, avocado, cocktailsaus, grapefruit en roodlof sieren het bord. Alles is kraakvers en dat de kleuren van het gerecht terugkomen op het bord waarop het geserveerd wordt is een leuk detail. De ganzenrilettes en coquilles met buikspek die volgen, beide ruime porties, smaken uitstekend. Wederom krijg je heel een rechttoe rechtaan gerecht geserveerd, waarvan de producten waarmee gekookt wordt in hun waarde gelaten zijn door Richard. De viognier van Domaine Gassier die we erbij drinken begeleidt de gerechten mooi. 

Zonder franje, maar niet eenvoudig 


Opvolgend krijgen we witte asperges a la Richard, paddenstoelen met een gepocheerd eitje, wat ons betreft altijd goed, en octopus met Romescosaus. De asperges zijn mooi beetgaar, overgoten met Hollandaisesaus en het geraspte gekookte ei wat erbij zit, tilt het gerecht net weer naar een ander niveau. De octopus is mooi zacht, maar het is vooral de Romescosaus die een erevermelding verdient. De saus, die in de basis gemaakt wordt van tomaat en paprika, is opgeleukt met citroengras waardoor het gerecht net even anders is dan hoe we hem bij andere restaurants vaak eten. Gedurende de avond krijgen we desgewenst iedere keer een nieuw stuk brood en ook de olijfolie op tafel wordt flink aangevuld door Angelique, die eens in de zoveel tijd met een kannetje door het restaurant vliegt. Angelique en Richard draaien het restaurant samen en dat doen ze goed. Het eten en de service zijn precies wat ze nastreven: zonder franje, maar niet eenvoudig en erg gastvrij. Het voelt alsof je bij hen thuis op bezoek bent en we kunnen niet wachten om weer op visite te gaan. 

Sans Frou Frou is vier dagen per week geopend, op vrijdag-, zaterdag- en maandagavond, en op zondag van 12.30 uur tot 20.00 uur. Reserveren kan maximaal twee weken van tevoren en de avonden zijn snel vol. Ga vooral eens een bezoekje brengen op zondag voor een ongedwongen lunch of een borrel met vroeg diner.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Shake it like you mean it: 8 cocktailbars om deze zomer te bezoeken

Rotterdam barst van de plekken waar mixologie tot kunst is verheven. Samen met Sligro selecteerden we 8 cocktailbars waar je deze zomer niet omheen kunt.

De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.